Helsinki International Horse Show

I år hade vi med oss 4 hästar , Sebbe med Elli och Trollet och Satu med Denzel och Stina. Ansku var med oss och var jätte duktig och  tog väl hand om hästarna. Janika och Sten stannade hemma och trimmade dom hästarna som var hemma. Bob var också med så klart och hjälpte Sebbe att rida Elli!

Denzel, som är en ny häst hos oss är 5 år gammal e. Zurich - Lux Z - Nimmendor , han är född i Holland och ägs av Suvi Lantz. Han fick vara först ut av våra hästar på torsdags kväll och hoppade riktigt fint på sitt livs första stora tävling! Helt obekymrad av uppgiften, felfri samt rätt så bra poäng fick han också, bla 8,5 för ridbarheten! Ska bli kul att följa denna hästen i framtiden! Andra dagen hoppade han lika fint med ett oturligt nedslag. Här nedan en bild på Denzel, precis kommit fram till Arenan!

Elli och Sebbe började fint med att bli placerade i en 145 hoppning på fredag kväll, andra dagen hoppade Elli en 150 klass - det var ett tag sen hon har gjort det sist, samt att hinderna är verkligen stora på en 5* tävling, godkännt resultat med två små nerslag. Riktigt trevligt också att träffa "Ellis mamma" Eija, och tack för all hjälp igen!!

Trollet och Sebbe började i en 140 klass på fredag, hon hoppade helt fantastiskt, dock var banan väldigt teknisk och med denna bara 7 åriga hästen, fick Sebbe göra en volt innan sista hindret. Andra dagen fungerade allt mycket bättre och resulterade i en felfri grundomgång och sista hindret ner i fas två i en 145 klass. På söndagens final, en speed klass över 145 hinder visste Trollet redan vad hon skulle göra och var felfri och placerad!! Inte illa!! Roligt, trevligt och mysigt att både Susanne och Kent hade kommit till Helsinki!! Grattis på er och tack för många roliga skratt!!

Stina och Satu började på fredag i en 150 klass, två bakbens fel, men bra känsla att fortsätta vidare. På lördag var det dags för GP:n över 160 hinder. Banan var teknisk och stor, säkert en av dom största inomhus banor som ekipaget har sett. Stina hoppade riktigt fint och kom i mål med 4 fel, en oxers bakbom ramlade ner, Stina är ju en liten häst och Satu fick lite bakåtläge på räcket innan oxern, och då blev 3 galopsprång liite för långt,små marginaler på dessa höjder!

På söndag var det World Cup säsong premiär för Stina och Satu. Om möjligt ännu större bana var dom största hinderna kom snabbt ur svängarna. Början av banan gick super, bla svåra två kombinationen var kom mycket fel. I en distans hade Satu och Sebbe bestämt att rida med 6 galopsprång, dock tyckte Sebbe senare på framhoppningen att 7 steg är bättre och senare inne på banan visste Satu varken ut eller in, vilket resulterade i en alldeles för stor distans till en av dom stora oxrarna och nerslag. I slutet av banan var en krävande 3kombination, var föll a hindret samt efter den kombinationen kom, riktigt snabbt ur svängen, en jätte oxer. Vi är ändå nöjda och glada för denna fantastiska lilla hästen, varken hon eller Satu har rutin av dessa sammanhang, än en gång blev det bevisat att man måste tävla på dessa höjder och tävlingar oftare, för att få in rutinen, vi hoppas på några WC starter till i framtiden!!

Denna härliga bilden togs i Bratislava av Margit Ticklen, tack!!

På bilden är det fantastiska Iwona som äger bla finaStina - tack för dig igen!!!

 

22 okt 2013