Grevlunda & Munka-Ljungby

På torsdag 31.5 åkte vi ner till Grevlunda bara med Grodan, som hade gett en väldigt fin känsla söndagen innan i Tingsryd och hoppade bara en 140cm med totalfel. Grodan hoppade väldigt fint och var felfri samt placerad och kvalade även klart till Falsterbo!

På fredag var det unghästarnas tur att åka till Munka-Ljungby och deras finfina gräsbana, synd att inte flera hade hittat dit, så trevliga funktionärer och mysig tävling på alla sätt och vis! Cash Lady, Zlatan och Carol nollade alla i 110cm och gav känslan att dom har verkligen lärt sig mycket på sistone!smile Zlatan har nollat flera 110cm i rad och är redo att gå upp i klasserna på nästa tävling, han är väldigt cool och börjar hitta hoppningen och sin kropp fint! 

I 120cm gjorde Carol sin sista start innan vilan och hade 4 fel, lite mattare än vanligt i värmen och pausen kommer göra henne susen. Champis fick komma ut och lufta sig efter en liten paus och gjorde en bra runda även han med 4 fel i början av banan, Bosse kändes väldigt matt och hade inte alls samma tryck i hoppningen som han brukar och nu väntar även en liten betespaus för honom. Naisi hade lärt sig mycket i Tingsryd och hoppade felfritt i 120cm hur enkelt som helst!

Kalven hoppade igen en felfri runda i 130cm och känns väldigt fin på alla sätt och vis!

På lördag jobbade vi hemma för att åka tillbaka till Munka på söndag morgon. Chilli började med att vinna i 130cm kiss var Kartsa och Patu med Carmen hoppade runt med 4 fel på sista hindret. I 135cm klassen gjorde Sebbe sin tävlingsdebut sen 15.10.2017 och hoppade runt med Gurra 0+4 som resultat - det var nervöst även för alla oss andra som var på plats! Det såg inte illa ut, men Sebbe tyckte att känslan var katastrofal och han ser inte riktig distanserna än. Övning ger färdighet, kan man kanske säga wink Patu slog till med en superfin dubbelnolla och placerade sig på en fin 4. plats, även Kartsa hoppade felfritt med en tid som räckte till en femte plats och första utanför placering. Fina Stina gjorde sin utomhus debut med fyra fel i grunden, pigg och glad som bara hon kan vara!

På måndag åkte vi med Sussi och Kent till Göteborg och härliga Helen och Lasse! Äntigen fick vi träffa dom småa fina ett åringarna som har det så himla bra där uppe! Ska bli så spännande att se vad det blir av dom i framtiden - can´t wait liksom! 

5 jun 2018