Lund dag 3

På söndag behövde vi inte köra förran 10 på förmiddagen, så några hästar hanns med att ridas hemma innan avfärd. Unghästarna började i 125 klassen, Phill hoppade riktigt bra med 4 fel och Nova gjorde en super runda med 0 fel. Lång och krävande bana, men igen hade banbyggaren lagt markbommarna ner, jätte bra!

I avd A var det  bedömning A/A.0 med totalfel, dvs säga alla rider fas 1 och även fas två. Petteri var felfri i första fasen och hade ett oturligt nerslag i slutet av fas två, en riktigt bra runda gjorde han!! Satu med Cassis hade 4+4.

I 135 klassen startade Satu med Chilli och Gurra. Gurra blev 2. placerad och Chilli hoppade sig till en 10 plats med sista hindret ner, som var vattengraven med två bommar på. Det hindret ställde till bekymmer för många ekipage.  

Sebbe hade hela 4 hästar i 135 klassen, bästa resultatet gjorde Snubblan som blev på 8. plats efter en fin felfri runda!! Bump och Millan hoppade fint med varsitt 4 fel, båda tjejerna fick nästsista hindret ner. Clara som tävlade tredje dagen i rad, samt debuterade på denna höjden fick med sig två hinder, helt klart mattare idag än dom andra dagarna. Hon kommer att bli en jätte fin häst med mera styrka och kondition :)

Sen var det en showklass innan 145 GP. Sebbe skulle hoppa 4 hinder, Satu och Bob hoppa agilityhinder och sist skulle en ponnyvagn köra i mål och tiderna skulle räknas ihop. Vinnande tid för vårat team - men hinderdomaren tyckte att Satu lyfte Bob över ett av hindrena och det blev 4 sekunder straff ;) haha, så det räckte till en andra plats.

Sista klassen började 19.10. En lång dag! Sebbe och Qiva gick ut tidigt och slutade första rundan med 1 tidsfel. 

Aila, som Satu har ridit knappt två veckor, gjorde sin debut på denna nivån. Tre bommar ner på en svår bana är godkänt. Första nerslaget kom i insprånget till första kombinationen, den får Satu ta på sig och två andra kändes mest som att hon behöver rutin på denna nivån, känslan var bra och hon gjorde många riktigt fina språng!!

Spartan var sist ut och hoppade otroligt bra! En liten touch på insprånget till trekombinationen,men tiden räckte ändå att komma med till winning rounden! 6 stycken vidare!

 

Spartan fick inte många minuters paus innan omhoppningen skulle börja, han skulle gå först ut. Började bra,men blev lite matt i slutet och fick två lätta nerslag i slutet av banan. 

Sebbe red lungt och stadigt med fina Qiva, som ser ut och vara i riktigt fin form, otur, nästsista räckes bomm rullade ner. Det räckte ändå till en 4. plats för Qiva och en 5. plats för Spartan!!

Vi är jätte nöjda och glada över alla hästarnas prestationer under helgen och med dom flesta fick vi även idér vad som behöver att jobbas mera hemma med, för att göra ännu bättre resultat ute på tävlingsbanorna! 

Det var även trevligt att träffa många av hästägarna på plats och det verkade som alla var nöjda och glada över deras hästar, det ger även en kick att kämpa på ännu mera :)

Videokameran verkar inte klara av dessa länga dagar, så nu måste vi samla ihop mobilerna och kolla var finns alla filmerna! Det som finns kommer att komma upp på youtube för eller senare ;)

23 jun 2014