Helsingborg,årets sista tävling i Sverige

Puuh,det var inget roligt väder i Skåne över helgen, stormen Sven gjorde vägarna och förhållandena svåra! Men vi är tappra finnar och körde till HBG från fredag till söndag..

Överlag hoppade hästarna bra,mest med 4 fels rundor. För dom mindre rutinerade hästarna var det väldigt nyttigt (och spännande) att hoppa inne på banan, dom hade även Swedish Riders Trophy finalen i HBG, så på ena kortsidan var en stor tv skärm och väggarna var dekorerade med stora affisher.

På fredag var rutinerade Kalle tvåa med Satu och Sebbe med Spartan på en 4. plats. Fina rundor med 4 fel gjorde bla Trollet, Carmen och Chilli - denna gången med Sebbe i sadeln.

Vi hade väldigt stressigt mellan alla hästarna, iom över halva klassen var stryken, dock hann vi med alla hästarna för vi har en fantastisk team "bakom kulisserna" som sköter allt perfekt och var framme med hästarna i tid!! Tack till Er :)

 

På lördag blev det en sen kväll, vår klass började 20.30, och igen var över halva klassen stryken, så jätte bråttom med alla hästarna var det igen.. Nästan lite synd för arrangören att klasserna mer än halverades! Denna gången vann Sebbe och Chilli!! En riktigt fin och snabb runda, mer än 3 sekunder till tvåan!

Fantastiska Gurra,som är bara 6 år, gjorde sin debut i 140 klassen, och gjorde det med bravour - en felfri runda och som bonus även en placering!! Även Carmen debuterade i 140 klassen med 4 fel, lika fint hoppade Trippel,som också hade 4fel. Om Trippel måste man säga att hon har fått förtroende för ryttaren inne på banan, och är inte alls lika "knasig" att rida längre - med såna här känsliga hästar gäller det att dom litar på ryttaren och känner sig trygga! Hennes ridbarhet har också utvecklats en hel del sen när vi började arbeta med henne.

På söndag var det daxs för Christmas GP:n, Sebbe och Elli gjorde en snygg runda och slutade på en fin 5. plats, snabbaste tiden i omhoppningen, men två hinder ner i farten - det gäller vinna eller försvinna ;) Satu gjorde en träningsrunda med Stina inför tävlingarna i London, gäller att toppa formen inför dom stora tävlingarna. Nu har alla andra hästar utom Stina, Kalle och Trollet tävlat färdigt för i år, för dom väntar några veckors hoppvila, dock hölls hästarna igång och rids ut och hålls på gott humör!

12 dec 2013