Helsingborg Elit

Helsingborg veckan fortsatte för Satus och Sebbes del på fredag igen. Kalle fick hoppa mellan rundan denna gången och tyckte kanske att hinderna var något låga i första klassen, han nollade dock med en bra tid och slutade på en andra plats. 

Stora rundan gick över 145 hinder, Satu och Stina hade en fin runda med ett litet touch på näst sista hindret, tiden räckte ändå till en 6. plats. Sebbe och Conny hade likaså 4 fel och hamnade precis utanför placeringar. Sebbe satt första gången på Elli, och försökte hitta gemensamma knappar, några bommar ner, men en bra känsla tyckte Sebbe.

På Lördag hade Kalle sitt andra kval och han hoppar helt fantastiskt fint igen, och slutade på en andra plats. 

Stora rundan gick över 150 hinder mot klockan, Sebbe sökte fortfarande knapparna med Elli, men att tyckte han kom på hur hon skall ridas inne på banan. Andledningen till att Sebbe sitter på Elli nu är , att när när man sätter lite ben på Elli, så blir hon stark och lång, Sebbe har mera krafft att hålla henne ihop och därmed kan hon hoppa högre. 

Som sist ut i hela klassen var Sebbe och Conny, som han hoppade , ekipaget galoperade i mål som vinnarna!! Fantastisk dag för Sebbe helt enkelt.

Kalles 145 final började klockan 11 på söndag, ingen av oss vågade väl inte riktigt hoppas på framgångar, så bra som Kalle har hoppat och så lätt som en bom faller, men vad gör Kalle, han hoppar felfritt igen på grundomgången !!

I omhoppningen som 5. ekipage ut bland dom 7 , som hade klarat grunden felfritt, rider Sebbe snabbt och Kalle är med på noterna och dom vinner !!! Härligt och se "gamlingen" i sitt livs form - på prisutdelningen kunde han knappt stå stilla och Kalle visste verkligen att han hade varit super duktig. Helsingborg är nog Kalles tävlingsplats, förra helgen vann han två klasser, denna helgen tvåa,tvåa och etta, nu har Kalle tävlat klart för i år och får mysa i hagen tillsammans med Bumba och fortsätta sina skogsrundor som håller honom glad!

Sista klassen för Helsingborg veckan var 150 GP:n med många duktiga ryttare och hästar till start, bla. OS ekipaget Bratt - Matrix, Zetterman och Fredrickson. Sebbe började med Elli och hade verkligen hittat knapparna på henne under fredag och lördag, paret kom i mål med 4 fel, duktiga!! Satu och Stina hoppade runt enkelt , men med 4 fel igen, mellanåt är det bara så, Stina hoppade riktigt fint och nya bettet kändes kanon bra tyckte Satu. 

Sist ut i klassen var Sebbe och Conny, 6 felfria ekipage innan och Conny hoppar högt och säkert en felfri runda och får starta sist i omhoppningen. Sebbe hade en plan, han hade sett dom andra och omhoppningen passade Conny, inte så många svängar utan Sebbe visste att han kunde använda Connys enorma galopp. Mellan första och andra hindret kunde han lämna bort ett steg, likasom mellan tredje och fjärde samt mellan dom två sista. Conny var med på noterna och galopperar sig till en vinst igen!! 

Helt otrolig vilken helg Sebbe hade med Katja Kuistilas fina hästar, the king of Helsingborg kan man väl lätt säga!!

Grattis även till Maria, som har fött upp Conny !!! På www.haglingenygard.se kan ni läsa mera om Connys syskon mm.

Helsingborg har en super fin anläggning med internationell känsla, fantastisk bra bemötande, och Maria Alfredsson bevisa igen vilken duktig banbyggare hon är, både i mellan rundan och GP:n fick hon lika många nollor i grunden som det skulle delas ut priser ! Sebbe vill tacka publiken , dom levde tillsammans med hans framgångar, även om han inte rider för klubben och kommer från Finland, så tyckte han att han hade publikens stöd - en av bästa av alla tävlingar !!

 

Några länkar till olika tidningar som skrev av Sebbes framgångar:

Skanskan 

Hästmagasinet

Tidningen Ridsport

 

4 nov 2012