Utesäsongen är fullt igång!

Nu har det varit en lång paus här igen, tävlingar flera dagar i veckan, kunder, veterinär osv - har bara inte hittat tid att uppdatera här, men glöm inte att kika in i Instagram eller Facebook, dit kommer kortare uppdateringar oftare!

/fb_img_1526063024745.jpg Gydine, beautiful mare by MyLord Carthago

 

Efter Sösdala åkte vi ännu till Stävie med Carol,Bosse samt CB med Patricia. Alla tre hoppade bara 110cm och var felfria - skönt och avsluta inne säsongen med bra rundor.

Vi började utomhus 28.4 i Älmhults trevliga tävlingar, Fredrik Malm byggde bra banor, vädret var bra och hästarna hoppade väl! På lördag hoppade alla en 130cm, felfria rundor med placering till Dotty och Kartsa, Grodan och Snubblan hoppade även dom felfritt och Harry hade 4 fel på ett räcke var han behövde lätta på trycket just vid taxeringen.

På söndag hoppade Kartsa återigen felfritt med placering i 130cm, Elvis hade 4 fel i både 130cm och 135cm, lite spänd framför allt första rundan - andra hoppade han mycket fint, men Satu var lite sen med halvhalten innan tvåan och nerslaget kom där.

/fb_img_1525026481486.jpg Cartouche, getting better and better!

Med 6 hästar till start i 135cm klassen var det lite stressigt och det hade inte funkat utan dom duktiga medhjälparna, som gör vid hästarna och motionerar dom så att Satu kan bara hoppa upp i sadeln, ta lite galopp och börja hoppa fram. Här kommer hemma arbetet fram, på tävlingsplatsen är det för sent att börja "trimma" utan hästarna ska vara varma i kroppen och lydnaden ska sitta sedan innan. Callie var snabb och placerad igen, felfria rundor hoppade även Harry och Grodan, som har nollat ALLA (!) sina starter med Satu, nerslaget kommer ju närmare för varje felfri runda, men vi njuter så länge! Love och Snubblan hade båda ett ner och tom samma hinder, ett räcke i nerförsbacke och för övrigt hoppade dom väldigt väl.

/fb_img_1525026515229.jpg El Qlassico TT, what a jumper!

På måndag åkte vi med unghästarna till stormiga Henriksdal - synd at det blåste så och blev bara värre och värre vad längre dagen gick.

Cash Lady, 5år (Click and Cash - Cardento) hoppade sin första riktiga tävling och hade ett hinder ner i både 90cm och 1m. Hon var väldigt cool och brydde sig inte om någonting runtomkring och visade fina språng. Zlatan gjorde sin bästa runda so far, väldigt ridbar, lugn och focuserad inne på banan. Carol hoppade felfritt i både 1m och 110cm och som hon hoppade, en riktig liten tävlingshäst som är så focuserad på sitt jobb med härlig inställning. Naisi hade ett hinder ner i 110cm, hon blev påverkad av vinden och var lite spänd inne på banan innan startsignalen, men när hon började hoppa blev hon mera konsentrerad. Bosse tyckte att det var spännande i sin första utomhus tävling någonsin och var lite ofocuserad i 110cm. Han var den enda av våra hästar som hoppade även 120cm, det blev lite fel från början - alla hinderna blåste ner innan startsignalen och hästarna fick gå in på framhoppningen igen. Bosse gjorde sin debut ändå med en bra runda, två små rivningar mot vinden - det kändes på riktigt att man inte kom framåt. Vi strök resten av hästarna, det kändes mest att dom hade inte fått en bra erfarenhet pga vädret.

/screenshot_20180511-213307.jpg Creevyquinn Essence a lovely little 5 yo by Cardento!

Helgen därpå var det Vellinge och allsvenskan omgång två och tre. Satu red Gurra i IM Sportriders lag bada dagar. På lördag vann laget och på söndag hade vi lite stolpe ut, men total poängen räcker ändå till Strömsholm och semifinalen där i början på juni! Bra jobbat Kate, Magnus, Anders, Rasmus, Klara och alla som har hjäpt till att ta laget vidare! Sebbe har hjälpt alla på framhoppningen och haft koll samtidigt på distanserna inne på banan.

/20180517_190007.jpg Big enough in 1m30 team class in Vellinge, A fence to a tripple combination

Sen var det dags för Henriksdal igen och denna gången var vädret så mycket bättre, en av dom bättre tävlingplatser i Skåne och hit åker vi mera än gärna igen! 

