Sopot CSIO 3*

Tredje nationshoppningen för teamet i år gick i polska Sopot, alla hästarna reste väl och kom fram pigga och glada. Vädret var kanon fint hela helgen och tävlingsstället håller på att renoveras, stor skillnad till två år sedan när Satu och Sebbe tävlade där sist! Framhoppningen var inte längre på gräs, utan dom hade lagt till en ny fin sandbana. 

Alla hästarna skötte sig väl, Maggan hoppade riktigt bra och var dubbel nolla i 140 klass och 1 tidsfel i en annan 140 klass. 

Elektra var på hugget igen och hoppade hem två pris med Sebbe!

Spartan var placerad 2 gånger i 7 års rundan och har utvecklats mycket under den senaste tiden, grattis till ägarna som var också på plats och hejade!

Kalle gick rakt in i nationshoppningen och var riktigt fin , hade en tramp i vattnet och en bom ner, en mycket bra runda och så glad som Kalle är, bockade och skuttade inne på framridningen och Sebbe säger att han känns bättre än någonsin! Roligt!!

Conny hoppade 140-145 klasser och var felfri, han får gå lite lägre klasser nu, så att Sebbe kan få han mera lydig och avspänd inne på banan.

Argus var placerad första dagen med en dubbel felfri runda och debuterade i en 150 klass med bravour!! Sista dagen fick han återigen hoppa en lägre klass, och gjorde en riktigt fin runda, jätte kul för Maria som hade också kommit ner till Polen! 

Stina hade en bra helg igen, hon var på en fin 9. plats i torsdagens rankingklass, hade 4 fel i nations hoppningen och näst sista hindret ner i 160 GP klassen. 

Finska laget hade inte riktig turen på sin sida i laghoppningen, ingen gjorde en dålig runda och hästarna hoppade väl, med lite tur med på vår sida hade  resultatet blivit två nerslag mindre och då hade vi varit med på andra rundan. Lagkänslan var på topp och alla kunde hjälpa varandra på framhoppningen och stötta varandra. I laget red med Sebbe och Satu K. Kovacs , N. Aromaa och reservryttaren var M. Mäentausta som hade flera fina placeringar under helgen.

Jyri var också med med sin 7 åring och fick två placeringar , samt att han var en stor del av team Finland, hjälpte till med framhoppningen och fick också agera som maskot ;) 

 teamfin.jpg

19 jun 2013