Laholm

På lördag morgon bar det av till Laholm med unghästarna, alla skötte sig väldigt väl och hoppade fint. Framhoppningen var utomhus och själva tävlingsbanan inne, vilket lyx och rida i ett sånt stort ridhus på bra banor som Lotte Göransson hade designat!!

Zauberin var felfri i båda sina klasser, Graal var nolla och riktigt fin i 115 och hade ett snöpligt nerslag i 120 klassen. Lydia hoppade fint och var nolla i 115 med Sebbe. Satu hade båda sina felfria i 120, Chicadee och Gurra Hop, som har hittat förtroendet till ryttaren och blir bättre och bättre för varje tävling, kul!

Sebbe red även Lacrima i 125 klassen med accumulator bedömning, hon hoppade riktigt bra, lite för snabbt till sista hindret och jokern ner, men vi är så glada att hon hoppar väl och utvecklas hela tiden i all arbete och framför allt i hoppningen!

 

På söndag blev det verkligen en tidig morgon, för Satu och Sebbe skulle rida första klassen, hästarna lastade och klara 06.15 åkte vi igen.

Cassiopeia och Henke hoppade i 120 klassen, Henke var dubbel nolla och placerad och Cassis hade att ner i fas två. 

I 130 klassen hoppade Henke igen en nollrunda liksom Spartan med Sebbe i sadeln. Satu hade en fin felfri runda med Cassis samt Chilli, som vann klassen!

Maggan kändes super fin och hade ner sista hindret. 

I dagens huvudklass, 140 hoppning, hade Sebbe en snygg runda med Elli, tyvärr ett hinder ner i grunden. Satu startade  som sist med Maggan som hoppade riktigt bra i sin andra 140 start och var felfri och med till winning rounden! Som tredje ekipage ut bland 12 stycken som hade klarat grunden felfritt, hoppade Maggan ännu en felfri runda! Satu red i bra tempo och kortade vägarna och slutade på en fin 6 plats. Riktigt roligt med så många fina hästar i stallet!

Laholm var en väldigt väl arrangerat tävling, Lotte Göransson byggde riktigt riktigt bra banor hela helgen, lagom med utmaningar och tänkte på unghästarna också. Hennes banor var rytmiska att rida och man kunde välja att rida innanför i tidsklasserna. 

Enda minus var framhoppnings underlaget som var riktigt djupt och mjukt, kanske byta nästa gång till fibersandsbanorna?

8 apr 2013