Unghästarna började på fredag, Cash Lady debuterade 110cm och hoppade felfritt! En fin häst som lär sig väldigt snabbt, kul och jobba vidare med henne. Zlatan debuterade även han 110cm och hoppade felfritt, en stor unghäst som behöver ännu mera styrka, men hoppning finns i honom. Även Naisi, Bosse och Carol hoppade felfritt i samma klass, så roligt med så fina unghästar i stallet!

I 120cm hoppade M felfritt och tyckte det var super skoj att få tävla igen, vi hade ju hoppats att Sebbe skulle bli frisk snabbare, så M har egentligen bara väntat på honom, men nu när tiden går så började Satu att tävla även henne. Naisi hoppade sin första 120cm och gjorde det riktigt bra, ett ner i tvåstegs kombinationen var hon hade lite för bråttom ut, allt annat hoppade jätte enkelt med fin hoppning. Bosse gjorde en kanon runda med riktigt fina språng, tyvärr med sista hindret ner. CC hade också 4 fel, bakbensfel på tvåan och efter det hoppade han högt, men inte spänt runt resten av banan, känns att han börjar bli redo för större klasser. Carol debuterade även hon i 120cm och hoppade felfritt - hon är en tävlingmaskin den hästen! Kalven gjorde en avspänd runda med noll fel, nästan som att 120cm börjar vara för lågt. 

I 130 cm hade M ett hinder ner, var nästan ännu mera taggad och behöver några rundor i kroppen nu efter pausen. Kalven hoppade första gången 130cm och var felfri, vi kan inte vara mera än nöjda med alla dessa hästarna, så bra jobb dom gör!

På lördag hade vi ett annat gäng med oss till Världs Ände. 7 åriga Grodan och Harry hoppade båda felfritt i 130cm, som var accumulator med joker, båda fick med sig även en placering hem, fyra och tia - duktiga! Kartsa hoppade första gången 135cm med Satu, tvåan ner och annars en riktigt fin runda med super språng överallt!

I 140cm började Dotty med 0+4 som resultat, näst sista hindret ner, inte så mycket och säga om - hon älskar att hoppa och distansen kanske blev lite kort. Snubblan hoppade fina språng med 4+4 som resultat, Satu måste komma ihåg att sätta henne lite närmare oxrarna - inte bara "go with the flow", utan att hon måste jobba med hinderna mera själv. Love var den tredje hästen ut i den klassen och avslutar med en dubbel nolla! Riktigt roligt att han verkar vara back on track på tävlingsbanorna!

/fb_img_1525027311268.jpg Heart on Fire, a promising 7 yo by Heartbeat

På söndag hade Satu 5 hästar till start i 135cm klassen varav 4 stycken hoppade felfritt med placering! Callie, som trivs med ett bra grundtempo slutade trea, Dotty hoppade väldigt fint igen och slutade på en 7. plats, följt av fina Kartsa på en 8. plats och Grodan på en 11. plats! Harry hoppade väldigt fint också, kanske lite bakåt distans till sista kombinationen och han hann inte avsluta riktigt med bak som han kan, men wow vilka hästar!

Snubblan och Love hoppade 145cm GP, Snubblan som inte har hoppat så stora hinder sen Göteborg hade ovanliga touchar på tre stycken räcken och där emellan hoppade hon så fint, vi tror att hon bara behöver få höjden i kroppen och komma tillbaks i utomhus tempo - hon tävlade ju inte ute förra året pga blodvärden. Love 8 år hade en oxer bakbommen med bak och tre kombinationens c med fram - där fick han bara inte plats helt enkelt. Ska bli kul och se hur mycket dom lärde sig i denna klassen - nästa helg väntar Skyrup för dom!

/fb_img_1525026599803.jpg Zauberin jumping in Älmhult

Natten mellan söndag och måndag anlände vår bästa veterinär Eamon och gick genom hästar på måndag från morgon 08.00 till 22.00 på kvällen samt på tisdag och vi hann gå genom allihopa! Väldigt viktigt (tycker vi) att kolla genom dom en gång i halv året, även om det inte känns att något är fel. Sist var Eamon här i början på december, han kommer ihåg varje häst och ser hur dom ändrar sig i kroppen och diskuterar med vår bästa hovslagare Fredrik lösningar till varje individ - så viktigt!

/20180517_184320.jpg Eamon doing a tooth check

Nu till helgen väntar Skyrup för oss från torsdag till söndag samt Sebbes röntgen på fredag - håll tummarna!

 

 

 

15 maj 2018