Youngsters of Halmstad

Första meeting för våra bäbishästar i deras liv, då bar det av till Halmstad på fredag! En väldigt trevlig tävling,med bra underlag,hindermaterial och permanenta boxar. Härligt med tävling för bara unghästar var man hade tagit hänsyn till deras utbildningsnivå tex med utdragna markbommar för 4 åringar,flera banbyggare kunde ta efter..!

Med oss hade vi 4 åringarna: Love, Belgaren och Bossu,som är 5 men går som 4 åring pga att hon har haft föl, 5 åringarna: Kosnan, Dåre, Blanca och Donna, som också haft föl,men hann tävla redan förra året på hösten och 7 åriga Snubblan, som egentligen kunde gå som 6 åring iom hon också har fölat, dock tycker vi att hon är såpass långt kommen i sin utbildning och är klar för 7 års säsongen redan i år.

Det skulle bli massa debuter under helgen för flera av hästarna,sova borta och hoppa på högre höjder. Alla betedde sig väldigt väl i boxarna och i ridningen, även om Sebbe fick smaka lite grus under fredagen ;) Dagarna skulle självklart ta lite musten ut ffa från 4 åringarna, men dom lär sig väldigt mycket under dessa dagar och kommer att bli bättre och bättre för varje tävling dom gör.

Första dagen hoppade 4 åringarna 90 cm och alla var felfria, 5 åringarna hoppade 110cm och lika så var alla felfria! Dåre hoppade sin första 110 klass, han tävlade förra året några 1m klasser och var med i Karlshamn och hoppade där 90cm och 1m, bra gjort! Snubblans klass gick över en 130 klass med två faser, och även hon var riktigt nära en rosett, näst sista hindret ner i fas två och därmed första utanför placering.

   

På lördagen började 4 åringar med en 1m klass, Belgaren och Bossu hade varsitt 4 fel, lite onödiga bommar men bra hoppning, Love som är bara riden ca 4 månader var mattare och hade två bommar med sig i mitten på banan, men rättade sig fint och gjorde flera riktigt fina språng!

  Love på promenad

5 åringarna hoppade 115cm och här var det första gången för både Donna, Dåre och Kosnan! Dåre hoppade riktigt fint med ett ner, Kosnan var felfri och Donna tyckte det var lite läskigt att hoppa in i solen från skuggan, så smet hon förbi en gång i kombinationen. Blanca hoppade också riktigt bra och var nolla. Vädret var soligt och fint, ridhuset har mycket glasväggar, så solen lysste genom in till arenan, och vissa hästarna hade lite svårt när det blev skuggor under hindrena eller bakom. Samma hände med Snubblan i hennes debut i 135 klassen, kombinationen i samma ställe och hon uppfattade inte riktigt A delen, var mera uppmärksam på vad som var bakom och fick med sig den, dock visade hon fantastiskt hoppning över alla andra hinder. Vi är dock inte oroliga för dessa händelser, det är bättre att dom reagerar än att bara tutar på utan att vara uppmärksamma!

På söndagen fick ännu orutinerade Dåren och Donna hoppa consolations klassen på 115cm höjden,även om dom var kvalade till finalen, så kändes det mera rättvist mot dom att inte göra alldeles för många debuter under helgen, det är fina hästar, som vi vill bygga up. Dåren hoppade riktigt bra, även om man märkte att han var trött, 4 fel i denna rundan med. Donna var riktigt trött, och kändes inte hundra inne på banan, så Satu utgick med henne. Bättre det än tvinga henne hoppa hela banan,det kommer flera tävlingar. Hon är en stor häst,som har enorm hopp i sig, vilket betyder att hon använder så mycket styrka i varje språng, så hon hade inte orken i kroppen helt enkelt.

Snubblans final var en ordentlig 140 klass, två små missar  på hinder 7 och 8, allt annat lekande lätt!! Wow, hon hoppar bara bättre vad större hinderna blir, kommer att bli riktigt roligt i framtiden!

4 års finalen reds över en 1m bana med 10 språng, Bossu var allt annat än trött, hon blev tvärtom nästan piggare för varje dag, och hoppade enkelt en felfri runda! Det betydde också att hon fick sitt första vinst täcke och prispengar på sitt första meeting :) Belgaren och Love hoppade avspänt och väl, men lite för lågt på vissa hinder, men vi är ändå riktigt glada för vad dom har presterat under helgen på deras andra tävling i livet!

Sista klassen var 120cm för 5 åriga hästar, debut för Kosnan som gjorde en fin runda med 4 fel på nästsista hindret. Blanca gjorde också en bra runda, skyggade lite för läktaren på andra hindret och fik den med sig bak, tänkte kanske för mycket på sina bakben på trean och nuddade den ner med fram, efter det var hon högt över alla andra hinder på banan som innehöll bla en 3kombination.

Synd att det var så få starter på denna tävlingen, kanske väntar folk på utesäsongen eller tyckte att hinderhöjderna var för stora ännu så här tidigt på året? Men vi kan varmt rekommendera denna tävlingen och kommer nog att åka igen nästa år om det passar i tävlingskalendern!

Vi hade en härlig helg med ägarna på plats iaf någon av dagarna, Iwona, Daisy,Tommy,Eva, Agneta och Nisse samt Maria, tack!!  

30 mar 2014