Suså, Danmark CSI 2*

2012 var vi senast i Suså, och tyckte väldigt mycket om tävlingen och i år passade den i vårt schema och teamet åkte dit med 11 hästar och två lastbilar! Sen är det ju också alltid mer givande åka iväg från Sverige till internationella tävlingar och inte köra år efter år runt på samma ställen, annan banbyggnad, nya människor, nya hinder och annan atmosfär.

På torsdag kväll gick första klassen i youngster touren, Satu red 6 åriga M, som var förresten första gången på en meeting och tog det hela med lugn och ro - hon var nog den coolaste av alla! Klassen hoppades mot klockan och och M var felfri och slutade på en fin 7. plats!

 

Sebbe red 7 åriga Clara och var ännu lite snabbare och slutade på en 5. plats, Clara är en stor häst med massor med scope, roligt att se att hon kan även gå mot klockan! En bra start för helgen!

Fredagens 130 klass gjorde Sebbe och Bump en fin runda, 4 fel i fas två, Satu med Spartan hade sista hindret ner i fas ett likasom Petteri med sin Teuvo. Alla hoppade fint inne på banan, även om det kändes lite så att hästarna var spända på att vara inne på banan första gången. Det finns ju massor att titta på, restaurang tältet på ena kortsidan, publiken på ena långsidan, flaggor och stora screenen på ena sidan och skogen och domartornet på ena långsidan - bra rutin för hästarna! 

Andra klassen för dagen var youngster touren, M hoppade riktigt fint igen, hade 4 fel i fas två, mycket nytt för henne, första meetinget, första internationella tävlingen och hoppa mot klockan också, hon lär sig snabbt denna lilla damen :) Sebbe med Clara var dubbelt felfria och tiden räckte till en 6. plats! 

I 2* medium touren hoppade fina Aila och Satu till en 5. plats efter en snygg och snabb runda, Snubblan med Sebbe hade ett ner och Gurra tyckte igen att det var liite för spännande att hoppa mot skärmen och hade tre sista hinder ner, vi är inte oroliga - hon lär sig av sina misstag - och gör ju aldrig såna fel på "vanliga" tävlingar,så det är bara att fortsätta att ta med henne internationellt! 

Dagens sista klass var första kvalet till GP:n och Sebbe var dubbelnolla och placerad med både Elli och Trollet! 5. respektive 11. plats! Duktiga tjejer! Satu och Stina hade 4 fel i fas två efter en misslyckad sväng till ett räcke, Stina kom ännu upp med frambenen, men hade ingen chans att få bakbenen med sig pga så nära avstånd, men huvudsaken att hästen kändes fin!   

Lördagen börjades med en 135cm hoppning och Spartan och Satu slutade på en 6. plats! Han ser kanske lite rolig ut i sina språng, men ger en jätte fin känsla över hinderna! Petteri debuterade med en klart godkänd runda på dessa höjder, kul och se att både hästen och ryttaren utvecklas, vi träffade även Teuvos tyska ryttare, som hade ridit honom när han var 4 år - världen är liten ;)

Sen var det daxs för youngster finalen, M hoppade kanon fint - fick med sig sista hindret - ett riktigt shit pet, bommen kunde lika gärna stannat kvar! Men det är ju så lite det handlar om i denna sport, en gång stannar dom kvar, en annan ramlar dom. Stora Clara var betydligt mattare tredje dagen i rad i värmen och fick med sig två onödiga bommar, hon har ju inte varit i träning så länge och hade ett längre period i vintras när hon inte tränades ordenligt pga ägarens ryggproblem - så vi är ändå nöjda hur hon hoppat - 2 pris av 3 möjliga :)

I andra kvalet till medium rundan var Gurra mer avspänd och hoppade till en 5. plats! En riktigt fin runda, utan att jaga tiden - vi vet ju att hon är snabb i sig själv! Satu och Aila hade 4 fel, och utan nerslaget hade ekipaget varit placerad igen! 

I andra GP kvalet startade Sebbe i slutet med Elli och hade 3 sekunder snabbare tid en vinnaren - men två bommar föll i farten, synd för det var en kanon runda annars!! Med Trollet var Sebbe återigen felfri och 11 placerad , han ville bygga upp henne till GP:n och gjorde lagom snabba rundor. Satu lät Stina bara rulla på och slutade på en 4. plats! En bra dag för I.M hästarna - 4.a,5a och 6.a!   

 I denna klassen hade nog banbyggaren tagit i, ffa på vattnet - två alldeles för höga bommar över, som resulterade i att dom försiktiga hästarna hoppade bara uppåt och inte framåt - som man ser på Stinas video! Man kan skrämma dom så lätt, och även om det påpekades under bangången så ändrades inte hindret..

Söndagen började med medium tour final - en 140cm hoppning med omhoppning. Gurra gick ut i början och satte en klockren nollrunda!! Banan var av det värsta laget, 47 starter och bara 6 felfria i grunden - tiden var tight och trekombinationen väldigt krävande. 11 ekipage som antingen blev uteslutna eller utgick.. Satu och Aila fick nedslaget på första hindret - sen hoppade Aila runt alla svårigheterna väldigt enkelt! I omhoppningen gjorde Gurra allt rätt igen och slutade på en fin andra plats, bara några hundra delar långsammare än B. Goodin från Nya Zeeland - bra gjort av Gurra som är bara 7 år!! :)

Nästa klass var 2* GP:n med både Satu och Sebbe i början av klassen. Satu och Stina precis innan Sebbe och Trollet - jätte fin säker runda - och sen faller sista hindrets frambom - liten liten touch igen! Sebbe och Trollet gör en felfri runda - man såg verkligen att han ville vara felfri - och hästen gjorde också allt för att vara det! Ut direkt i början av omhoppningen , en snabb runda utan att ta dumma risker och till slut placerar dom sig på en fin 4. plats!!! Super härligt att både Susann och Kent stannade hela helgen och såg även GP:n!! Stinas tid räckte till en 12. placering och LR poäng fick båda ryttarna med sig hem!

 

Petteri avslutade helgen med att hoppa lilla GP:n med 4 fel, bra banor i fickan har han att ta med sig hem! :) Överlag hade vi en bra helg med många placeringar som bilder berättar ;)

11 aug 2014