Skyrup from wednesday to sunday & monday

På onsdag eftermiddag åkte vi till Skyrup med unghästarna. I 110cm felfria rundor för Harry, Vegas och Champpis, ett ner för Kalven och Boris var spänd och hade två hinder ner mot den andra framhoppningen. Alla andra tog arenan med lugn och ro och dom brydde sig inte alls om flaggorna eller tälten! 

120cm hoppade både Elvis och Champpis felfritt igen , framförallt Champpis har verkligen mognat och slappnat av inne på banan och gör riktigt fina språng - kul för hela ALaget ;) ett hinder ner för både Kalven och Vegas - inte mycket att säga om, kanske bara bra att bommarna ramlar nu och inte senare ;) två hinder ner i denna klassen för Harry - som tycker själv att han kan bäst och känslan på sistone varit att han är bättre alltid i första klassen. Även Boris fick med sig två hinder, likadant som i första klassen, han behöver komma ut mycket och se för hoppningen finns där inne!

/ccsebbevegas.jpg Chandon & Vegas -two of our good grey youngsters!

På torsdag körde vi med lite blandat både unghästar och äldre hästar. Unghästarna gick rakt in i en 120cm klass och gjorde det bra. Felfria rundor för Harry, Champpis och Boris som hade slappnat av och gjorde en super fin runda! Ett hinder ner för Kalven och Vegas.

I 130cm avd A hoppade Callie till en fjärde plats och Dotty till en femte plats, även Kartongen hoppade felfritt och fint men med en tid som räckte inte till placering denna gången. 7 åringarna Love & Comet levde rövare inne på banan - båda två fick för sig att sista hindret (mest nog sjön bredvid) var livsfarlig och dom smet förbi den engång och fick massa tidsfel också så klart.

Elvis hade laddat hela dagen i lastbilen och var pigg som bara den - inte den snyggaste rundan - men felfritt och första kvalet klart för Falsterbo!

/dottymatteussebbertt.jpg Dotty getting ready for her start - lovely summer weather we had!

På fredag åkte vi bara med Gurra på kvällen till Skyrup och hon hoppade en 140cm klass i två faser. Hon hoppade bra och slutade på en femte plats efter en lugn runda i fas två - vi är glada ffa att hon hoppade alla kombinationer så bra nu efter Drammen!

På lördag började vi i en 135cm klass, Kartongen felfri på hinder men med ett tidsfel det räckte till en placering! Love gjorde en fin runda med ett ner, Dotty kanske var lite för mycket på hugget efter torsdagens tidshoppning och fick ett ner bak och ett med fram. Comet var alldeles för vild och Sebbe utgick med honom för bromsarna och styrningen funkade inte alls på bushästen idag.  

Bump hoppade jätte fint i 145cm klassen - det blev bara två felfria i grunden - så hon placerade sig på en femte plats efter en mycket snygg runda!

På söndag gjorde Elvis sin bästa runda hittentills med Sebbe - vilken häst han är! Jätte kul för familjen Bodin (ägarna) som var på plats och såg honom kvala klart till Falsterbo! 

/elvisochsebbe.jpg Both Elvis & his rider looks happy after the super round! 

I 140cm klassen gjorde både Dotty och Love bra jobb med varsitt fyra fel, ingen av dom har ju speciellt mycket rutin på den höjden och banan var rätt så rejält byggd tyckte vi. Comet fortsatte busa även idag, han har för bra kondition om man nu kan ha det ;)

Gurra hoppade 150cm GP klassen och var inte sig lik, bakom skänkeln och ville inte alls hoppa mot flaggorna, brunsten kan ju förklara en del av hennes beteende. 

Som om vi inte hade fått nog av fem dagars körande till Skyrup så åkte vi även måndag eftermiddag till Royne med två fyra åringar. Både Naisi och Dumbo skötte sig jätte bra och hoppade runt som om dom aldrig hade gjort något annat! Tummen up för dom! 

/dumbo.jpg Big baby Dumbo training

/bobbadarskyruprtt.jpg Bob was enjoying in Skyrup & took his first bath for this year!

 

 

22 maj 2017