Pre Camp i Frankrike

 Öresundsbron på väg till Frankrike

 

Stina och Ansku åkte redan från Bratislava till Frankrike. Resan hade gått bra och paret kom väl fram till Hervés stall. Jag (Satu) körde ner ca. en vecka senare och efter många (26) timmars körning hittade även jag fram efter några omvägar..

 stallet var våra hästar bodde

 

Pre-campen innehöll så klart mkt träning och ridning, Stina fick jag rida varje dag två gånger. Mycket nyttigt och Hervé var och tränade/tittade nästan varje pass! Hästarna bodde i stora lyxiga boxar och träningsmöjligheterna var fantastiska! Stora gräsbanan nere vid Seine floden och sandbanan uppe vid en härligt skog.

  Stina på gräsbanan

 

 

Jag var där några dagar innan dom andra ryttarna anlände och vi hann även åka in till närmaste staden, Vernon, och handla bla dessa ;)

Maiju, Jessica och Kaarlo kom i slutet av veckan och Hervé var väldigt noga att vi skulle ha roligt tillsammans och göra ngt annat än bara rida - så två gånger åkte vi och "golfade" - vissa hade större talang och vissa lite sämre,som jag tex :)

 Herve visar hur man håller i klubban

 

Vi hade roliga och lärorika dagar,och kunde verkligen focusera på våra VM hästar, och glömma lite vardagen där hemma och det var Hervés tanke med denna pre campen. Focus på hästen och ridningen, bygga lagkänslan och njuta av livet! Vi hade ändå lite kontakt till världen utanför - wifi funkade då och då, om man var stilla ;)

 Jessica och Suvi kontaktar världen!

 

Till oss som är vana att röra på sig alla dagarna blev vissa dagar ändå lite för "trista", så vi tvättade alla 5 olika vattengravar på gräsbanan

 Ansku bär grejerna tillbaka

 

En dag skulle vi flytta alla hinderna från gräsbanan upp till sanden och den dagen regnade det som bara den..

 

Någon kväll hängde vi bara i våra ettor ,dvs i lastbilarna

 Suvi och söta Jaqueline

 

Sista hoppträningen gjordes på fredag på sandbanan och alla hästarna hoppade super fint och arbetet verkligen syntes i deras hoppning! Det var roligt och nyttigt följa dessa olika hästar under tiden hos Hervé och se hur dom utvecklades och vilka tips han kom med. Väldigt skönt att han ser varje häst som en individ och lägger upp träningen efter det.

  Stina under sista träningen

 

 

På lördag skulle vi köra till Caen och då hade Hervé ordnat en fest till fredag kväll! Fantastiskt god mat var det och trevligt folk! 

Här simmar Ansku och och stallmästaren Chico i poolen mitt under kvällen med kläderna på! 

 

 

Efter en mycket rolig kväll var det daxs att köra till tävlingsplatsen på lördag eftermiddag,alla hästarna reds innan lunch på lördag morgon,sen packades lastbilarna och resan till VM började!

 På bilden saknas Anna-Julia Kontio.

 

 

 
12 sep 2014