Strömsholm & Runsten Equestrian Games

IM Sportriders laget gick ju vidare till semifinalerna i Strömsholm, första gången under alla dessa år Satu tävlade där - Sebbe fick någon flashback och var säker att han varit där innan i någon sammanhang tongue-out Vi samåkte tidigt på fredagmorgon med Magnus häst, Anders och hans häst samt Iwona, Stina och Gurra (och Bob så klart!) pga av att Satu blev uppringd att hoppa GP klassen på lördag och då behövde man ha startat en klass innan det - det blev en 145cm på fredag eftermiddag. 

/slottetstromsholm.jpg The beautiful castle in Strömsholm

Gurra fick gå en riktigt träningsrunda och gjorde det bra med ett ner och ett tidsfel, Stina hoppade väldigt fint framtill nästsista hindret där det hände något i landningen och hon kunde inte alls ta av till sista hindret. Kanske trampade hon snett i landningen, det hade nog inte regnat på ett tag där uppe heller och banan var rätt torr. Det var iaf hennes enda start under den helgen, veterinären kollade henne också.

/stinastromsholm.jpg Hmm, Celestine was standing normaly on the way back from vet check :)

På lördag var det dags för GP:n - länge sen varken Satu eller Gurra har hoppat såna höjder, så det var nyttigt för båda. 4 fel på nästsista hindret i grunden - underlaget tog verkligen fram galoppen på ett helt annat sätt än man tänkte och distansen blev lite för nära i nerförsbacke på just den linjen. En mäktig, fin bana - 155m lång och 55m bred och inte helt jämt gör det ännu svårare att rida och bedöma avstånden. Snabbaste 4 felaren iaf och vidare till winning rounden var ekipaget fick 4 fel även här, det räckte dock till en fin tredje plats med bra prispengar! 

/gurragp.jpg Gurra & Satu in the pricegiving for the 1m50 GP class

15 lag runt om i Sverige hade kvalifiserad sig till semifinalen i Agria elit allsvenskan, 13 kom till start och därifrån skulle 10 lag gå vidare till andra semifinal rundan på söndag och åtta lag därifrån vidare till finalen i Falsterbo. 

IM Sportriders lag började starkt och låg tvåa inför andra rundan, felfria ritter från både Magnus och Satu och bra rundor från Rasmus och Anders! Magnus med Meluha och Satu med Gurra hoppade felfritt även andra rundan och laget slutade på en fjärde plats. Vi förlorade tredje platsen mot Österlen, som hade lika mycket fel men snabbare tid. Om man kollar resultaten så var IM det enda laget med två dubbelnollor och det endast gjordes fem dubbel nollor totalt - starkt! Final platsen blev säkrad och det ska bli väldigt kul att rida i Falsterbo med dessa härliga människor! Även om Sebbe inte red själv här, var han en viktig person på plats, hjälpte alla på framhoppningen och gick banan och gav tips, kändes tryggt!

/lagetstromsholm.jpg IM Sportriders: Rasmus Nilsson, Anders Wemlerth, Magnus Jacobsson, Satu Liukkonen and team leader Iwona Majewska

Efter Strömsholm åkte vi första gången till Runsten utanför Stockholm, tusen tack Magnus och Kate som kunde ta upp två hästar - förtillfället har vi ju bara Satu som kan köra lastbil. Det blev en hel del starter där uppe, så vi ska kanske berätta om varje häst för sig själv.

Kalven 6år började på stora banan på torsdag och hoppade en felfri runda utan några bekymmer. På fredag hoppade unghästarna på "lilla banan" - som förövrigt var inte liten heller - fyra fel blev resultatet, en oxers bakbomm i skuggan kom ner. Vi är nästan glada att dom som har kvalat till Falsterbo gör några missar nu, efter varje felfri runda kommer ju nerslaget närmare. Nu var det ju lite synd denna gången dock, för dom unghästarna som hoppade felfritt tre rundor skulle dela en pott på 50 000. Kalven hade en tävlingsfri dag på lördag och trimmades på den stora fina framhoppningsbanan och var väldigt pigg och glad. På söndag hoppade hon igen på stora banan, finalen, och var felfri efter en väldigt säker runda!

