Herning

Det blev en lång vecka i danska Herning var EM tävlingarna hölls i år i hoppning, dressyr och paradressyr.

  foto M. Kjellsson

Satu och Celestine (Cardento - King of Diamonds,ägare I.Majewska och P.Wester) var med i det historiska finska laget, nämligen har Finland aldrig haft ett fullt lag med i både dressyr och hoppning. Hopplaget var med att samla rutin och erfarenheter, egentligen har målet varit att ha ett helt lag med i EM 2015.

Rutin och erfahrenhet kom med hem, vi är inte vana att rida sånahär tävlingar, stor skillnad till dom stora grabbarna och hästarna som tävlar nästan varje helg 5* tävlingar, global champions tour osv osv. Vi fick ändå bekräftad att med ännu mera erfahrenhet från dom internationella tävlingar för både ryttaren och hästen, är det inte omöjligt att rida dessa banor. Stina hoppade fint sitt livs största hinder, dock fungerade det vanliga bettet inte längre på dessa banor, var hästarna måste reagera snabbt och det resulterade i nån nerslag i varje klass. 

EM arenan

Det var en upplevelse och gå dessa maffiga banor i individuella finalen, vilka hästar och ryttare det finns i Europa!!

I slutet av veckan fick ekipaget rida i dom 3* klasserna, och med ett nytt bett fungerade Stina fint igen och gjorde två bra rundor med 4 fel och 0-4 andra dagen. 

Det var fantastiskt att se dessa paradressyr deltagare, som i vissa fall saknade tex båda ben och rider ändå fint och med en lydigt häst, istället för att sitta hemma och tycka synd om sig själv. Med hästarna kan dom ju känna rörelsen och det är ju nästan att gå själv. Som en klok människa sa: A rider without a horse is just a human. 

Nikke och Maiju vid bangången för warm up klassen

En del av finska laget framför stallarna och den ena uppvärmningsbanan,som var placerad mellan uppstallningarna. Lagandan var bra hela veckan, hoppryttarna följde dressyrryttarnas klasser och tvärtom. 

Finaste Bob blev direkt hela finska lagets maskot! 

avslutar denna gången med en fin bild tagen av Sonja Holma / SRL bildbank!

26 aug 2013