Grevlunda, Karlskrona & Poznan CSI 4*

Hejåhå vad det går!

Först åkte vi till Grevlundagården på torsdag och fredag med 3 stycken hästar som behövde komma ut och lufta sig, 7 åriga Love och Nellan samt lite äldre Bump. Alla tre hoppade en 140cm klass första dagen, Love var super fin i första fasen, men märkte snabbt att det var inte så stort och imponerande som i Danmark och fick med sig några hinder i slutet av banan. Nellan behövde vara felfri i 140cm för att kvala klart och det var hon! Hoppade som bara den och lämnade mycket luft till bommarna! Bumpie hoppade fint, men fick även hon ett ner i fas två. 

På torsdag gick vi ner till 135cm med både Love och Nellan,  Love samt Nellan felfria och Nellan placerad och båda två färdig kvalade till Falsterbo :) Bump hade "bra" nerslag inför Polands resan, vissa tävlingar får man använda som skolningsrundor och låta hästarna jobba mera själva inför "viktigare" tävlingar. Vi vill även gratulera vår kompis Magnus med teamet för vinsten i GP klassen - toppen!!!

/lovehopp.jpg Love jumping in Grevlunda

På söndag bar det av till Karlskrona med ett gäng unghästar. 4 åriga Naisi och Dumbo gjorde tävlinsdebut och skötte sig väldigt väl både på framhoppningen och inne på banan, inte alls tittiga eller jobbiga att ha och göra med - skönt! Vi tror mycket på att rida unghästarna hemma i olika miljö, som gör att dom även hanterar tävlingssituationen väl, dom är vana att se stenar, stockar, traktorer osv.

/dumbopatavlinghem.jpg Big baby in a big world

Dom äldre unghästarna fortsätter att göra bra ifrån sig, tror nog aldrig att vi haft så många lovande hästar i stallet som i år? Kalven och Harry fortsätter att göra allt rätt, båda två felfria i både 110cm och 120cm - så bra hoppning att 110cm börjar kännas för lågt nu ;)

Champpis - som är verkligen mega rädd om sig - spänner sig fortfarande lite emellanåt och får ett  nerslag pga det, 4 fel i båda klasserna, han får "harva runt" dessa höjder så länge att han hoppar tryggt och känner sig lika säker som dom andra har börjat göra. Vegas visade fin hoppning i 110cm, felfritt med jämna språng. Han är kanske lite bekväm av sig och tyckte att det var inte så spännande komma in andra gången i värmen och hade ett ner. TinTin följde med även hon och hoppade med äldre hästar en 120cm klass med fyra fel, en riktigt kompis till någon som letar efter en trygg och stabil häst!

Naisi i hennes allra första start - vilken tjej!

 Harry blir bara bättre och bättre!

Veckan därpå åkte vi till Poznan CSI 4*, vi var där för två år sen och tyckte väldigt mycket om tävlingen och som tur var fick vi komma med i år igen!

Banorna var rejält byggda , stora luftiga räcken och parallella breda oxrar redan från dag ett och samtidigt lite gammalmodigt byggda, trekombination eller kombination i slutet av varje bana.

Sebbe hade med sig Kartsa som hoppade riktigt fint varje dag med 0 eller 0+4 som resultat, man märker att han är inte van och hoppa mot klockan och då kommer små små missar som resulterar i 4 fel. Han är en helt ny häst efter Tuulas behandlingar i Danmark , så kul och se :)

Bump började i 140cm på torsdag med fyra fel, fortsatte likadant i andra kvalet på fredag men kvalade ändå till finalen på lördag. Det var en 145cm ranking klass och solklart den största klassen hon någonsin hoppat, hoppade jätte fint med ett ner och slutade på en 16 placering och fick sina första rankingpoäng!

Dåren fick gå stora rundan, en tidshoppning 145-150cm på torsdag, tvåan ner, rättade sig jätte fint och visade amazing hoppning igen! Dag två var det en klass över 150cm hinder med omhoppning, han missuppfattade lite insprånget till första kombinationen samt fick med sig sista hindret som så många andra ekipage. Resultaten räckte ändå till en plats i GP klassen på söndag. Det var hans debut på 160cm hinder och ingen lätt eller låg bana! 13 hinder och 16 språng, trekombinationen som nummer 12abc.. Allt såg super fint ut framtill 11 som var en small oxer, där hoppade han som om det skulle vara ett räcke och då blev distansen in till följande trekombinationen inte helt optimal och då fick han även ner både a och b hindret. Inte mycket att säga om - som han hoppar så kommer det bli en superhäst i framtiden med mera rutin så klart från dessa höjder!

Satu hade bara Stina och Gurra med sig denna gången. Stina hoppade mellan rundan och började med ett ner i första kvalet, dag två var hon snabb och felfri och slutade på en fin 7. plats i den över 70 starter stora klassen! Hon hoppade 145cm finalen på lördag och fick se sig slagen av stallkompisen Bump i tiden och slutade på en 17 plats med fyra fel i grunden, hoppmässigt var det den bästa rundan - hon har ju alltid innan olyckan blivit bättre och bättre var längre tävlingen går och nu är hon där igen - tillräckligt stark i kroppen! 

Gurra fick agera första häst denna gången och gjorde det med äran! Hon började med att hoppa felfritt i den första klassen 145-150cm och slutade på en 14 placering! Dag två tappade hon skon redan på femte hindret i 150cm klassen, klarade alla svårigheter ändå med lite halkande här och där, men rev även hon sista hindret, ett glest räcke mot kortsidan och hästarna kände nog i kroppen kombinationen innan med två oxrar - shit happends ;) På söndag gjorde även hon sin debut på (en riktig) 160cm bana - all ära hur stora hinderna var i Danmark - men här var det mycket större! Allt annat klarade hon klockrent och enkelt, men även här ställde nästsista hindret till- trekombinationen och C hindret till det, i mål med 4 fel. Så nära två gånger med henne så det nästan blev irriterande, även om vi så klart är supernöjda med hennes resultat samt hoppningen - vilken duktig tjej! Resultaten innebär att hon har även EM kval, sen får vi se vad händer i framtiden. 

Nu närmast ska vi fira midsommaren med att njuta av en tävlingsfri helg här hemma! Sen väntar Björbäck för ett blandat gäng hästar och sen är det redan dags för Falsterbo, både för unghästarna samt dom internationella klasserna!

/ruusu.jpg Hyvää juhannusta! Glad midsommar!

21 jun 2017