Karlshamn - where is the spring..?!

På lördag åkte vi till Karlshamn med 4 stycken unghästar - 5 åringarna samt 6 åriga Zlatan (som egentligen heter Caspian e. Chin Top - Irco Marco) som ligger lite efter i sin utbildning - en stor häst som har behövt jobba med styrkan i kroppen.

Både Carol och Zlatan hoppade felfritt i 1m klassen, båda två var avspända inne på banan och inte alls tittiga - vi har märkt innan att unghästarna (och även äldre) lätt blir lite spända inne i Karlshamns ridhus, läktaren är längs med ena långsidan och rätt så lågt nere - inget som dessa två brydde sig om - toppen betyg! Zlatan hoppade så bra och det var nog ändå mycket för han mentalt så han fick bara gå en klass och åka hem med en bra känsla. 

I 110cm felfria rundor för busiga Bosse samt Naisi, som hoppade runt banan som hämtat från en skolbok! Carol hade tvåan ner med bak, men egentligen gjorde ännu bättre språng än i första klassen. 

Bosse och Naisi fick även debutera 115cm, båda två hade två ner med bra hoppning, vi ville mest att dom får två klasser i kroppen nu tidigt på säsongen och då lite hoppkondition - vädret har ju varit / är så dåligt, så man inte kunnat galoppträna utomhus och vårt ridhus är så litet. Lovar bra inför säsongen med alla dessa småttingar! 

/naisikhamn.jpg Naisi still looking happy after her second class, so much energy she has!

/bossekhamn.jpg Boston F - most cutest horse in the stable!

Tusen tack för Mikaela som ställde upp och hjälpte oss hela dagen lång!

På söndag tävlade totalt 9 hästar.  Satu gjorde sina första starter med Kartsa 0+4 i 120cm och 4 fel i 130cm klassen, Kartsa hoppade väldigt fint och enkelt runt i båda klasserna, lite mera "finslipning" till kommunikationen mellan hinderna så kommer det inte komma ett hinder ner. Comet och Satu sökte samarbetet och hade ett par bommar ner i båda klasserna, men vi fick mycket bra information hur han vill bli riden - Satu längtar redan efter nästa tävlingen med honom - sån fin häst det är! 

6 åringarna Kalven och CC hoppade båda med 4 fel i 120cm och felfritt i 125cm - det var dessutom CC´s debut på den höjden - och just höjden kommer nog inte vara ett problem för honom - mest får vi nog jobba med att han väntar på ryttaren och bestämmer inte själv alldeles för mycket wink Två väldigt fina 6 åringar som är båda roliga att jobba med. 

Patu gjorde två bra rundor i 125cm med både Cara och CB - med 4 fel med båda - sånt som händer och vi vet vad vi ska jobba med även mera hemma. 

7 åriga Grodan fick hoppa först 125cm, var felfri och fick även en placering med sig hem. I 130cm klassen hade Satu och medhjälparna fullt upp med 4 hästar till start. Callie började och var klassens första nolla - hoppade super fint och var inte i i en bom! Näst på tur var 7 åriga Harry som hoppade även han en enkel felfri runda, vi sa ju att han skulle vara bra här i Karlshamn efter Skabersjös träningsrundawink Näst ut var Kartsa och som sagt innan fick 4 fel - kanske lite nära på hinder nummer 4, kanske tittade han ut till framhoppningen, vilket fall som helst hoppade han jätte bra. Sist ut var Grodan, som hoppade även hon en felfri runda och tredje hästen för Satu vidare till omhoppningen!

Callie gjorde en fin omhoppning med en liten touch på sista hindret, hon blir så glad för att få hoppa och då lite stark mot slutet så distansen blev lite för nära - gör inget - hon kommer och komma ihåg touchen i nästa tävling, försiktig vill hon vara! Andra starten var fina Harry, som fick öva svängar inför framtiden och gjorde det godkänt samt hoppade även finare än i grunden! Felfri runda och en andra placering med sig hem! Grodan fick öva på samma svängar som Harry och Callie, hoppade faktiskt sin bästa runda i omhoppningen och tappar då lite tid över hinderna - tredje placering! Även Callie placerade sig som femte - en bra dag på jobbet helt enkelt med fina hästar!

/grodanpris.jpg Pretty Gydine collected all the prices. 

Vi vet att vi har sagt det innan också - men vi har nog ALDRIG haft sån "unghästmaterial" i stallet innan - 4 åringarna är alla väldigt lovande, dom får växa in i sina kroppar och komma ut individuelt under året, vi tycket det är inget måste att tävla dom om dom är inte redo - man ska inte skynda med unghästarna, det är inte då dom ska vara som bäst! Alla 5 åringarna håller top kvalité, även Cash Lady hemma, som har kommit igång senare än dom andra, visar top kvalité i sin hoppning, 6 åringarna är bara underbara och 7 åringarna ska vi inte ens prata om sealed  Om ni vill läsa mera om stallets hästar, går ni in på hästar / horses - det ska bli en update även där så småningom.. Dom hästarna som fastnade på film under helgen hittar ni som vanligt på vår Youtube kanal!

/carolsatu.jpg Carol one of the promising 5 yo in our stable and her happy rider!

27 mar 2018