Zangersheide unghäst VM

I år hade Sebbe och Satu kvalat in 3 hästar och iom dom alla blev valda via Svenska ridsportförbundet så red Satu ch Sebbe under svensk flagga nere i Belgien. Alla 3 hästar (Argus da Carma, (uppf + ägare Häglinge Nygård) , Beluga (uppfödare Agneta Tegner, ägare Iwona Majewska + Per Wester) och CueChanna , uppfödare + ägare Susanne Persson) var pigga och glada på onsdagens veterinärbesiktning , dom hade tagit bra den långa resan ner. 

 

På torsdag var det första kvalet för alla ålderskategorier. 7 åringarna hoppar på huvud arenan Ratina Z ) och 6 åringar har sina kvalklasser på Ramiro Z arenan. 194 7 åriga hästar kom till start i år , Satu började fint med Argus , som hoppade felfritt i båda faser över en 140 bana och fick en placering med sig hem. Känsliga Beluga tittade till på första hindret, vilket ramlade, men hoppade resten av banan klockrent. 268 ( ! ) 6 åringar var med i första kvalet över 130 bana med två faser, Sebbes Trollet hoppade lekande lätt och högt över hinderna, vilket resulterade i 1 tidsfel.. 

Fredag morgon var andra kvalet, Satu och Bella hoppade en strålande fin noll runda och slutade på en 12 plats  ( vilket också var bästa svenska resultatet ) !!! Sen var det bara att hoppas det skulle räcka till finalen. Tyvärr slutade paret första utanför med en poäng!! 20 hundradelar snabbare ritt på fredag hade dom varit med.. Argus hoppade riktigt fint också , den största banan han någonsin gjort, två små pet i korta distans är helt klart godkännt. 

Sebbe hade inget och förlora i andra kvalet, och hade en plan att rida fort med fina Trollet. Hästen var med 100% på noterna och hoppade fantastiskt fint, snabbt och felfritt och slutade på en 4. plats !!! Dagens resultat lyffte upp ekipaget till en 25 plats och dom var solklart med bland dom 40 stycken som gick till finalen.

Satu fick hoppa lilla finalen på lördag , tidshoppning över en 140 bana , Bella var fantastisk fin igen och hoppade sig till en bra 9. plats. Två placeringar av 3 starter med en häst som haft föl och då hoppat egentligen över hela 6 års tiden , inte dåligt. I år hade dom delat 7 års lilla finalen, och Argus hoppade på Alme Z arenan, han fick också gå mot klockan, snäva svängar och bra tempo, hoppade riktigt fint, tyvärr föll två bommar i slutet av banan, vi är ändå nöjda, stor häst som behöver mycket styrka och rutin ännu. 

På söndag var det final daxs för Sebbe och Trollet. En stor 135 bana, var en stor del av hinderna låg på 140 höjder, med 15 språng och vattengrav.  Sebbe och Trollet hoppade fantastiskt fint, tyvärr tyvärr en liten touch på a hindret till trekombination och omhoppningen var borta. En 16 plats ändå av alla dessa nästan 300 startande, finalplats och bästa svenska resultat, får vi ändå vara nöjda med. 

2 okt 2012