Hälsningar från stormiga Skåne

Puuh vad det har snöat och stormat dom sista veckorna.. Även inne i ridhuset har vi fått snö! Satu har hunnit träna finska ponnylandslaget i Finland och där finns lovande ekipage för det kommande året, några av dem ska åka till Sverige och Baltic Cup i Flyinge om några veckor - trevligt! Vi har även John på besök hos oss, han köpte Quite Magic(Quite Easy-Magini, uppf. Hipparion HB/Malin Carlsson) av oss förra sommaren,och är nu här och tränar inför kommande tävlingssäsongen,ser väldigt lovande ut! Här hittar ni filmen på John och "Max"

Idag var vi och hoppade hos Royne och Sofia på Magic Park stables, och alla hästarna skötte sig väldigt väl - kul att hemma arbetet ger resultat! Vi har mest jobbat med styrketräning och lydighet under vintermånader och hästarna verkar tagit det väldigt bra.

Vi har även några stycken nya blivande stjärnor (hoppas vi) i stallet, tex 4 åriga Kokain (uppf. och ägare Lars Forström) och 5 åriga Botswana (uppf. och ägare Agnete Tegner), som är lilla syster till Beluga! Botswana har även hunnit få ett föl,men är väldigt väl framme redan!

Nu till helgen sparkar vi igång med tävlingarna, både på lördag och söndag ska vi till Laholm, helgen därpå väntar Skabersjö och sen SM i Borås! Veckan därpå kommer nya landslagsledaren Hérve Godignon hem till oss och ska träna oss att rida även bättre ;) Vi har gjort och kommer att göra en tävlingsplan för varje häst efter deras individuella behov, vissa behöver inte tävla så ofta och mycket, medan andra behöver mera rutin och erfarenheter från olika miljöer. Vi ser framemot för en spännande tävlingssäsong blandat med allt från internationella tävlingar till lokala unghäst hoppningar!

Satu har även fått en ny sponsor, kolla in dom häftiga kavajer och ridbyxor mm. från Deserata !!

28 jan 2014