Hevoset Stadikalla / Helsinki

Satu och Sebbe åkte till Finland till finska GP seriens final som hölls på olympiska stadium i Helsingfors. På lördag skulle dom delta i en kval klass, varifrån 2 ryttare som inte har deltagit i själva serien,eller inte hade kvalat under säsongen skulle ha möjlighet att  kvala till söndagens final var första priset var en VW golf värd 33 000 euro.

 

Med på resan åkte Kalle och Qiva med Sebbe och Stina med Satu. Hela resan gick bra och hästarna kom fram pigga och glada. Och vilken fantastisk arena det var som väntade på hästarna! Förra gången det hölls tävlingar där inne var 1952 och då var det olympiska spelen. Enda stora frågetecken var hur underlaget skulle fungera att rida på, men arrangören Finska Ryttarförbundet hade gjort kanon jobb och banan var i toppskick!

Alla hästarna har hoppat fantastiskt hela helgen, på lördag red Satu och Stina felfritt den första rundan och hade ett litet pet i andra rundan. Sebbe hade fyra fel med Kalle efter första rundan, men var den enda som lyckades rida andra rundan felfritt. Qiva hoppade fantastikst första rundan och var felfri, tyvärr kom två sista hinder med i andra rundan, men det räckte ändå till en 4. plats! Kalle vann och Stina kom tvåa!! Och då betydde det att Sebbe fick rida med båda sina hästar i själva bilklassen och Satu kvalade in Stina! Ett del mål avklarat!

SRL / Sonja Holma

Banan som skulle hoppas över på söndag var en kopia av den olympiska final banan från 1952, dock med mera moderna hinder och avstånden hade blivit anpassade till dessa moderna hästar av den duktiga finska banbyggaren Aki Ylänne. 

Sebbe och Kalle var först ut och red en felfri runda!! Satu och Stina hade ett ner i mitten av banan och med tanke på att 7 stycken skulle vidare till andra rundan fick Satu öka på tempot vilket resulterade även i ett till nerslag. Qiva och Sebbe gjorde en kanon runda med endast ett tidsfel!! Då var Sebbe dubbelt upp i ledningen innan andra rundan!

SRL / Sonja Holma

Qiva hoppade även fint i andra rundan, fick 4 fel, sparkade bakut på muren och en låda ramlade ner. Satu och Stina gjorde en klockren 0 runda lika som Sebbe och Kalle. Då betydde det att Sebbe vann bilen med Kalle, blev tvåa med Qiva och Satu med Stina kom trea!!

Vilken helg för teamet!! Roligt att tävla framför hemma publiken på en fantastisk arena!! Publiken var en av dom bästa på länge, levde med inne på banan och hejade! Och stort tack till alla som gör detta möjligt, Janika, Hanna,Sten, våra fantastiska hästägare osv osv.

SRL / Sonja HOlma

 Alla hemma nöjda och glada!!

16 sep 2013