Helsingborg and Easter

Puuh, ännu mera snö har det kommit - nu borde det vara nog tycker vi och hästarna - saknar ju att rida ut i våra härliga skogar och på den stora utebanan..

På söndag kväll hoppade Satu med Gurra i IM Sportriders lag i Helsingborg tillsammans med Rasmus, Klara och Magnus. Laget slutade på en bra andra plats i första omgången, vi måste bara  bli lite snabbare tillsammans wink Film på Satus och Gurras omhoppning hittar ni på instagram eller på våran Facebook sida. 

Påskmåndagen böjd på härlig solsken och vi åkte med glatt humör till Helsingborg igen med ett gäng hästar. Elvis gjorde sin första start sen Göteborg och hoppade en enkel felfri runda i 130cm för unghästar. Viktigt att gå ner mellanåt i klasserna - framför allt för unghästarna och inte pressa dom på samma höjd hela tiden, då bygger dom upp självförtroende och hoppglädje och utan det har man nog ingen häst.

Comet och Satu hade hittat samspelet och hjälperna efter Karlshamn och han hoppade en väldigt fin stabil runda i 130cm felfri i båda faserna! Callie, som inte står hemma hos oss, är en riktig rallyräka på dessa höjder och gjorde återigen en snabb dubbelnolla och slutade på en sjätte plats, ska bli kul och se vad hon gör när hinderna blir större! Patu gjorde en riktig fin runda med Bump - på något sätt gick musten ur och dom fick två sista hinder ner i andra fasen - trist efter en så fin runda.

Love gjorde sin första start sen Breeders i Oktober (?) och man kan väl säga att han är tillbaka som sitt vanliga jag innocent Matteus kom från besiktingen och sa "Have Fun with him.." och visst det blev ett antal bocksprång och peep på framhoppningen, han hade ändå blivit longerad hemma på morgonen. Inne på banan gjorde han väldigt fina språng, hoppade nästan för väl över 3B och ville inte riktigt lyssna på dom korta 4 steg till fyran och fick med sig den bak, resten av banan skötte han sig galant! Den långa "vilan" verkar gjort honom bra på alla sätt, han känns väldigt fin i kroppen samt starkare än innan. 

Glada Dotty - det lyser om henne. Hon är sååå pigg och glad samt lite knäpp på ett bra sätt. Hon hoppade riktigt fint i 130cm - fick sista hindret ner i fas två - en liten liten touch, inte mycket att säga om. Hon var den enda som hoppade även 140cm mot klockan, och Satu valde ett frammot läge i slutet av banan - ett linje som var inte riktigt lämpligt att spara tid på, och det resulterade i onödiga nerslag på hela linjen. Det var en chansning iom hon hade hoppat framtills det helt fantastiskt, synd, rundan var bättre än resultatet! 

Sist ut i 130cm klassen var Kartongen (Cartouche), Sebbe sa till Satu om han känns bra inne på banan, rid lite snabbt i andra fasen. Kartsa hoppade väldigt fint och efter den lilla touchen på fyran vågade Satu öka tempot i andra fasen och dom slutade på en bra sjunde plats - precis efter Callie! Det var 87 starter i klassen så det var väldigt bra gjort i ekipagets andra tävling! Riktigt fina hästar har vi i stallet - vår största önskan är att Sebbe kan börja rida och tävla så snart som möjligt så vi kan göra en bra plan för resten av säsongen för alla hästarna och även komma utomlands igen, det saknar vi mycket!

3 apr 2018