Landslagsträning i Tyskland

På onsdag och torsdag hade vi träning för Herve Godignon, denna gången i Tyskland hos Gerd Sosath. Vilket ställe, 300 hästar varav 110 som tävlar.. Då känns det väldigt litet här hemma plötsligt.. ;) Dom har även fina avelshingstar bla Landor S, Ampere, Levisonn, Stedinger mm.

Vilket fall som helst,skulle vi träna vatten inför utesäsongen, dock var vädret så där på onsdagen,så hölls träningarna inne i det stora ridhuset. Samma övning som sist, gymnastik och få hästarna hitta sin egen balans och lyssna på ryttaren. Även om vi var flera ryttare denna gången, tog Herve sin tid med varje ekipage och även satt upp på vissa  hästar för att känna hur dom är att rida på riktigt. 

Nyttigt att se dom andra ryttarna på sina hästar och följa vad han hade att säga om olika hästar.

Sebbe hade med sig Kalle och Trollet och Satu hade Stina och Bump. Alla fick jobba ordentligt med gymnastiken på onsdag, dock inte Stina som Herve red på morgonen själv och ville även ta henne engångtill efter att alla andra var färdiga. Som han sa "we make her hate me and love you" :)

 

Tidigt på torsdag morgon började vi att hoppa på fina utebanan i strålande solsken! Iom att vi hade längsta vägen att köra hem så fick Kalle och Bump börja. Kalle fick nästan bara öva att hoppa vatten, han är ju en äldre häst och har dom senaste åren tappat lite respekt för vattengraven. Väldigt bra hjälp fick Sebbe med honom!

Bump var som en superstar! Herve tycker hon är en riktigt lovande häst, som har massor med kvalite, hon väckte även uppmärksamhet hos Sosaths,som berömde henne väldigt mycket - jätte skoj att höra även från utomstående, för vi har ju hela tiden trott på henne mycket :)

Efter att vi tittat på några andra ekipage var det tur för Stina igen, helt annan häst med ett nytt bett! Och säkert har ju Herves ridning från dagen innan gjort sitt! 

 

Trollet var fin som vanligt, inte mycket att säga om henne, hon har ju så lätt för sig den hästen!

Nöjda och glada åkte vi hela vägen hem, det är inspirerande att träna för Herve, när man kommer hem, så får dom andra pållarna, som inte var där så mycket också av det hela! Det finns så många ryttare och beridare,som "bara rider", dom utvecklar inte hästarna, stärker inte deras svaga sidor och hästarna ser alltid likadana ut. Herve brinner ju att utbilda unghästar, göra dom bättre och visa deras styrka, det är väldigt givande för oss,som också har mycket unghästar, man kan alltid bli bättre på det man gör! 

Avslutar denna gången med en bild på Stina och Kalle som tycket om varandra - även i Tyskland!

 

21 mar 2014