Västervik

Nationella tävlingar i Västervik - första gången för oss där! 

På fredag hoppade Dotty 110 och 120 och var felfri i båda klasserna, lördag hade hon 4fel i 120 och avslutade på söndag med att hoppa felfritt i 120 igen, nu behövs bara en felfri runda till, då är hon kvalad till Breeders! Hon lär sig väldigt snabbt och orkar mera och mera - banorna var långa varje dag med mycket galoppsträckor. 

Nova lekte runt i 120 klassen på fredag, och hoppade kanon fint på lördag i 130 klassen, på söndag var han nog lite hingstig och tyckte det var inte såå roligt längre tredje dagen i rad, första meetinget för honom och det tog mkt krafter att vara kung i stallet ;)

Donna hoppade fint med 4 fel både på fredag och lördag, men utvecklades fint varje runda och avslutade helgen med att vara felfri på söndag! Donnan har också haft ett föl, så hon är väldigt väl framme för sin ålder!

M hoppade bättre för varje dag och kommer mera och mera in i vårt system och avslutade helgen med en felfri runda i 130 och var dessutom den enda unghästen som lyckades med den bedriften!

Lill Calle (Main Card) gjorde sin första tävling med oss och gjorde det bra, han var felfri på fredag , 0+4 på lördag och avslutade med en 4. plats i söndagens final!! Han kommer och bli en riktigt fin häst med mera styrka i kroppen, hoppningen och viljan finns där!

Stora systern till Calle, Millan (Main Million) hoppade också riktigt fint, placerade sig på fredag efter en felfri runda, 0+4 på lördag och felfri i 140 klassen på söndag som räckte till en 3. plats! Hon börjar få mera och mera krafft i kroppen och gör riktigt fina språng :)

Stor Calle (Calandro) 18 år, gjorde ingen besviken denna gången heller, han hade 4 fel i fredagens klass, slutade på en 3.plats på lördag och vann 140 klassen på söndag <3 Han hoppade bättre och bättre för varje klass och var hur pigg som helst, bockade och härjade på prisutdelningarna!

Zauberin hade också en bra helg, 4 fel ¨på fredag, felfri på lördagens winning round både i grunden och omhoppningen och slutade på en fin 2. plats!! Tyvärr tog dom två långa rundorna musten ur henne till söndag och hon gjorde missar som hon aldrig annars gör, men det är inget vi är oroliga över, hon är bara 7 år och haft föl, så egentligen kunde hon gå som 6 åring i år, och hoppade bara 120 klasser förra året så hon har framtiden för sig lilla Snubblan. Bumpen var nästan lika duktig som Snubblan, 4 fel på fredag och felfri i 140 winning round på lördag - hoppade som bara den i grunden och var matt i winning rounden,men slutade ändå på en 6. plats. På söndag startade hon inte.

Trollet då - hon vann fredagens 140 klass, var 2.a i 145 på lördag och vann 150 klassen på söndag!! Hon är så fin den hästen och Sebbe ville bara få lite enklare rundor för henne att hoppa efter alla stora utmaningar hon har haft,och hon bara levererar!

QivaDivan var duktig också, hade två små missar med bakbenen på fredag,klockren och snabbast av alla i lördagens huvudklass 145! På söndag 4 fel i 150 klassen, och Sebbe tar den på sig själv helt och hållet. Hon verkar vara i riktigt fin form, kul för familjen Strand :)

Spartan,som fått Satu som ryttare, hade 4 fel på fredag,slutade 3.a på lördag i 145 klassen efter Qiva och Trollet,debuterade i 150 klassen på söndag och slutade 2.a efter Sebbe och Trollet!! Grattis Iwona och Göran,kul med en till svårklass häst i stallet!!

Captain Tourettes hade en rolig inläg i sin blogg - läs den HÄR 

 

 

18 aug 2014