Skyrup & Tingsryd - summer is really here!

Vi började 4 dagars tävlandet i Skyrup på torsdag eftermiddag, åkte dit och kollade banan - det började ösregna och åska - så det var bara att packa ihop allt och köra hem igen tongue-out resterande klasserna flyttades till fredag morgon istället. 

/regnskyrup.jpg Thursday weather in Skyrup..

Kalven hoppade riktigt fint i unghästarnas 130 klass - sista bommen föl, gör absolut ingenting för hon gjorde verkligen en kanon runda och det var bara andra gången hon hoppade på den höjden. Hon skulle ju egentligen hoppa 120 och 130 på torsdag, men vi kunde inte åka till Skyrup med henne på morgonen innan 07.00, så det fick bara bli 130 på kvällen. 

Torsdagens väder kastade omkull vår planering - Grodan och Callie skulle hoppat 130cm på torsdag och 140cm på fredag och blev nu det två klasser samma dag istället. Soligt och varmt väder efter åskanlaughing Båda två hade ett ner i 130cm med bra hoppning. 140cm var debut för båda - Grodan hoppade super fint med ett ner igen och Callie hade nog inte ork i kroppen efter mycket galopperande runt den stora fina banan och fick med sig en hel massa bommar. Även Dotty, Snubblan och Love hoppade med 4 fel i samma 140cm klass. En riktig fyra fels dag! 

M började lördagen med att bli placerad i 130cm och hoppade fint och avspänt även i 135cm med 1 tidsfel. Hon har så mkt energi och power den hästen,även om det var strolande sol och varmt var det inga problem för henne att galoppera runt Malms långa banor! Harry hade ett ner i 135, en så kallad förberedningsrunda inför hans 140 debut på söndag.

Snubblan började riktigt fint dom 5 första hinder i helgen huvudklass 145cm med omhoppning, sexan var stora vattengraven med en rätt så hög bom på - och hon ville inte alls gå i närheten av den, nu ska hon få träna vattengrav först hemma och sen kommer vi åka till olika ställen och hoppa det. Love slog till en felfri runda, bara ett annat ekipage hade lyckats innan honom med den berdriften och han fick starta sist i omhoppningen. Satu såg första ekipagets runda och visste att med även långsammare och "safe" tempo med ett innanför sväng borde det räcka till seger - och det gjorde det! Love fick sin första svårklass vinst - inte illa!

Även om det blev en sen kväll på tävlingen på lördag, var det lätt att gå upp på söndag igen och lastbilen hittar nästan av sig själv redan till Skyrup wink

Kalven började med en felfri runda i 130cm och fick även sin första kvalnolla till Falsterbo! Duktig tjej!

Harry gjorde sin första 140, var dubbelt felfri OCH slutade på en andra plats i sin debut! Vi hade kanske tänk iom huvudklassen var på lördag, att det skulle vara lite "tröstklasser" på söndag, men inte - 16 språng i 140 klassen med maxade hinder! Grodan hade en liten touch på tvåan för att sedan avsluta rundan klockrent, fina fina hästen! Dotty hade tydligen touchat ner trean - så lite, att även domarna hade missat det och Satu red även andra fasen och hon hoppade riktig bra. Dotty är en riktigt fin häst som älskar att hoppa och är så enkel inne på banan, hon bara letar efter hinder och ryttarens uppgift är att visa vilken hon ska hoppa!

/harrytvaa.jpg Heart on Fire looks proud with his ribbon!

Ny vecka igen och sommarvärmen fortsätter! Vi klagar inte, men liite vatten helst på natten, hade gjort susen för gräshagarna och allt annat som dammar runt innocent

På fredag eftermiddag åkte vi till Tingsryd - det har blivit lite som en tradition att åka dit - så trevliga människor och en lärorik bana för framför allt unghästarna. Zlatan hoppade sin andra 110 och var väldigt fin på hinder, lite svårstyrd mellan hinderna på den stora gräsbanan mitt inne på en travbana. Han brydde sig inte alls om miljön och gjorde en felfri runda! Cash var lite mera "tagen" av allt runtomkring och var inte alltid helt hundra focuserad på hinderna, men ger en riktigt fin känsla. Viktigaste, tycker vi att dessa unghästar får komma till olika ställen och samla erfarenheter samt även tävla på gräs och lära sig det. Tingsryds tävlingsbana är inte den enklaste, några känsligare och försiktiga hästar tycker att det är lite mycket runtomkring när dom kan se så långt och har svårt att focusera på allt samtidigt. Nyttigt! Super varmt var det, som nästan alltid där uppe!

