Sopot CSIO 3*

 

Polen resan började trevligt med båten från Karlskrona till Gdynia. Hästarna hade bra med luft och kom fram väl onsdag morgon. Alla motionerades innan besiktningen och kändes fräscha och gick genom besiktningen utan några problem senare på eftermiddagen.

 

Stallområdet var nybyggt för i år, riktigt fina permanenta mindre stallar, vi hade 10 boxar i vårt stall och delade den med Juulia Jyläs och hennes 4 hästar. I boxarna var det vattenkoppar och fönster. I stallet var foderrum och två separata sadelkammare - vilket lyx!! 

I torsdagens första klass hoppade fina Zauberin en dubbelnolla, Gurra var hyfsat lugn och hoppade med 4 fel. 4 felsrundorna fortsatte sen hela dagen, Sebbe och Elli hade 4 fel likasom Satu med Chili och senare i första GP kvalet med Stina på sista hindret. Sebbe och Trollet gjorde en kanon runda i början, dock behövde Trollet lite ben på stora vattengraven och blev lite spänd och springig efter det och touchade ner två hinder. 

I fredagens första klass var Zauberin felfri igen och hoppade sig till en placering!! Vilken duktig häst hon är, första internationella tävlingen och hon verkar inte bry sig alls, utan gör jobbet inne på banan helt obekymrat! Sebbe gillar verkligen denna hästen och tror att hon kan gå hur långt som helst - grattis till ägaren Nils Lundberg!! Gurra var mera spänd för screenen och hade två ner - båda två när man hoppade mot den stora skärmen på kortsidan - Herve var igen på plats och tyckte att all kvalite finns, kanske måste vi ge henne ett år innan hon slutar att spänna sig. 

Sen var det daxs för nations cup och där var det ingen flyt för det finska laget.. Först ut var Sebbe och Trollet,dom snubblade i landningen från tvåan och Sebbe var tvungen och rida framåt till trean - efter det var kontrollen bortblåst och resulterade i tre nerslag. Andra ekipaget ut var Lotta och hon hade två ner, tredje ut var Satu och Stina, som också fick hinder nummer 5s bakbom (likasom både Sebbe och Lotta hade rivit innan) och ett till räcke med sig. Sist ut var Juulia och banan började riktigt bra, dock blev hennes häst väldigt stark och fick med sig 4 bommar i slutet. Andra rundan fick vi följa från VIPpen istället för att starta. Så är det mellanåt i denna sporten - upp som en sol och ner som en pannkaka.

 

I lördagens första klass var Zauberin jätte fin igen och kom i mål med 4 fel, visade riktigt fin hoppning och det var många som berömde henne! Hon är ju bara 7 år och har tom hunnit få ett fint föl, så hon är verkligen framme för sin ålder! 

Lilla Gurra såg spöken igen vid skärmen, men det är bara att fortsätta och vänja henne vid olika miljöer. Vi hade en tränings session efter banan med Herve, Sebbe red och fick henne genom rätt väl till slutet. Hästarna fick bara hoppa 3 klasser i helgen så då var tävlingarna över för dessa lovande 7 åringar.

På kvällen gick andra GP kvalet över en 150 bana med två faser,som även var en ranking klass. Sebbe och Elli gjorde en fantastiskt fin runda, sista j*ävla hindret ner med snabbaste tiden... Inte så många dubbel nollor och en 8. plats med sig hem. Så synd, kändes verkligen att vi hade en stolpe ut helg i Sopot, Elli och Sebbe hade förtjänat att vinna efter den rundan, men men det kommer, bara att trimma vidare.

 

 

Innan sista klassen hade vi lite trimmning på marken med Herve och hästarna som inte hoppade på lördag, dvs att både Stina och Trollet bla. blev ridna både av oss och Herve. Herve har ju ridit Stina innan och nu tyckte han att hon accepterar ridningen mkt bättre, men visst det är en speciell häst och nästa gången ska han rida henne sist - för hon kräver så mycket focusering av ryttaren. ;) Det är fantastiskt och se honom rida och lyssna på honom - allt låter så enkelt och vilken otrolig känsla han har!! På Trollet blev det bett byte och focusering så att hon är avspänd - hon är ju en mkt känsligare häst än man tror när man ser henne. Herve har inte suttit på henne innan, och nu tyckte han att Sebbe har nästan lurat honom - hon ser ju mkt enklare ut vad hon är! 

 

Lördag kväll var det en fantastiskt fin ryttarmiddag på dom berömda stränderna i "tricity" (Gdansk/Gdynia/Sopot) god mat och underhållning.

  Dessa två härliga tjejer tog väl hand om hästarna i Sopot! Här på ryttarfesten.

 

Söndagen började Chili i en 140 klass med bed C och då ska man ju rida snabbt som bara den, det resulterade denna gången i två ner,men med en bra känsla hur hon hoppade. 

GP:n brukar ju börja senare på eftermiddagen, men här i Sopot var starten redan klockan 11.00. Både Trollet och Stina hade kvalat sig in och båda hästarna trimmades för Herve innan klassen.

Trollet hoppade såå fint med nya bettet och var mycket lugnare i sig själv. Två bommar dock ner, en som rullade fram och tillbaka på nummer 8, och ramlade ner efter 4 steg.. samt sista hindret. Inget och säga, alla var riktigt nöjda - hennes första 160cm GP!!

Satu och Stina hade verkligen otur - Stina snubblade i landningen från trippelbaren (även om det inte syns på filmen så bra) det var 5 steg till nästa oxern, och då blev ju distansen alldeles för lång och ekipaget fick med sig bakbommen. Herve tycker att det var en felfri ritt utan tvekan om hon inte hade snubblat - som hon hoppade!! 

Nu var det dock winning round och ekipaget kom med till andra rundan, 56 startade och 14 vidare till andra rundan. Satu och Stina gick ut som nummer tre, och med en kanske för hastig framhoppning hade dom både ettan och sista hindret ner i omhoppningen. Det räckte till en 12 plats och vi är så nöjda med denna lilla fightern - och det var förbundskaptenen också - mera positivt än negativt!!!

Även om resultaten lämnade en del att önska så hade vi en riktigt härlig helg i Poolen ;) Många härliga människor och bra inspiration för framtiden. Grattis till alla för era fina prestationer - framförallt finnarna Mikko,Juulia,Lotta och Jessica! We´ll take them some day again!! ;) 

 

 

9 jun 2014