Karlshamn

Från Helsinki till Karlshamns nationella tävlingar, vet inte vilket år i rad vi besöker dessa alltid så trevliga tävlingar!!

På fredag blev det en lång dag, unghästarna gick på morgonen och äldre hästarna efteråt. Lydia var felfri med Sebbe och visade fin hoppning,hon har haft lite otur i år med olika infektioner och behöver komma ut nu och få rutin i kroppen igen från tävlingarna.

Satu red en 6 åring Casiopeia (Corlensky G) första gången på tävlingarna, hon hoppade 110 och 120 4 fel i båda klasserna. Sebbe hade också en ny häst, Suntan första gången ute och var nolla i 110 och 4 fel i 120. Zauberin hoppade en klockren noll runda, vilket hon även gjorde på lördag i en 125 klass och på söndag i 130, dock där med 1 tidsfel. 

Äldre hästarna började bra, Cassiopeia NN Z hade en snabb tid i fas två,men ett retligt nerslag. Sebbe och Hank fick tyvärr också med sig en bom i fas två.

I 130 klassen vann Satu med Carmenzäta, Sebbe var tvåa med Brionne och Satu trea med Lady Bump samt 7a med Gurra Hop! Även Spartan och Trippel C hoppade väl med 4fel båda två. Som tur var körde bästa Janika och Ansku hem unghästarna efter deras klass, vi var nog 12 timmar i Karlshamn under fredagen!

På lördag var som sagt innan Zauberin felfri igen och i 135 klassen vann Sebbe med Brionne!! Kul och ha henne igen ute på tävlingarna, man kan alltid lita på henne och hon är snabb och vill göra rätt. I samma klass blev Satu 5a med Chill Out och 6a med Carmenzäta! Carmen gjorde två starter under helgen med en vinst och en placering och samma gjorde även Brionne! 

Huvudklassen för dagen gick över en 145 bana och vann gjorde vår stallkamrat Jyri med Elon!! Grattis till dig!! I samma klass blev Sebbe och Qiva 4. efter ett onödigt nerslag i omhoppningen. 

Söndagen började Gurra i en 130 hoppning och slutade på en fin 3. plats efter en dubbel nolla, hon är ju bara 6 år och får lära sig så småningom att gå mot klockan. Även Cassis hoppade bra med 4 fel. 

I 140 klassen var Chilli på en 6 plats efter den snabbaste rundan av alla, men med 4fel,konstigt få nollor i den klassen! Så även Chilli gjorde två starter och fick med sig två placeringar!!

Huvudklassen för hela helgen, en 150 klass kunde inte gått bättre, Sebbe var med till winning rounden med både Qiva och Kalle som båda hade hoppat felfritt över grunden! Och samma stil fortsatte han även i omhoppningen och slutade som etta med Kalle och tvåa med Qiva!!  

glada Kalle med Janika och Cici

Qiva och Sebbe vann även meeting priset, placering i båda huvudklasserna!! Jätte kul för hela familjen Strand - grattis till er!!

Tack igen för alla som gör detta möjligt, hästägarna och våra supporter samt hela teamet hemma: Ansku, Janika och Sten!! Tack även till Cici som kom med på söndag och filmade så fint :)

Kalle får en klapp från Daisy

 

Tidningen Ridsport

Hästmagasinet

Det var även en riktigt bra helg för Kristianstads Ridklubb , med vinster i alla huvudklasserna och en hel del placeringar i alla klasser!!

27 okt 2013