Karlshamn

På söndag gick första omgången av allsvenskan i Karlshamn i division 1 , vi i Kristianstads ridklubb valde att inte starta alls i år, pga av att när dom andra omgångarna går, är Jyri och Emylie i Drammen på internationella tävlingar och Sebbe rider i Scandinavium. 

Unghästarna hoppade väl i sina klasser och Sebbe vann 120 klassen med Lacrima, som hade hela 51 stycken starter! Första gången hon gick mot klockan, bra gjort! 

Karlshamn hade gjort bra ifrån sig vad gäller utebanan och underlaget inne på tävlingsarenan, dom är alltid väldigt vänliga och hjälpsamma inne på sekretariatet och allt funkar bra. Hindermaterialet är dock åt det gamla hållet med mest bommar. Banbyggnad var kanske inte heller den roligaste, iaf i 120 klassen för unghästar med brutna svängar och ett räcke räcke kombination längs väggen vid läktaren. 

Mellanåt är faktiskt regionala tävlingar inte dom mest utbildande för dom unga hästarna och oftast beror det på banbyggnad, nu menar jag inte bara banorna i Karlshamn, utan allmänt. Vi saknar ofta på dessa tävlingar rytmiska utbildande banor utan några konstigheter till unghästarna. 

25 mar 2013