Linz CSIO 3*

Satu och Sebbe åkte till Linz i Österrike för att delta i första omgången i nations cup med det finska laget. Tävlingarna började bra på torsdagen,Qiva var felfri och placerad i 140 hoppningen, Trollet lekte runt i första GP kvalet och fick även hon en placering! Stina hoppade fint i samma klass,första hindret ner, Satu red lite för nice till den,tyckte förbundskaptenen Herve Godignon.

Fredagen började Qiva igen fint,dubbel nolla i 145 klassen och placering! Riktigt roligt att se hur hon hoppar och njuter att visa upp sig! 

Nations hoppningen började 14.30 och Finland hade fått startnummer 10. Först ut var Maiju med Armani och hon red en fin runda med en tidsfel. Sebbe och Trollet var andra ekipage för Finland,dom hade något fantastiskt på gång,Trollet rörde inte en bom på hela banan, dock hoppade hon alldeles för högt på den stora vattengraven och räkte inte över,Sebbe samlade snabbt tyglarna och styrde felfritt över sista stora räcket - bra gjort! Resultatet 4 fel från vattnet och en tidsfel.

 

 

Satu och Stina gick ut som nummer tre, Stina klarade alla svårigheterna lysande, ett litet touch på hinder nummer 6 resulterade 4 fel och även ett tidsfel.

Sist ut för Finland var Juuli med fina Fardon,hon red felfritt och Finland slutade på 6 fel och 4. plats efter första rundan.

Andra rundan började bra,Maiju red felfritt! Trollet var lite mattare,hon är ju bara 8 år och har inte rutinen i sig,som dom andra hästarna som hoppade där. Två bakbens missar,en på den stora trippelbaren som var hinder nummer 3 och en på kombinationen innan vattnet,här tyckte Herve att hon tänkte redan på vattengraven,som var 6 galopsprång efter,och avslutade inte språnget. 8 fel blev resultatet,som är mera än godkännt till denna superhästen,som alla tror är Finlands nästa super stjärna!

Stina började klockrent andra rundan, Satu tänkte lite för mycket på maxtiden, som var väldigt tight och svängde lite för snabbt in i kombinationen innan vattengraven, B hindret ner och även 1 fel för maxtiden igen.

Juuli var sist ut för Finland och hoppade felfritt igen!! Nu hade vi klättrat upp i resultatlistan, om Österrikes sista ryttare red felfritt hade vi hoppat omhoppning, men han rev och däremot vann Finland över 12 andra lag!!

http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=75799&a=Linz: Finland segrare!

http://www.ratsastus.fi/srl/uutiset/101/0/jattipotti_estejoukkueelle_-_voitto_linzin_nations_cupissa

http://www.hevosurheilu.fi/Ratsastus/nations_cupin_voitto_suomeen_941492.html

Trollet behövde så klart inte hoppa i GP:n, utan hon skall matchas mot andra omgångar av nations cup. Hon är en häst som behövs i framtiden och kan hjälpa laget mycket.

Stina var fin igen, i distansen till två kombinationen red Satu framåt för mkt, trodde den skulle vara längre än det blev, a hindret ner med bakbenen och och andra nerslaget får Stina ta på sig, liten touch på den stora röda muren. Känslan var bra även om resultatet blev 8 fel.

Unghästarna Gurra och Bump var med också, dom var där att lära sig, vi alla vet att det är två riktigt fina hästar, dock väldigt orutinerade och gröna. Det var härligt att Herve var på plats och kunde berätta att dom var inte där och tävlade, utan dom var med och samlade rutin. Båda två var spända för den stora screnen och hinderna var stora för dom, upp tom 145cm!

 

 

18 maj 2014