Herve träning , Baltic Cup , Vår

Vad roligt det är att träna! På torsdag och fredag hade vi äran att träna privat för Finlands nya landslagstränare Herve Godignon!

Vi började 9 tiden på morgonen och sista hästen var färdig 20 tiden på kvällen..  Herve tyckte att nu när vi bara var 2 personer som skulle rida, var det lika bra att vi red en och en, så kunde han hjälpa till max! Satu red Stina, Gurra och Bump och Sebbe hade med sig Nova, Trollet och Snubblan. 

Väldigt basic övningar gjorde vi båda dagarna med focus på att hästarna skulle tänka själv och att dom skulle hitta sin egen balans. Alla hästarna (och även ryttarna) skötte sig bra och nästan alla hästar red Herve även själv. Väldigt givande att se en så duktig ryttare på hästarna! Han har tävlat på högsta nivån, bla varit 4a i OS med Quidam de Revel!

Vi fick även tips med longering och fick öva olika tygeltag för att hjälpa hästarna hitta sin egen balans.  

Så här såg banan ut andra dagen. Vi började med det vi slutade med första dagen och sen fortsatte med att bygga på banan, och avslutade igen var vi började, dvs att hästarna kom tillbaka till oss i balans. 

 Här hoppar Snubblan banan andra dagen, hinderna var inte stora för hästarna, dom fick så många språng under dessa två dagar och mycket gymnastik, så Herve ville bara kontrollera att vi kunde behålla kontrollen och balansen över en liten bana.

Samtidigt på fredag började Baltic Cup i Flyinge för finska ponnysarna, Satu hann dit precis till första klassen på fredag kväll. Alla 3 ryttare red en 120cm klass, första kval till GP. Tiiu var dubbel nolla, likasom Patricia, som även fick en placering och Erica gjorde en jätte fin runda, tyvärr föll sista hindret i fas två, en riktigt liten touch, bommen kunde lika väl stannat uppe. Detta betydde då att alla var kvalade till GP:n och skulle få hoppa en lättare bana på lördag för att behålla en bra känsla!

Lördagens klass var en tidshoppning över 115cm hinder, Tiiu red en fin välbalanserad runda och slutade på en 3. plats! Patricia och Erica gjorde bra rundor med varsitt nerslag.

 

Söndag eftermiddag var det daxs för GP:n, 130cm hinder och Fredrik Malm hade byggt en riktig GP bana med olika tekniska svårigheter med 15 språng! Banan skulle visa sig att vara tough enough, bara två nollor i grunden! Patricia slutade på en fin 4. plats med ett retligt nerslag i slutet av banan. 

Tiiu hade tvåan och trean ner, sen hittade hon rytmen och ponnyn fick höjden i sig och lekte runt resten av svårigheterna, en 10. plats med sig hem!

Erica hade något bra på gång tills hon glömde banan. Vår sport är så svår, så mycket saker som skall vara på plats samtidigt, som tur är händer såna här saker även till dom bästa och tjejerna är unga och har massa år framför sig! Vi är riktig stolta över finska ponnylaget i Flyinge, well done girls!!!

Här hemma har det blivit vår och vi kan både rida ut i skogarna och rida på utebanan, så härligt tycker både hästarna och ryttarna :) 

På onsdag åker hästarna upp till Göteborg, Finland fick två platser i år så både Satu och Sebbe kommer att rida där! Sebbe har ridit där många gånger, bla 2002 var han placerad i world cup med Sails Away, men för Satu är det första gången och lite som en dream come true!

 

24 feb 2014