Hästhagen,trainings, birthdays & Karlskrona

Tiden har sprungit iväg igen utan att vi hunnit uppdatera här..

29.7 åkte vi till regniga Hästhagen med 4 stycken "småttingar" som behövde komma ut och se världen. 4 åriga Castello (Cardento - Concorde) gjorde sin tävlingsdebut i 0.90cm och var felfri. En stor och lite valpig bäbis, som visade stort mod och försiktighet inne på banan - kul! Champpis fick gå ner lite i klasserna och gjorde en fin felfri runda i 1m. CB hoppade runt 1m hur enkelt som helst och slutade på en 7 plats i klassen.4 åriga Dumbo såg lite spöken i regnet och fick massa tidsfel men kom i mål utan att röra ett enda hinder och visade fina språng på alla hinder!

Söndagen spenderades som överraskning i Köpenhamn, Satus födelsedag!

På tisdag och onsdag, mycket spontant tränade vi för Hervé - mest för att checka läget med Gurra inför EM. Väldigt bra träning (som vanligt) båda dagar, tjejerna fick även dom rida för honom och var överlyckliga för hjälpen.

Fredag körde vi till Karlskrona och deras trevliga tävlingar - synd att inte flera hade hittat dit! Bra banbyggnad, bra underlag och trevliga människor samt nära till allt. Hästarna hoppade bra, CC var avspänd och gjorde fina språng i både 110cm och 120cm med 4 fel i båda. Harry var super fin och felfri i 120cm, Chili vann 130cm och Callie var tvåa! Även Kartsa gjorde en fin felfri runda, trots att Sebbe hade ont i ryggen. 

På lördag började Elvis med en super enkel felfri runda i 125cm, även Harry hoppade fint med ett ner. I 130cm klassen var det Callies tur att vinna efter två snabba felfria faser! En härlig häst som är både snabb och försiktig av sig. 140cm klassen hoppade Love en toppen runda och placerade sig på en fjärde plats! Gurra hoppade fantastiskt bra och slutade på en femte plats, med henne gällde det bara få en lugn och avspänd mellan hinderna - inte försöka vara snabb alls - tvärtom. 

På söndag vann Chili sin andra klass i rad - en 130cm hoppning igen med 6 sekunders marginal till tvåan! Även Comet gjorde en fin runda med 4 fel, han var lite tramsig dagarna innan, så det kändes bra att avsluta med en fin runda. Elvis råkade ha ett hinder ner i unghäst 130cm men som han hoppade!!!

I 135cm klassen var det 100% för vårt stall - Sebbe vann med Kartsa, Botswana på andra plats och Patricia med Carmen på tredje plats! Finfina rundor från alla tre och det var även B:s debut på dessa höjder.

145cm var huvudklassen för helgen, bara 6 starter lite sorgligt! Vi måste framförallt tacka vårt team, som gjorde kanon jobb - av dom 6 starter hade vi 4 hästar med.. Stina hade två små missar på två olika oxrar, var nästan för lydig för engångskull och kom inte riktigt fram till hinderna. Dåren hoppade mycket bra och fick med sig nästsista oxern som var storl. Gurra lekte runt och var felfri samt avspänd och Love, bara 7 år gjorde en kanon runda och nollade i sin debut!!! Han behövde så klart inte gå in i omhoppningen, kunde inte bli bättre. Gurra däremot tog sig runt även omhoppningen lugt och fint och slutade på andra plats efter Frida som äger Harry! En bra helg helt enkelt! På söndag hann vi även fira Sebbes födelsedag med en härlig dinner med hela gänget :)

Glöm inte att följa oss på Instagram och i Facebook, där är massa bilder från tävlingar och även vardagen!

2 aug 2017