Helsingborg och Skabersjö

Fredag kväll var det Gurra och Spartan som fick, och behövde komma ut, och hoppa en klass innan Borås, då bar det av till Helsingborg. Båda två hoppade en 135cm klass, som var med den "nya" bedömningen två faser med total fel. En nästan tråkig bedömning, hela klassen tar en lika lång tid,som en tidshoppning iom alla ska hoppa fas ett och två,även om båda faserna är kortare, så hade en klass med bedömning A:0 varit minst lika snabb..

Vilket fall som helst var båda hästarna väldigt laddade på deras första tävling på ett tag, Spartan hoppade fina språng och slutade med 4+4 fel, väldigt bra runda inför Borås tävlingarna. Gurra var överraskande cool inne på banan och hoppade riktigt fint med 4+0 som resultat.

Lördagen spenderades i Skabersjö med 3 stycken nublivna 5 åringar och dom hoppade 1m och 110cm. Kosnan med Sebbe var felfri i 1m och i sin debut i 110 klassen hade hon 4fel.

Blanca levde rövare ute på framridningen, men var focuserad och fin inne på banan och var felfri i båda klasserna. En rolig liten detalj fick vi också höra, hennes mamma är hel syster med Cardentos mamma och både Cardento och Blanca har samma uppfödare! Hoppas hon blir lika framgångsrik ;)

Donna har blivit starkare och orkar hålla ihop sig nästan hela banan, sista hindret ner i 1m och efter att vi hittade styrningen igen i 110 klassen hoppade hon ännu finare språng. Donna är ju 5 år i år, men har hunnit få ett föl också,så hon är inte riden och inte tävlad särskilt mycket. Hon kommer att bli jätte fin med mera rutin och styrka! 

Suck vad blött och lerigt det var på tävlingsplatsen, stövlarna, hästarnas skydd och allt var bara äckligt! Jätte fint ridhus med bra underlag, dock var det lite av en chock och vara inne på en lokaltävlings framhoppning igen.. 

Våra stövlar, och dom hade precis blivit putsade innan vi satt upp på hästarna, sen fick vi ge upp ;)

Grattis även till Johanna och Minimannen,som hoppade felfritt!! :)

På söndag hade vi andra hästar med oss till Skabersjö och vädret var varmt och så här såg det ut..

Sebbe var placerad med Hank i 120 klassen, hon hoppade riktigt bra! I 130 klassen började hon igen jätte fint, hoppade så mycket att hon helt enkelt inte orkade hela banan, som var faktiskt lång och krävande för att vara så här tidigt på året, och fick med sig ett par bommar i slutet. Vi är riktigt nöjda med hennes hoppning!! 

Sebbe hade med sig även Nova och Snubblan och med dom fick det bli träningsrundor, testa lite nya bett och grejer inför kommande större uppgifter, båda hästarna visade fin hoppning i sina klasser!

Denzel gjorde sin debut i 130cm klassen, och gjorde det väldigt lovande, ett hinder ner med fram och ett med bak, väldigt bra gjort för en precis bliven 6 åring, som ändå inte har så mycket rutin innan. Och som sagt innan banorna var tillräckligt svåra, framför allt fick unghästarna jobba ordentligt! HÄR kan ni se rundan!

Cassis hoppade bara en 130 klass och gjorde det riktigt bra,nästan sista hindret, 10b, fick hon ner men allt annat var riktigt bra! Hon är till salu, så om någon letar efter en känslig dam med tryck i hoppningen, så ring eller mejla!!

Chilli fick också följa med och testa ett nytt bett på lite lägre höjder, hon var snabb som vanligt och vann 130 klassen med hela 8 sekunder.. :) Tyvärr (och självklart..) blev minneskortet fullt just när hon skulle hoppa, så ingen film blev det. Chilli slutade förra året med en vinst och började nya året med en vinst, och det med olika ryttare på ryggen, duktigt! :) 

Idag,måndag, har vi haft fullt upp, det packas inför Borås inomhus SM , Fredrik var på plats som alltid på måndagar, hästarna har blivit klippta, badade, ridna, hoppade och allt som behövs med har blivit inhandlat.. Håll tummarna till Borås :)

 

10 feb 2014