Uutisia

PÄIVITYS SUOMENKIELELLÄ PITKÄSTÄ AIKAA

Linzin jälkeen ollaan ehditty kilpailla vaikka missä! Aika ei vaan oikeen riitä päivittämään kotisivuja kaikilla kielillä, joten kannattaa seurata vaikka Facebookkia tai instagramia, niihin tulee useammin päivityksiä kuin tänne!

Joka tapauksessa kesä on ollut menestyksekäs kaikilla hevosilla, Stina sijoittui Sopotin 3* GP:ssä, Trollet on saanut sijoituksia sekä kansainvälisesti, että kansallisesti. Qiva on myös kerännyt sijoituksia,kuten myös Kalle, Gurra, Snubblan ja Bump ja moni muu. Falsterbossa Sebbe ja 5vuotias Dåre hyppäsivät 4. sijalle 5 vuotiaiden hevosten finaalissa.

Lyhyet tuttavuudet Suomesta Aila ja Clara nappasivat sijoituksia kansainvälisesti kanssamme ja ovat nyt palanneet omistajalleen Suomeen ja menestyvät siellä! Muutama hevonen on löytänyt uuden kodin kauttamme ja seuraamme heitä mielenkiinnolla uusien ratsastajien kanssa. 

Satu ja Stina edustivat myös Suomea MM kisoissa Ranskan Normandiassa. Puhdas rata ensimmäisenä päivänä jäi erityisesti mieleen mahtavista kisoista!

 

4vuotiaat hevosemme ovat myös tehneet hienoja ratoja kilpailuissa, odotamme innolla ensi vuotta kun niistä tulee 5 vuotiaita ja pääsevät "oikeille radoille".

Nyt lähiaikoina oli Ruotsin nuorten hevosten championaatti ja siellä meni myös hyvin. Sebbe ja Dåre hyppäsivät sijalle 6. 5 vuotiaiden joukossa ja 7v Gurra voitti sekä finaalin että kvaalin! 

Ny seuraavaksi odotamme reissua Suomeen ja Helsinki International Horse Showta joka hypätään tänä vuonna uudessa hallissa sekä on 30 vuotisjuhlakilpailu!

LINZ CSIO 3* NATIONSCUP

Vuoden ensimmäinen kansainvälinen ulkokilpailu oli Itävallan Linzissä. Kumpikaan meistä ei ole sielä aikaisemmin kilpaillut ja areena oli hieno,iso ja kivat radat ratsastaa.

Qiva sijoittui kahdesti 140 ja 145 luokissa ja hyppäsi todella hyvin.

Trollet aloitti hienosti ja sijoittui virhettömällä suorituksella ensimmäisessä GP kvaalissa! Stina hyppäsi myös hyvin siinä luokassa,ensimmäinen este putosi, maajoukkuevalmentaja Herve Godignonin mielestä Satu ratsasti ykköselle "liian kivasti".

Toisena päivänä perjantaina oli Furysiyya Nations Cup ja joukkueessa ratsastivat Sadun ja Sebben lisäksi Maiju Mallat ja Anna-Juulia Kontio. Trollet ja Sebbe tekivät fantastista työtä aina radan toiseksi viimeiselle esteelle saakka,joka oli vesihauta. Trollet on vasta 8v ja kokematon, hyppäsi aivanliian korkealle, laskeutui veteen ja meinasi kaatua! Sebbe sai kuin saikin kerättyä ohjat ja hyppäsi viimeisen esteen yli puhtaasti!

ROMELEÅSEN KANSALLISET,VUODEN EKAT ULKOKISAT KAKSI VIIKONLOPPUA

Perjantaina oli nuorten hevosten vuoro aloittaa ulkona kilpaileminen. Ja monelle niistä se oli ensimmäinen ruohokilpailu, nelivuotiaat olivat tosi hyviä, ja Love, Botswana sekä Belgaren hyppäsivät kaikki virheettömiä ratoja. Bossu siis kvaalasi myös 4vuotischampionaattiin ja näin ollen kaikki lapset pääsivät koteihinsa laitumelle. 

5 vuotiaat Dåre,Donna, Blanca ja Phill tekivät hyviä virheettömiä ratoja 120 luokissa. 

