We are a live - beginning of 2018

Börjar bli längre och längre tid mellan uppdateringar här, vi lever i alla fall och har börjat tävla så smått med hästarna. Unghästarna har varit på pay&jump, några var med i Olofström och flera i Ronneby, alla har skött sig jätte bra och fått bra erfarenheter inför kommande säsongen. 

Här under är 5 åriga Bosse i sin 110cm debut i Ronneby, flera filmer finns på vår youtube kanal!

Helsingborg var första riktiga tävlingen för i år, mest med dom hästarna som skulle hoppa i Göteborg och innan dess i Borås. Sebbe är fortfarande sjukskriven så hästarna har antingen Satu eller Patricia på ryggen. Satu och fina Elvis gjorde tävlingsdebut med godkända resultat - två tidsfel i 125 klassen och första hindret ner i 130cm andra dagen. Patu gjorde en jätte fin dubbelnolla med Carmen i 130cm inför Borås, som hon kom och missa pga influensan.. Lördagen var en riktig 4 fels dag, Gurra hoppade med 0+1 i 130cm, Snubblan, Callie samt Elvis hade alla ett ner i den klassen. Stina luftade sig lite inför Borås, var felfri och placerad i 140cm med riktigt fin hoppning!

Som sagt innan fick Patu influensan precis innan Borås och kunde inte åka dit, Satus hästar hoppade bra, Zauberin placerade sig i två 140cm klasser med andra plats i andra kvalet som bästa resultat! I 145cm finalen hade hon 4 fel efter en riktigt fin runda, största och svåraste banan med Satu på ryggen än så länge! Elvis började med 0+4 i 135cm första dagen, andra dagen en felfri runda igen i 135cm klassen och avslutade sin helg med att vara felfri i sin 140cm debut! Väldigt bra gjort i det trånga ridhuset var hinderna kommer snabbt! Gurra började med en dubbelnolla även hon i 140cm med placering, i GP kvalet 150cm var hon inte riktigt med i början av banan, men avslutade fint med att vara 5. placerad på lördag i 140cm Ladies Trophy och att hoppa en fin felfri runda även i Team Challenge klassen på kvällen! Stina gick rakt in i GP kvalet 150cm och "räddade" dagen - hoppade en fin felfri runda och slutade på en 9. plats - älskade häst! I själva GP;n rev Satu ett hinder med foten precis innan trekombinationen och rytmen gick därav två bommar mera ner, men det viktigaste var att hon kämpade och ville vara felfri hela vägen!

Hemma igen på måndag och Satu i 40 graders feber samt öroninflammation - blev inget tävlande den helgen i Osby - vilket kanske var lika så bra, hade varit is på hela parkeringen och ingenstans att rida fram. Patu åkte dit med en häst och gjorde en bra tävlingsdebut med Cara! Sebbe fick göra stand in och rida dom hästarna hela veckan som skulle hoppa i Göteborg. Även "Grodan" anlände på måndagen den veckan, en spännande framtidslöfte efter Mylord Carthago!

Sen var det daxs för årets inomhus höjdpunkt hemma i Sverige, Göteborg! Snubblan började finfint, en 6. plats i 140cm på torsdag! Hon har aldrig sett något liknande som denna arenan och har en ny ryttare på ryggen, duktig häst. Dag två hoppade hon en 145cm och hade två räcken ner i början av banan, lite skillnad på en 5* 145 än en 145cm i Borås wink Hon hade vilodag på lördag och fick bla bocka av sig i linan - så mkt energi i den hästen! På söndag hoppade hon en till 145cm klass - kanske lite trött i hjärnan efter alla nya intryck samt att hon var ju i princip borta hela förra året pga blodvärden och hade två ner med fram och ett med bak, vi är ändå väldigt nöjda med hennes prestationer! 

/zauberinghs2018.jpg Zauberin in Gothenburg

Stina hoppade stora klassen på torsdag med ett ner, ett blått räcke som många rev, inte mkt att säga om - hoppade riktigt bra hela banan! På fredag gick hon WC kvalet en 150 hoppning mot klockan, fick ner två räcken i början av banan 3A och nummer 5, kanske lite ringrostig på dessa höjder i dessa sammanhang - avslutade banan med jätte fina språng över alla andra hinder! Lördag kväll hoppade hon en 145cm ackumulator klass - var felfri och placerad samt tyckte det var jätte skoj att gå mot klockan lite på lägre höjder smile

/stinaghs2018.jpg Celestine - a small horse with a BIG heart

Elvis började sina klasser på fredag en 130 hoppning med totalfel - han var tagen av alla blommorna, hinderna och atmosfären inne på arenan och vågade inte gå närheten av hindret nummer 8 på dom två första försöken, tredje gången gilt - Satu fick honom över den som tur var! Måste komma ihåg att dessa nyblivna 7 åringar har knappt sett något liknande i sitt liv innan - väldigt bra iniativ av Lövsta Future Challenge att ge chansen för dom unga lovande hästarna att se och lära sig på såna här arenor! Dag två var det en helt annan häst, lite spänd i början av banan men blev bättre och bättre mot slutet - tredje sista hindret ner över en 135cm bana mot klockan. På söndag var det finalen och en bana över 140cm hinder med omhoppning, Elvis hoppade fantastiskt fint både i grunden och i omhoppningen och slutade på en 8 plats efter två klockrena rundor! Som kommentatorn på livesändingen sa typ "mästerskap häst - ingen speed vinnare i en 140 klass, en häst för framtiden verkligen" och det är vad vi också tror att han är laughing Väldigt kul för både Elvis uppfödare samt familjen Bodin, som äger honom, att vara på plats och se honom! Vi är så glada att vi har fått äran att förvalta honom vidare i hans karriär!!!

/elvisghs2018.jpg El Qlassico TT , a name to put behind your ear!

Hemma efter Göteborg har vädret ställt till det i Skåne, glada att vi hann hem innan värsta snöstormen! Nu ser vi verkligen frammemot att våren kommer och vi längtar till att utomhus säsongen börjar med alla fina hästarna vi har i stallet! 

7 mar 2018