Vellinge Elit Allsvenskan

Tidiga morgon - vi har nästan två timmar ner till Vellinge och tävlingarna började 09.00 båda dagar, sen ska man ju hinna besikta och brodda också - hade glömt hur jobbigt det att putsa broddhål dagen innan hemma ;)

Väldigt fin gräsbana är det i Vellinge och fina hinder. På lördag hoppade Satu med Stina en förklass 130cm, Stina var glad och galopperade fint i mål med 0 fel. Härligt för den gamla damen att hoppa igång sig inför Drammen på mindre hinder! Laget hade lite otur med sig, Klara red felfritt, Anders (inkallat dagen innan) gjorde en bra runda med ett ner, Sebbe med Dåren hade inte riktigt turen med sig, två små touchar och två bommar ner - han såg lite mat och trött ut i den plötsliga sommar värmen! Gurra med Satu hoppade super igen och kom i mål med bra tid och felfritt - för henne är det väldigt nyttigt att komma ut på olika ställen (ffa utomhus), men med mindre hinder, så att hon verkligen får tid på sig att se och känna att det samtidigt är lätt. Laget slutade då på 4 fel men med sämsta tiden av alla lag med 4 fel. Ett enda lag red felfritt och placeringarna efter det avgjordes på tiden, så IM Sportriders slutade femma efter dag ett.

Dag två gick det bättre för laget på större hinder - Klara hade ett ner efter en väldigt fin runda, Sebbe red felfritt med Gurra, Magnus hade 4 fel och Satu med Stina säkrade en plats i omhoppningen efter en felfri runda på 140cm hinder. Tre lag i omhoppningen - Klara började med en super noll runda med sin duktiga häst, Gurra tittade till framhoppningen och fick med sig både a och b i kombinationen, Magnus hade ett ner igen och Satu med Stina var tvungna att rida fort och felfritt iom alla lag låg på fyra fel. Stina gjorde hela klassens snabbaste runda och som hon hoppade - super fin! Det räckte till en andra plats i denna omgången och IM Sportriders delade poäng med ett annat lag - som dock går vidare till Strömsholm, iom dom har vinst i omgång ett - lite märklig regel kan man tycka, borde ju nästan vara så att om några lag hamnar på samma poäng går den vidare som gör bättre ifrån sig i det sista kvalet.. Men men, gör inget för oss för vi är i Danmark och tävlar samtidigt som det är semifinal i Strömsholm ;)

 

8 maj 2017