Tingsryd

Första dagen började ju sådär..! 20 km innan tävlingsplatsen exploderade ena bakdäcket i en av lastbilarna! Tur vi var ute i god tid, och Ansku körde andra lastbilen till tävlingsplatsen, tömde den i olika boxar och kom tillbaka för att hämta dom 6 stycken hästar som var i Golden.. (tack för super vänligt mötande i TIRK:s sekretariat!!) Omlastning mitt på vägen, Satu åkte till tävlingsplatsen och Sebbe väntade på företaget som skulle byta däcket! Vi han - nästan iaf - att starta som planerad , Donna skulle hoppa 110 klassen, men fick nu gå rakt in i en 120 klass, inga bekymmer för denna storhoppande damen som gjorde kanon av sig hela helgen i sina 3 stycken 120 klasser 4fel och 0 fel! Väldigt nöjda och glada hur hon orkade hela meetinget, hon är ju 5 år men hunnit göra ett fint föl också!

Annars också skötte sig alla hästarna bra på fredagen och hela helgen. Cassis var placerad i båda sina starter, hoppade sitt livs första derby och brydde sig ingenting om banken och pulvermangraven - roligt!! 

Cassis fina son Nova, hoppade en 120 klass på fredag och var felfri samt sin första 130 klass på söndag och var felfri även i den!! (enda felfria unghästen..) Och som han hoppade - han passar verkligen på stora utebanor!! Framtidens storklass hoppare med rätt matchning!!

Satu och Carmenzäta vann fredagens huvudklass med 2 sekunder till tvåan! Carmen är ju såld, men står hos oss längre fram till sommaren, då skall hon åka till sin nya ryttarinna och göra succè med henne :) I samma klass var Spartan 3a och Hatten 5a men Sebbe i båda sadlarna! Hatten vann även söndagens 130 klass - grattis Cici och Tomas!!

5 åriga Blanca hoppade super fint hela helgen i sina 120 klasser och gjorde två felfria rundor - hon matchas inte mot Falsterbo, utan hon får samla rutin och erfahrenheter denna säsongen - en väldigt bestämd tjej som har mycket kvalitèr och framtiden för sig.

5 åriga Dåre gjorde även han fina felfria och 4 fels rundor, ser väldigt lovande ut för framtiden!! 

Phill (eller Kosnan) ,efter en mindre lyckad bettbyte i fredagens klass, visade sin kvalite igen att hoppa 2 raka nollor i 120 klasserna, och därmed behövs bara en nolla till till Falsterbo - det fixar hon säkert i nästa tävling , sån hoppmaskin är hon! :)

I lördagens 130 för unghästar var Denzel den ensamma nollan i klassen! Kul att han börjar bevisa vilken hoppning han sitter i, måste bara bli ännu mer starkare i sin kropp och vi måste komma ihåg att han hade inte ens startat 120 när han kom till oss förra hösten! Så mycket har hänt, och kan ju vara att han är lite trött i kroppen också efter allt arbete han gjort under tiden. Tålamod :)

Bump med Sebbe gjorde jätte fina rundor, 4 fel i fredagens 130 , felfri och placerad i 135 klassen på lördag och i söndagens 140 klass rörde hon inte en bomm, men hon och Sebbe fick ett missförstånd i ena linjen med volt som resultat. 

Nya 6 åringen M, var första gången ute med oss och visade fin hoppning i alla sina klasser, hon debuterade 130 på lördag med 4 fel och fortsatte väl även i söndagens 130 klass. Lite mera teknikträning och avot!! Väldigt ambitiös tjej, som försöker göra allt rätt, försiktig och bra ridbarhet! 

Trevlig mindre nationell tävling i Tingsryd med bra bana, underlaget på framhoppningen kunde vara fastare och inte helt ok att i dom flesta avd B klasserna var det en felfri unghäst!? Människorna i sekretariatet, funktionärerna jätte trevliga - synd med så få starter. Lördagens sista bana var söndagens första.. Så där faktiskt!

 

 

28 maj 2014