Skyrup wednesday&thursday + Tingsryd saturday&sunday

Massa tävlingar nu men det är ju bara roligt! Unghästarna hoppade igen på onsdag i Skurup, (lastbilen hittar dit alldeles själv numera wink ) lite annorlunda banor än gångerna innan. I 110 klassen felfria rundor för Kalven, Champpis, Vegas och Boris. Även Harry hoppade felfritt på hinder men fick 1 tidsfel - låter märkligt för han galopperade och gjorde samma vägar som alla andra! I 120cm klassen felfria rundor för Kalven och Vegas och ett hinder ner för Champlan, Boris och Harry! Duktiga unghästar vi har!

På torsdag började Harry med att vara felfri i 120cm klassen igen - han har verkligen utvecklats och ger en jätte fin känsla över hinder! Även Boris var felfri och visar stor kapasitet över hinderna. Vegas och Champlan var lite matta efter flera dagars tävlande och hade båda två två hinder ner - absolut inget allvarligt - dom behöver bara bli ännu starkare i kroppen.

Elvis hoppade bara en 130cm klass och var felfri på hinder igen - dock med ett tidsfel denna gången - nu kan man ju finslipa lite när han är kvalad och klar till Falsterbo wink Callie hoppade i samma klass i avd A och var riktigt fin inne på banan - och snabb! Hon vann sin klass och ingen var gladare än ägarinnan Elin! Även Nellan hoppade där och fick ett ner i trekombinationen som hade korta distans båda dagarna. I 140cm klassen placerade sig Bump på en femte plats efter snabbaste tiden i fas två men med sista hindret ner! Dåre hoppade super fint med ett ner, även den bommen ramlade i trekombinationen. Nellan debuterade på den höjden och var super fin!! Nolla i grunden och två nästsista ner i fas två - inte så konstigt - när det var 15 hinder och 17 språng inne på banan -att hon blev lite matt i andra fasen! Alla hoppade även stora vattnet utan problem - oftast sitten problemen på vattengraven mera i ryttarnas huvud är hästarnas!

Väldigt bra iniativ från Skyrup att ha sånahär "mitt i veckan" tävlingar - synd att inte flera hade hittat dit dessa två dagar! 

På lördag eftermiddag åkte vi till Tingsryds alltid så trevliga tävlingar. Måste vara dom hjälpsammaste och trevligaste funktionärerna där! Tyvärr nästan inga starter denna gången - har folk blivit för lata att brodda och rida på gräs - vem vet! Men ett stort plus för arrangören som INTE splittade prispengarna även om det var under 20 starter!!! Vilket fall som helst vann Chili 135cm klassen med två sekunder! Härliga lilla rallyräkan! Love råkade tappa ena framskon redan på trean och kunde inte starta mera den dagen - men sekretariatet lovade fixa en hovis dit på söndag - och det gjorde dom vilken service! #tummenup

I 140cm klassen vann M! Ingen dålig dag för teamet! Hon hoppade riktigt fint och var felfri i båda faserna utan att jaga tiden alls. Nellan var även hon nästan felfri - skit pet på allra sista hindret i fas två, med ena bakbenet och så klart ramlade bommen - men vilken runda för övrigt!

På söndag åkte vi dit bara för 140 klassen som var med bedömning winning round. Lång bana med stora parallella oxrar. M trodde nog att hon hade kommit i mål innan sista hindret och sov i svängen, men tiden räckte ändå vidare till omhoppningen. Där hoppade dom en snygg och snabbaste nollarunda, denna gången räckte det till en tredje plats efter två stycken dubbelnollor. 7 åringarna Hattove och Nellan hade inte sin bästa dag på jobbet, båda två slutade med 12 fel - Love har mest bekymmer med sin stora kropp att få plats och vara tillräckligt snabb i kombinationerna och Nellan börjar REDAN tycka att 140cm hinder är ingenting och hade lite för bråttom ;) Blir två riktigt fina hästar när dom får mera rutin och styrka! 

Här hemma har vi njutit av super väder och ridit ut mycket i dom härliga skogarna vi har - hästarna njuter och man kan jobba dom även där - stackars dom pållarna som måste snurra runt i ett ridhus året runt! 

/caroliskogenrtt.jpg 4 yrs Carol in the forest first time alone - brave girl!

/mongograposertt.jpg Nellan posing!

/babishangpabetetrtt.jpg Visited youngsters - they are all enjoying! Slash , Wille & Killen hanging!

30 maj 2017