Lund, Ronneby & Skabersjö

Jippii, äntligen är Wi-Fi tillbaka, det har varit något fel en hel vecka så inget har fungerat, men nu kan vi bla uppdatera igen!

I Lund hoppade bara Satu och Gurra i elit laget för IM Sportriders, Sebbe hade riktigt ont i ryggen efter Karlshamn, så det var bättre att han vilade och hjälpte laget från marken. Gurra hoppade super fint och luftigt - viktigt mellanåt att gå ner i klasserna - framförallt för en känslig häst som hon. Laget slutade på ett tidsfel och fjärde plats i denna omgången.

Lördagen därpå åkte vi till Ronneby med skimmelgänget (nästan) dvs unghästarna. 5 åriga Champpis hoppade felfritt i både 110cm och i sin debut på 115cm höjder, lika duktig var Kalven som nollade båda klasserna. Vegas hade fyra fel i 110cm och var felfri i 115cm! 6 åriga Harry gör framsteg, felfri i 110cm och ett ner i 115cm. Sebbe årsdebuterade även ELiTh hästarna Boris och Iris - Boris 5 år var felfri i både 1m och i sin första 110cm! 7 åriga Iris felfri och 4.placerad i 115cm för äldre hästar. Jätte fin anlägning i Ronneby med två fina ridhus - hoppas dom arrangerar även större tävlingar med bra banbyggare!

/kimot.jpg from left Vegas, Champpis 6 Kalven all in rugs from Back on Track!

På söndag åkte vi till Skabersjö med blandat gäng hästar, 6 åriga Elvis var återigen felfri i 120cm och debuterade i 130cm klassen med en volt. Banorna var byggda så att hinderna var mest bredvid varandra och hästarna lätt böjd på fel hinder. I 130cm för äldre hästar placerade sig Satu på en andra plats med Callie och sjätte plats med Nellan! Callie har gjort tre starter med Satu och varit top placerad i dom alla - en rolig häst! Nellan hoppade riktigt bra och känns att vi fått ut galoppen också - inte bara fort och springit utan med mera steglängd! Sebbes B hade en riktigt bra tid men med fyra fel likasom Kartsa som såg jätte fin ut annars! 

I 135cm klassen fick både Nellan och Kartsa ett hinder ner, inte så mkt och säga om dom rivningarna. Helgens huvudklass var en 140cm med totalfel. M missuppfattade ettan och även samma hindret i fas två från andra håll - får bygga likadant till henne här hemma ;) Nova däremot var superfin och hoppade klockrent runt och fick med sig en 7. placering hem! 

Donna har åkt hem och ska bli en mamma häst och Lilleman har flyttat till ett annat stall - vi önskar lycka till till båda hästarna! 

11 apr 2017