Sebbe och Elvis började på lilla banan på torsdag - en warm up klass över 130cm hinder. Felfri runda, men inte så säker känsla tyckte Sebbe. Senare på dagen hoppade dom på stora banan en 135cm och var dubbelt felfria och fick första kvalet till Falsterbo! På fredag var det dags för andra kvalet i mellan rundan, en 140cm tidshoppning. Ett tidigt nerslag och fyra fel efter en bra runda för övrigt. På lördag hoppade dom en till 140cm mot klockan, var felfria och femte placerade sig samt kvalade klart till Falsterbo på en tävling och tre starter - vilket ekipage! Dom två har verkligen en connection och älskar varandra, så häftigt att se!

Love, han hoppade amazing i sina klasser, 135cm på torsdag med 4 fel samt 140cm på fredag även här med 4 fel. Han var nästan för pigg dag ett och drog för nära intill tvåan och andra dagen fick han på riktigt öva att gå mot klockan och hade ett räcke ner i slutet av banan. Hoppningen och känslan är fantastisk - han kommer att gå långt den hästen!

/lovekartsapris.jpg Diarados Love picking up his friends winn, Cartouche was winning but already in the stable, because of his early start!

Kartoflan då, han gjorde en super meeting - vann första dagen mellan rundan 135cm, hoppade till en tredje plats i andra kvalet 140cm, hade vilodag på lördag och gjorde en kanon runda på söndag i finalen med en liten touch på b hindret i trekombinationen i slutet av banan. Som han gillar livet nuförtiden och som han hoppar, lätt och focuserat - Satu har verkligen börjat hitta knapparna på honom och vi får se om / när Sebbe får honom tillbaka wink

Zauberin började med fyra fel i 135cm med Sebbe på torsdag, på fredag var dom bättre samspelta och gjorde en kanon runda i 140cm och slutade på en femte plats efter en finfin runda! I finalen på söndag var det soligt och vattnet glittrade med vita bommar överst och hon ville inte gå i närheten av det, murr! Nu ska det tränas vatten igen både hemma och på borta plan. Synd, för det hon hoppade innan var kanon språng.

GrodanBoll började med en felfri runda i lilla rundan 130cm och slutade på en tredje plats första dagen, andra dagen lika så felfri och en 10. plats med sig hem! På lördag väntade en markarbete pass även för henne och på söndag finalen. Hon var så pigg igen på söndag i framhoppningen att det är inte klokt tongue-out Inne på banan hoppade hon väl, men fick fyra fel på guldfärjade hindret innan trekombinationen, en bra nerslag inför Falsterbo. 

Jämngamla Harry var även han felfri första dagen och placerad i samma klass, andra dagen halkade han lite i svängen till första kombination och fick med sig a delen. Iom han bara hoppat två stycken 140 klasser så fick han känna på höjden igen på lördag. Två nerslag på två räcken var resultatet, väldigt nyttigt för honom hoppa flera dagar i rad och stärka upp sig inför Falsterbo. 

Patu med Carmen hoppade lilla rundan, en missförstånd i första kvalet på sista hindret för att sen ta igen sig och sluta på en fin 7. plats i andra kvalet var strongt gjort! I finalen var dom såå nära en felfri runda, ett nerslag på allra sista hindet efter en kanon ritt annars!!

Gurra hoppade stora rundan, 145cm på torsdag med 0+4 som resultat. Även hon fick ner det en färgade guldhindret - kanske något vi borde skaffa hemlaughing Andra kvalet 150cm fick hon med sig ettan - efter det inte i i en bom och super fin! Iwona jobbar henne fint från marken och försöker få hela tiden henne att focusera sig på människan. i GP klassen hade hon ett ner med fram och ett med bak, helt förståligt, hon har inte hoppat såna klasser och ffa inte två helger i rad på väldigt länge. Med en bra känsla fortsätter vi frammot!

Banorna var långa i Runsten, max tiden låg oftast på 100 sekunder eller tom längre! Väldigt bra banor dock från Fredrik igen, inte så tekniska på den stora banan, men det gav utslag ändå. Vi åker mera än gärna upp igen, även om det är åtta timmars resa enkel vägembarassed Så trevigt bemötta med bra fasiliteter!

Tusen tack igen för hela teamet, ni vet att ni är guld värda!

 

18 jun 2018