Vanhemmat hevoset tekivät myös hyviä suorituksia, Chilli oli toinen 135 luokassa ja kuudes 140 luokassa. Spartan oli neljäs 135 luokassa ja Stina voitti pääluokan 140 tasolla ollen ainoa tupla nolla! 

ILOISIA UUTISIA DRAMMENISTA

Tänä viikonloppuna oli moni suomainen poniratsukko kilpailemassa Norjan Drammenissa, ja hyvin on myös mennyt! Tänään GP:ssä oli 9 ratsukkoa uusinnassa, joista 4 suomalaista - mahtavaa!! Patricia, joka on myös ostanut Carmenin, oli hienosti 3., Tiiu 6., Saara 8., ja Peppiina hienosti 9. Muutkin ovat ratsastaneet hyviä ratoja viikonlopun aikana ja sijoituksia sekä virheettömiä ratoja tuli jo perjantaina.

Myös Bardot ja Quite Magic hyppäsivät hienosti junioriratsastajiensa kanssa viikonloppuna, molemmat sijoittuivat ensimmäisenä päivänä ja tänään GP:ssä Miisa ratsasti Ballongilla hienosti viidenneksi tehtyään nollan sekä perusradalla että uusinnassa!! Haluamme toivottaa teille kaikille paljon onnea ja me ollaan todella ylpeitä!!!

/maggan.jpg Quite Magic viime vuonna Drammenissa

P.S. Meillä on tällä hetkellä useampikin juniorille sopiva hevonen myytävänä ;)

 

UUDET TUTTAVUUDET RATAA HYPPÄÄMÄSSÄ

Tänään iltapäivälla ajoimme Roynen ja Sofian luokse hyppäämään nuoria hevosia, usealle se oli ensimmäinen kerta meidän kanssa, aina mielenkiintoista miten ne reagoivat uudessa paikassa. 

Mukana meillä oli Arguksen ja Connyn pikkuveli Comet,joka on viimeinen varsa Marian hienosta Caramell tammasta. Comet on 4v ori Common Sensestä ja hyppää erittäin hyvin! Olemme erittäin onnellisia, että saadaan kouluttaa tätä lupaavaa nuorta hevosta kohti isompia tavotteita!  

Mukana meillä oli myös vasta kaksi viikkoa tallissa ollu Darthina, 6vuotias varsonut tamma, jolla on erittäin mielenkiintoinen suku. "Dotty" on Carthino Z - Animo - Le Mexico, ja hyppäsi 3vuotistestissä 10-10. Viime vuonna Dotty teki muutaman startin, mutta tarvitsee nyt lisää voimaa, kuntoa ja ratsastettavuutta ennenkuin pääsee kunnolla edukseen. Odotamme mielenkiinnolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan tälle tammalle!

Mukana oli myös Kocain, 4vuotias ori joka on ollut meillä koulutuksessa n. 4kk, hevonen on kehittynyt paljon joka tasolla ja menee nyt kotiin ansaitulle paussille.

Nuorten hevosten kanssa on erittäin tärkeää muistaa lepopaussit ja palauttelujaksot, jotta niiden pää ja kroppa pysyy virkeinä. 

Åsa, jonka Carmen on juuri myyty Suomeen, toi Carmenin varsan, Vanillan,myös hypättäväksi. Hauskaa miten samanlaisia olemukseltaan ja ulkonäöltään nämä kaksi ovat! Vanilla on jo puolestaan myös ehtinyt varsoa ja on ikäisiään huomattasti jäljessä, mutta hyppäämisessä ei ole mitään vikaa! 

Satu hyppäsi myös uudella 6 vuotiaalla tammalla, joka on tarkoitus "arvioida mihin siitä on", tamma on erittäin simppeli ratsastaa ja tarkka jaloistaan, lisää voimaa ja treeniä niin hyvältä vaikuttaa!!

 

I.M SPORTHORSES

Meidän monivuotiset yhteistyö kumppanit Iwona Majewska ja Per Wester ovar saaneet kotisivut, ne ovat vielä työn alla, joten kannattaa seurata sivuja! Löydätte ne TÄÄLTÄ !

 

HÄSSLEHOLM,ASIAKKAITA,EAMON...

