Karlshamn bäbis hoppning

Lördag eftermiddag och kväll spenderas i Karlshamns lokala tävlingar, 4 åringarna skulle ut och Dåre skulle göra första tävlingen för i år efter vintervilan.

Med oss hade vi 4 åringarna Love och Belgaren, som var första gången ute på tävling, båda två skötte sig fint både på framhoppningen och inne på banan. Love hade 1 tidsfel i första klassen och nollade andra. Belgaren hade ett ner i 90cm och hoppade en nollrunda i 1m. Love är en SWB valack e. Diarado - Cardento - Irco Mena, uppf är våra grannar Emma,Lisa och Kjell-Åke Thim och ägarna Katja Kuistila och Iwona Majewska. 

Belgaren är köpt i Zangersheide auktionen som föl och ägs av Iwona Majeska och Per Wester. Han är efter Clintissimo Z - Papillon Rouge, mödernet har lämnat riktigt fina tävlingshästar up tom 5* nivå, spännande och se hur lång han kan gå! 

Positiva Botswana fixade första nollan till 4 års championatet i sin första 1m klass, hon är ju lilla syster till Beluga och visar stor kvalite i sin hoppning!

Dåren var ute första gången för året och hoppade riktigt fint, vilan hade nog gjort bra för denna unghästen, Sebbe tycker väldigt mycket om honom, han ger en fin känsla och använder kroppen på rätt sätt över hinderna.

Sten red kusinen (?) till Trollet och Chilli, Ciao Bella, i 90cm och 1m klassen och var felfri i båda starter. CB är ett "bonus" föl, efter en tjuvbetäckning och är efter Eros (Etrusco) - Quite Easy - Mowgli. Hon hoppar väldigt lätt och avspänt och kommer att kunna klättra up i klasserna relativt snabbt. 

Det är ju lite så där med lokala tävlingar mellanåt, man kan bli knäpp på folk som flyger och far rundor på sina hästar utan någon plan.

Men Karlshamns ridklubb hade en bra ide med framridning och framhoppning, bara 4 stycken inne i framhoppningshallen, 6 stycken på utebanans framhoppning och banan var delad så att på andra halvan kunde man rida fram, positivt! 

Dessa tävlingar är ju,eller vi iaf gör dom, i utbildningssyfte, och vill att unghästarna ska få bra erfahrenheter med sig hem och slipper att krocka med andra hästar efter eller innan hinderna. Allmänt är det ju alltid nice att tävla i Karlshamn, trevliga funktionärer och domare.  

22 mar 2014