Uggerhalne CSIO 3* 1.-5.6

Danmark! Ny tävlingsplats för nations cup - mycket bra!

Mycket folk på plats från finska förbundet, även om vi var bara tre ryttare - så borde det alltid vara, ha fysion, veterinären, tränaren mm. också på plats ;)

Hästarna hoppade bra överlag, men det känns ju att man borde göra dessa tävlingar mer ofta för att både hästarna och ryttarna ska få in the flow..

Kartsa hade 4 fel första dagen i andra fasen, hoppade super fint och placerade sig på en 10. plats dag två och avslutade sin helg med en till felfri runda! Blev jätte stor skillnad efter att fysion hade gått genom honom!

Love började med att få ett tidsfel i sin första klass i fas ett, bra hoppning uppenbarligen lite för stora vägar mellan hindrena. Dag två var han dubbelnolla i 140cm klass och fantastiskt fin! Kul att båda ägarna var på plats :)

M hade inte sin bästa helg på jobbet denna gången, lite otur i varje klass med en bom ner. 

Dåren har lärt sig mycket efter Drammen och började kanon fint redan dag ett, hade ett hinder ner i fredagens 150 klass. Hoppade i laget på lördag med bara en fot i vattengraven - wow vilken häst! På måndag fick han gå ner i höjderna och hoppade en 145cm klass, var förståeligt nog trött i kroppen och fick med sig två bommar i en kombination, ingen fara, det är en klass häst på alla sätt och vis!

Även Stina började dag ett med 4 fel, i lagklassen kändes hon inte alls sig själv och rev onödigt många hinder. Efteråt gick Eamon genom henne och hon fick lite hjälp och kändes sig själv igen på måndag - felfri och placering i 145cm klassen! 

Gurra hoppade en 140cm klass dag ett med ett ner, var väldigt spänd för screenen som var precis bakom ettan. Två hinder ner men mycket bättre känsla i 150cm klassen på söndag och avslutade helgen med att hoppa superfint i GP:n. Hennes första 160cm klass på papper - resultatet på papper mycket sämre än i verkligheten - hoppade alla svårigheter super fint, tyvärr blev det en volt innan hinder nummer åtta och allra sista hindret råkade hon peta ner. Super runda trots resultatet.

Trevliga dagar med Katja, Iwona och resten av gänget i väldigt blandat väder! Hoppas tävlingen fortsätter på samma ställe, inte ofta vi ser dom finska dressyr ryttarna heller - här gick det även nations cup i dressyr på en annan arena - riktigt bra format och hit åker vi gärna igen!

 

20 jun 2017