Laholm - första tävlingen 2014!

Ni som följer oss på facebook, visste att vi fick ställa in lördagens tävlingar pga vädret, men på söndag hade snön redan smällt mycket och vägarna var i bättre skick, så vi styrde lastbilen mot Laholms trevliga tävlingar.

Med oss hade vi dock bara 4 hästar, iom vi visste inte hurdana framridnings möjligheter det skulle finnas på plats. Nu när det är vinter så blir ridhuset alltid delad och in till framhoppningen fick bara 6 ekipage komma in. Nu verkade det som att i Laholm hade dom mycket mindre snö än vi har här, så det gick faktiskt att rida fram ute på parkeringen.

Cassis och Satu gjorde en fin runda som första start för året och blev placerade som nummer 5!

John med Maggan, som han köpte via oss förra sommaren, gjorde en fin stadig runda i 120 med ett tidsfel och Sebbe med Hank hade tvåan ner, en bom som rullade bakåt, Sebbe hörde inte ens att något ramlade, sånt som händer!

Denzel har legat i styrke träning hela vintern och känns mycket starkare i  sin hoppning och lekte runt 120 klassen i avd B, dock med ett tidsfel, men det är inget och bry sig om, alla vet att vi kan rida snabbt när det behövs ;)

130 klassen var huvudklassen för dagen och reds direkt mot klockan, Sebbe började fint med Hank, tyvärr ramlade hinder nummer 9b i farten, men vi är riktigt glada över Hank,som också har fått mera styrka under vintern och utvecklats mycket i sin hoppning! (film kommer, tar så lång tid att ladda upp,såhåll koll på våran youtubekanal!)

John gjorde sin debut med Max i 130 klassen, och gjorde det med bravour - en klockren noll runda!!!

Och kolla på denna hästen, öronen framåt hela tiden, en fröjd och se!! John och Maggan lade sig på en andra plats efter deras ritt, men vi var tvugna att åka hem så fort det gick, John skulle flyga hem till Finland ikväll och göra skolarbete och hade ett flyg att hinna till.. Vi höll koll hela hemvägen på equipe online, och tillslut placerade sig ekipaget på en fin 7. plats!! Well done :)

 

Det var det lika trevligt i Laholm, som alltid, och Lotte Göransson hade byggt bra banor. Bara ett tips till folket på  läktaren, om ni inte känner våra hästskötare, så kanske bäst och låta bli att kommentera hurdana hästar vi rider.. ;) Det kan ni ta senare, vi gillar dom alla! 

På onsdag bär det av till Magic Park igen, fredag till Helsingborg och sen väntar Skabersjö på lördag och söndag!

2 feb 2014