Lunds Nationella tävlingar

På lördag hade vi mest unghästar med oss, Sebbe red fina hingsten Nova , som visade sina kvaliteter igen med att hoppa väl i båda sina klasser , alltid lika glada Zauberin var dubbelt felfri också i sina klasser och Graal börjar slappna av inne på banan och var felfri i 120.

Fedra och Hemlis fick följa med och hoppa en 130 klass och båda gjorde det bra, Fedra blev tvåa i klassen och Hemlis hoppade riktigt bra , fick med sig sista hindret i fas två. 

På söndag började Cassis av våra hästar, hon har verkligen blivit så mycket lugnare och tryggare i sig själv ute på tävlingarna, hoppade riktigt bra med 4 fel i båda sina klasser.

Det fina vår vädret ställde till det lite , framför allt för mindre rutinerade hästar och dom antingen hoppade över ljuset, eller tittade ner och tappade galoppen. Sebbe och Hank (Lacrima) var felfria , med lite extra språng över ljus springor..

Graal hoppade ännu bättre idag i 120 klassen, dock stördes han av ljuset och fick med sig räcket efter.

Chilli var pigg och glad och var fjärde placerad i 130 klassen och hoppade super fint i 140, hade ett hinder ner i andra fasen, med en tid som hade räckt till en andra plats. Likadant som Qiva,som fick med sig sista hindret med en tid som hade räckt till vinsten. Alltid är inte turen med inne på banan. Båda stona fick ändå med sig en placering av 140 klassen också. 

Spartan var fin och felfri i 130 klassen och hoppade 4+0 i 140 klassen, fina luftiga språng hela vägen och mera focuserad inne på banan. 

6 åriga Gurra debuterade 130 och hoppade felfritt, en riktigt fin häst med mycket power i sig. 

Även Tripple debuterade i 140 klassen och hoppade 4 + 4 , mycket jobb kvar ännu att få henne lyssna på ryttaren inne på banan,men på rätt väg är hon.

Lunds tävlingar var riktigt väl arrangerade med fin underlag inne på banan, ljust och stort ridhus, trevliga och hjälpsamma människor i sekretariatet och glada funktionärer. Allt flöt på väldigt smidigt och Jonas Holmberg bygger som vanligt bra banor och tänker även på unghästarna med att sätta marklinje framför hindret. Liten liten minus dock till kafeterian att det inte riktigt fanns varm mat, iom dagarna blev så långa pga många starter så hade det varit skönt och äta i något skede. 

4 mar 2013