Kiireinen viikonloppu! Lauantaina 4 vuotiaat Botswana, Love ja Belgaren hyppäsivät 1m luokassa ja kaikki suorittivat hyvin, radat eivät olleet oikein reilusti rakennettu nuoria hevosia ajatellen, vaan esteet oli sijoitettu mm kohti uloskäyntiä, jolloin helposti keskittyminen herpaantuu, kun seinän yli näkyy ulos ja samoin verryttelystä halliin tulo oven luokse, jolloin hevoset helposti jäävät katsomaan verryttelyyn. Olemme erittäin tyytyväisiä kaikkiin "lapsiin", lupaavia nuoria hevosia, jotka ovat näissä kilpailuissa vain oppimassa ja keräämässä rutiinia.

/lovehholm.jpg 

5 vuotiaat Dåre ja Donna hyppäsivät 110 luokan, Dåre sai ekan esteen alas ja Donna, joka on ehtinyt jo tehdä yhden varsan sai kaksi estettä radan puolessa välissä.

Kilpailujen jälkeen meillä oli asiakkaita Suomesta kokeilemassa eri hevosia ja kaikki hevoset näyttivät parhaan puolensa ja toimivat hyvin!

/ericadennis.jpg

Sunnuntaina oli aikainen aamu, kisat alkoivat jo 8lta aamulla. Donna oli pirteämpi ja hyppäsi 110cm luokassa yhdellä pudotuksella, Dåre hyppäsi paremmin tänään, mutta keskittyminen herpaantui verrytelyoven luona ja seurauksena kaksi pudotusta, Dåren ratsastettavuus on parantunut paljon sitten viime kisojen ja se tekee hienoja hyppyjä! 

Myös 5 vuotiaat Philadelphia I.M ja Blanca hyppäsivät suoraan 120 luokassa, Phill oli nolla ja Blanca kävi vähän kierroksilla mikä johti kahteen pudotukseen. Blanca tosin väläytteli mahtavia hyppyjä useimmilla esteillä! Nyt pidetään pääsiäisenä kisavapaa viikonloppu ja sitten alkavat jo ulkokisat,ihanaa!

Iltapäivää jatkettiin ratsastamalla kotona ja asiakkaat tulivat koittamaan muutamaa hevosta uudellen, vaikuttaa siltä, että jälleen kerran olemme onnistuneet yhdistämään oikean hevosen ja ratsastajan! :)

Tänään maanantaina, oli meidän eläinlääkäri Englannista käymässä, sekä kengittäjämme Fredrik (niinkuin aina maanantaisin). Eamon kävi läpi vähän hevosia ja Fredrik kengitti ja keskusteli eri hevosten kengitystä Eamonin kanssa. Kengityshän ei ole vain ottaa vanhat kengät pois ja lyödä uudet tilalle, vaan täytyy ottaa huomioon hevosen liike ja rakenne.

/novafredrik.jpg

  /anskujaconny.jpg

 

 

 

INSTAGRAM 

Nyt löydätte meidät myös instagramista, jossa voitte seurata kaikkea mitä tapahtuu niin arkena kuin kisoissa kuvina!

 

      /instagramhemsida.jpg

 

SEBBE KILPAILI LAHOLMISSA JA SATU SUOMESSA VALMENTAMASSA

Viime viikon perjantaista sunnuntaihin oli Satu valmentamassa Suomen ponimaajoukkuetta Ypäjällä, todella mukavaa nähdä kehitystä sekä poneissa että ratsastajissa ja oikealla asenteella mukana olevia valmennettavia! Hyvältä näyttää näin kisakauden alussa!

 

Sebbe kilpaili lauantaina Laholmin kansallisissa, 6vuotias Denzel hyppäsi hienosti 130cm luokassa, yleensä Satu kilpailee tällä hevosella, niin oli hyvin tehty sekä ratsastajalta että hevoselta, Sebbe ei kovin usein ole ratsastanut Dennistä! Sebbe hyppäsi myös Cicin ja Tomaksen hevosilla, jotka kaikki tekivät hienot radat yhdellä pudotuksella.

Spartan oli tupla nolla ja sai sijoituksen 130 luokassa ja hyppäsi myös viikonlopun pääluokassa sijalle 6. Samassa luokassa Qui Vivra Verra (Qiva) oli toinen ja Elektra F (Elli) neljäs! Kalle sai harmittavan pudotuksen ja oli sijalla kahdeksan, hyvä päivä töissä!