Too long time ago - a lot has happened

Ojoj, det har säkert aldrig varit så här lång paus här, mycket har hänt sen sist! 

Måste verkligen fundera var vi har tävlat och vad allt som har hänt, blir nog en kortare version om tävlingarna denna gången! 

Efter 4 åringarnas tävling i Östra Göinge var det nog daxs för Helsingborg. Dotty placerade sig i både 135cm och 140cm, Patricia med Carmen placerade sig i deras enda start, Kartsa hoppade två felfria rundor och Callie var på andra plats i sin klass. Sebbe hoppade Gurra och gjorde tre fina rundor. Elvis hoppade två felfria rundor igen i 130cm klasser. Vi vill tacka Anders W. hjärtligt för hjälpen med att köra hästarna fram och tillbaka! 

Efter Helsingborg hoppade vi på Flyinge Indoor elit tävlingarna, hästarna hoppade jätte fint. Patricia med Carmen två placeringar av två möjliga, Love placerade sig i 135cm hoppning, Kartsa hoppade fortfarande riktigt fint med en noll runda och en med 4 fel, Bump och Dåren hoppade även dom felfria rundor med fina språng och Stina var placerad i 150cm GP kval och hade näst sista hindret ner i själva GP klassen. 

Efter Flyinge Indoor var det daxs för Flyinge igen, denna gången Breeders för dom svenskfödda unghästarna. Sebbe red 5 åriga Boris, som var lite spänd inne på banan båda dagar, med godkända resultat 4+8, Boris visade väldigt fina språng och kapasitet - blir toppen med mera erfahrenhet! 6 åriga Elvis nollade i alla sina rundor, första kvalet, andra kvalet, finalen OCH omhoppningen!!! Dom förlorade i tid i omhoppningen till ett 7 årigt fölsto och duktiga Sandra i sadeln, det gjorde absolut ingenting - nu är Elvis även kvalad för att tävla i Scandinavium och Gothenburg Horse Show! 

Satu red bara 7 åriga Love i år, han hoppade helt fantastiskt fint i kvalet och var dubbelnolla. I finalen hoppade han felfritt igen i grundomgången, men kändes mycket mattare i kroppen. I omhoppningen var han inte alls sig själv (slutade ändå på en femte plats) och vi tog ett blodprov som visade att känslan vi hade var rätt. Nu hoppas vi att han återhämtar sig snabbt. 

Sen fortsatte vi till Karlshamns nationella tävlingar. "Satus" alla unghästar skötte sig suveränt, på fredag felfria 120cm rundor för 5 åringarna Vegas och Kalven, som gjorde sin första tävling efter Falsterbo. 6 åriga Harry gick rakt in i en 130 klass och hade 4 fel - hoppade för högt (lyxproblem ;) )på en oxer och fick med sig bakbommen. Dom fortsatte lika fint på lördag i sina klasser och hoppade felfritt alla tre på samma höjder!

Patricia med CB hade fina rundor i 120cm klasser på fredag och lördag; 0+4 samt 0 fel, med super bra ridning! B hoppade felfritt på fredag i 135cm klassen var Dotty, Nellan och Snubblan alla hade 0+4 fel med fina rundor! På lördag hoppade Chili och Comet med 4 fel i sin klass och Gurra hoppade till en sjätte plats i 140cm klassen. 

På söndag hände olyckan - vår första start för dagen. B har aldrig hoppat så fint och var felfri till 6B var Sebbe och hon störtar omkull i landningen. Sebbe ligger medvetslös i ridhusbotten och åker ambulans till Karlskrona. Så det blev inga flera starter för varken Satu eller Sebbe den dagen. Vår superduktiga arbetande elev Patricia går in och gör en toppen runda med Carmen och slutar på en fin sjätte plats i klassen - starkt gjort!!!

Sebbe skickades hem på tisdag kväll efter andra röntgen av huvudet - alldeles för tidigt tycker vi alla - men livsfaran var över och han var i Blekinge och vi bor i Skåne.. Sjukvården alltså!!!yell 

Veckan därpå åkte vi till Elmia efter Sebbes läkarbesök - som inte var så rolig. Ögonläkaren i Kristianstad hade inte fått någon information från Karlskrona och visste inte så mycket pga brist bla röntgen bilderna. Vilket fall som helst så åkte Sebbe med Satu och tre hästar upp till Jönköping, fortfarande blir han snabbt trött och kan inte focusera längre stunder samt har minnesluckor, men tappert hjälpte han till med det han orkade.

Kalven började redan på onsdag morgon och gjorde en super fin felfri runda inne på stora arenan! Hon började även fredagen på lilla arenan - och var inte sig lik! Hon har aldrig haft mera än 4 fel och nu fick hon tre ner - kändes att det var för mkt rörelse och oro runt banan så at hon kunde inte focusera sig på hinderna - inga maskiner vi håller på med. Schystare hade ju varit om unghästarna fick hoppa på samma arena hela tiden - dom har inte så många mil i kroppen och verkligen aldrig sett något liknande som Elmia!

Dåren började på tordag på stora arenan i 135cm klass - första gången Satu tävlar honom - och det var verkligen en "testrunda" - två ner, engång för mkt ben och engång för mycket eftergift. Stina avslutade dagen med att hoppa en 145 klass med 0+4 som resultat - som hon hoppade!

På fredag fortsatte Dåren på lilla banan i en 145 klass mot klockan - Satu hade hittat knapparna lite bättre och dom kom i mål med 4 fel, kanske hade behövt lite mera ben på en oxer. Stina hoppade GP kvalet 150 inne på stora arenan sent på kvällen, nästsista hindret ner och 26. plats i klassen - men ingen GP kval tyvärr. 

Bara Dåren kvar tävlingsmässigt på lördag morgon - en till 145cm klass i två faser - första hindret ner i fas två - men mycket bättre runda än dagarna innan! Inte så lätt att ta över en häst och gå in på en sån här tävling att börja med! Duktiga!

Lördag kvällen spenderas på SSHS auktionen - två nya lovande tre åringar fick vi med oss hem! CCStud´s Jarrusa (Calido I - Cardento) samt Ballerina B (Baltimore - Cantus) - tack för en härlig kväll alla inblandade, ni vet vilka ni är wink

Vi har redan hunnit börja på dom och båda två verkar vara vettiga och coola individer. Båda går att rida ensam, fatta galopp osv - ska bli spännande att börja hoppa in dom! Dom två andra tre åringar Jessie och Kentan har kommit lite längre och har redan tagit sina första språng under ryttare och båda verkar vara väldigt lovande! Så roligt med unghästar!!!

Vi försöker uppdatera här oftare nu - och vill tacka för alla meddelanden, blommorna och tankarna ni har skickat in efter Sebbes olycka - härligt att veta att det är så många som bryr sig!!!

Och framför allt vill vi tacka det underbara teamet hemma, som jobbar på fantastiskt även om vi är en ryttare mindre!!! Ni är guldvärda <3 

3 nov 2017