Osby

Osby var för Satu årets första tävling, på lördag hoppade hästarna väldigt väl, dock nästan alla med 4 fel. Gurra Hop, Tripple C, Cassiopeia och Argus hade var sitt nerslag i sina klasser. Lady Bump var felfri i sin klass och har utvecklats enormt under vintern!! Känslan på alla hästarna var fin och det är det som räknas. Gurras och Tripples ridbarhet har utvecklats från minus till plussidan inne på banan och i framhoppningen. Cassis hoppade jämna fina språng och är mycket lugnare i allt på tävlingsplatsen. 

Sebbe hade Zauberin felfri i hennes 120 debut, Graal hoppade med 4 fel (vilka språng han visade inne på banan!!) Nova överhoppade sig alldeles för mycket, och får hoppa lite lägre nästa gång. 

Spartan, nubliven 7 åring, hade 4 fel i 130 och debuterade 140 med bravour, Sebbe red en träningsrunda vilket resulterade i en volt och ett ner, hans hoppning badar gott inför framtiden!! 

 

Osbyortens ridklubb hade gjort bra jobb med utebanan, man kunde trava och tom galoppera fram senare på em, väldigt trevliga funktionärer och bra underlag. Veterinärbesiktningen flöt inte alls på dock. Mycket trevliga medtävlande fanns självklart på plats också.

Söndagen började med en 130 klass , Satu hade 4 hästar till start och alla dom hoppade riktigt fint, Fedra började fantastiskt  (som alltid) och var snabb och gick upp till ledningen (Fedra är till salu) , Sebbe red Spartan näst och var felfri och slutade på en femte plats. Qiva, som var pigg och fräsch hoppade fint och gick upp till ledningen. Chilli och Maggan hoppade väl med ett nerslag båda två. Ingen dålig start på året för dessa hästar, Qiva etta, Fedra tvåa och Spartan 6.

I helgens huvudklass fick Conny hoppa för att få en klass innan Borås tävlingar, han hoppade fantastiskt fint och var felfri i grunden. Tyvärr hade han ett pet i omhoppningen och slutade på en andra plats. Grattis J. Hellström som vann klassen på sin födelsedag :)

Blott 8 åriga Chilli fick göra sin debut så här tidigt på året på 145 höjder och visade fina kvaliter, hade ett ner tidigt på banan, och fick lite bråttom i trekombinationen som var sista hindret, vilket slutade på nerslag på a,b och c , trots det hoppade hon väldigt väl och enkelt! Här hittar ni första språnget i 145 klassen, tyvärr krånglade kameran nu igen, därför saknas Fedras runda också.

Osbyortens ryttarförening får ett stort tack för trevligt bemötande; trevliga parkeringsvakter, insläppare och sekretariat, superbra banbyggnad på söndag, Fredrik Malms banor är alltid bra och rytmiska. 

Tack ännu en gång till "hästägargänget" som var på plats, ni är fantastiska!!

Här nedan 5 åriga Conny i Danmark med Satu i sadeln.  

 conny5ar.jpg

17 feb 2013