Skabersjö - getting tired of winter weather!

Förra helgen hade vi en plan att åka med unghästarna på lördag till Skabersjö - tji fick vi.. Någon luftslang hade frysit sönder under natten (så klart, allt fungerade på fredag..) så vi hade varken koppling eller bromsar, så det blev ingen tävling för småttingarna. Kanske lika bra, för senare under dagen blev det en riktig snöstorm och vägarna hade inte varit roliga att köra längre ner i Skåne. 

Scania assistans ställde upp och lagade lastbilen under lördagen, så på söndag rullade vi ner som planerat i soligt men kallt väder! Kalven hoppade en 120cm klass och gjorde sitt jobb som vanligt - hon känns väldigt redo för större klasser - ska bli kul och se när hon börjar ta i lite! Jämngamla Champlan hade 4 fel, han har fortfarande lite att jobba med att "hoppa lagom" och inte alldeles för stort över hinderna - försiktiga killen! Nyaste team member Gydine (sto f. - 11 Mylord Carthago - Calvaro) hoppade runt lätt som en plätt i både 120cm och 130cm - ska bli spännande att se hennes utveckling i framtiden. 

/ccskabersjo.jpg CC Chandon flying in Skabersjö

I avdelning A i 130cm hoppade Patricia felfritt med både Ciao Bella och Lady Bump, två riktigt fina rundor med båda hästarna, framföralt extra kul med CB - det är bara hennes andra start på den höjden! Cara fick 4 fel - b hindret i ena kombinationen - annars en väldigt snygg och stadig runda. Riktigt kul och se hur Patus ridning utvecklas hela tiden - många timmar i olika hästars sadel ger resultat, varje häst man sitter på lär en någonting.

/ciaobellaskabersjo.jpg A stylish couple Ciao Bella & Patricia jumping easily over 130cm 

Harry var helt enkelt för pigg, denna tävlingen för honom fick bli en träningsrunda - han kommer att vara helt annan häst nästa helg - sån styrka han byggt över vintern hemma!

Dotty var även hon super pigg och glad - hade gått på bakbenen ute med Mikaela, snällaste hästen i världen! Hon skötte sig ändå inne på banan och hoppade felfritt i 130cm samt 135cm var hon slutade tvåa. Det var länge sen Satu tävlade henne, men som sagt innan, det är väldigt enkelt att sitta upp på hästarna på tävlingar efter Sebbe. Kred även till Patu som har jobbat mkt med Dotty hemma! 

Banorna var så där roliga att rida, tyvärr, en sån fin anläggning och man kanske kunde vattnat underlaget under dagen om man nu inte vågat vattna på kvällarna om det skulle frysa..

Hemresan... Tur att två hästar och medhjälparna åkte hem med Sandran, vi fick punka någonstans mellan Flyinge och Hörby och blev ståendes flera timmar i väntan på hjälp. Och när den väl anländer är det samma man som hade fixat "Sauli" (lastbilen) på lördag innocent När däcket exploderade så hade den tagit sönder även luftbälgen så igen hade vi varken bromsar eller koppling - tur allt gick bra till slut och vi kom hem flera timmar senare än planerat! Kunde gått illa. Nu får vi hoppas att vintern och minusgraderna slutar och att våren kommer, allt blir så mycket enklare då! 

/dottyskabersjo.jpg Darthina a lovely horse who is always doing her best  All pictures Anna Johannesson / AJ Bilder

Nu ser vi framemot nästa helg och hoppas att vi kan tävla som planerat - småttingarna på lördag och ett blandat gäng på söndag - fingers krossed wink

20 mar 2018