På lördag var det en hel del organisering och omorganisering pga olika anledningar - men vi fick alla (rätta) hästarna upp till Tingsryd till slut. När vi åkte hemifrån var det super fint väder, men på tävlingsplatsen regn och blåst. Carol, irländaren, bara ruskade på huvudet och hoppade felfritt i 120 igen! Första gången på gräs även för henne och direkt in i 120. Som vi gillar hennes attityd! Bosse Bus hade väldigt svårt att focusera sig, han vill ju ha koll på allt och alla, skrek och var inte helt med på noterna. En bom med fram och en med bak - ändå helt godkännt efter svåra förhållanden för honom. Naisi, som brukar vara så cool var även hon lite brydd av allting, blev väldigt stark och innan sista hindret valde Satu stanna henne engång och hoppa ettan igen. Vi fick nyttig information för framtiden på dessa rundor. 

 /caroltryd.jpg Creevyquinn Essence (Carol) our Irish friend by Cardento!

Kalven gick rakt in i en 130 klass för unghästar och nollade (enda nollan bland unghästar!) och kvalade klart till Falsterbo! Hon vill bara göra rätt den hästen. M, Harry och Grodan hade alla fyra fel i 130 klassen efter väldigt bra rundor. Harry var coolare än vi trodde, hade sista hindret ner i fas ett.  M har varit i Tingsryd innan och är en riktig tävlingshäst och bryr sig inte var hon hoppar, bara hon får hoppa kiss och gjorde en väldigt snygg och stabil runda. Grodan däremot var lite spänd för underlaget och såg spöken i marken - första grästävlingen för Satu och henne som ger även här nyttig information hur hon reagerar på olika förhållanden. Med Callie har Satu bytat bett och det verkar funka bra och dom slutade på en tredje plats efter felfria rundor i båda faser! 

På söndag hade vi räknat med att åka bara med lastbilen och sju hästar, men fick ändra lite på planen pga lördagen och fick låna Iwonas b-kortare, tack snälla! Naisi fick hoppa 110 med nytt bett, som funkade mycket bättre och hon avslutade sin Tingsryds vistelse med fyra fel på nästsista hindret efter en mycket bra runda! Vädret var inte på topp på söndagen heller i Tingsryd, regn, blåst och moln (hemma strålande sol) vilket passade Carol utmärkt och hon hoppade felfritt igen i 120 klassen! Nu ska hon göra en tävling till och sen ha njuta av ledighet, hon har gjort allt rätt och vi satsar inte mot Falsterbo med den försiktiga fina hästen. Bosse fick en luva på sig och kändes mycket bättre, en ofucusering ledde till 4 fel men allt var mycket bättre! Fina Bosse som har så mycket i sig - han ska bara komma ut och se så mycket som möjligt! 

Chilli hoppade super fint och enkelt i 120 klassen och slutade fyra, hon halkade efter sista hindret i grunden och Satu valde att sakta ner på tempot - efter banan märkte vi att hon hade tappat en brodd bak. 

Callie vann 130 klassen efter en mycket bra och snabb runda med nya bettet - kul! Hon skulle egentligen hoppa 140, men Satu och teamet ville focusera på 7 åringarna så Elin (ägaren) var förstående och det det blev ju bra med klassbytet!smile

Grodan Grodan, inte i en bom i 140cm, men lurades engång på en lite gammaldags mur, andra gången hoppade hon utan några problem och var klockren resten av banan! M hade c hindret ner i trekombinationen - inte mkt och säga om det nerslaget. Harry nollade i sin andra 140cm, och pga av att bedömningen var winning round behövde han så klart inte gå in och hoppa omhoppningen - han kvalade klart till Falsterbo! 

1 jun 2018