Romeleåsen

På lördag åkte vi till, för oss nya tävlingsplatsen, Romeleåsen i Blentarp. Stor fin gräsbana och fina hinder för unghästarna! 

Med oss hade vi 4 åriga Belgaren, Botswana och Love samt 5 åriga Donna. 

Belgaren hoppade felfritt i båda sina 1m klasser, bra gjort!

Botswana var lika jämn i sina klasser med en små pet i varje och Love var lite ofocuserad i första, men rättade till sig och hoppade en fin nolla runda i andra klassen. 

Det kändes lite så där att rida på gräs med dessa 4 åringar, iom dom har inte bakskor ännu, så galoppombytena fick vara, hellre försöka rida så att dom inte halkar, man måste ju ännu hjälpa dom lite med att byta.. ;) Banorna var ok, kanske lite väl tilltagna med maxtiden, det var massa ekipage som fick tidsfel, man vill ju inte jaga iväg unghästarna, utan göra bra vägar i normal tempo.  

Donna fick hoppa 110 klassen, hon var riktigt fin och trivdes verkligen utomhus och gjorde riktigt fina språng!! Hon har som sagt ett jätte fint hopp i sig, men behöver ännu mera styrka och balans, kommer att bli kanon med tiden!! 

Detta var första tävlingen utomhus för dessa hästar, samt på gräss, så vi är väldigt nöjda med hur dom hoppade och betedde sig!! 

27 apr 2014