Gothenburg Horse Show

Göteborg, vilken fin tävling! Allt är så väl organiserad och hästarna har det bra i fina stallar (med en röd matta!) och det finns en stor framridning och utrymme att promenera med dom i gångarna. Vi åkte upp tidigt på onsdag morgon, vet checken var vid 12 tiden och alla fem stycken tjejer visade upp sig fint. Denna gången var besiktningen på framhoppningen och vi fick rida inne på tävlingsarenan längre. Det var uppskattat ffa av unga Gurra, som kan tycka att det kan vara spännande på nya banor. Torsdag morgonen börjades tidigt, morgon ridningen var från 06.00-07.30 och vi var med första hästarna på arenan klockan 06.00.. Tidiga morgon för både hästarna, skötarna och ryttarna.

Gurra på väg till morgon trimning.

Första tävlingsklassen var nya youngster touren som var öppen för 7 åriga hästar, 8 bästa från svenska breeders förra hösten och 8 stycken inbjudna internationella hästar.

Satu första start någonsin inne på Scandinavium,  Gurra hoppade strålande en dubbel nolla och vann!! Täcke, rosett, blommor och den finska nationalsången, kunde inte börjat bättre!!

Andra klassen för dagen var den "första riktiga" klassen för CSI 5* ryttarna,en 140 hoppning med två faser. Satu och Chilli gick ut tidigt, en snabb dubbel nolla som visade sig hålla hela vägen! Så även Chilipop fick lyssna på den finska nationalsången, jätte kul för dessa hästarnas ägare som båda var på plats, grattis ännu en gång Susanne, Kent, Iwona och Per!!

Stolt uppfödare/ägare!

Sebbe hade en fin runda med Elli i samma klass, dock med ett nerslag - på sista hindret..

I 145 klassen hoppade Trollet och Sebbe, fin runda men med 4 fel, likasom Stina och Satu i 150 klassen, 4 fel på sista hindret.

Dag två började med en 140 hoppning direkt mot klockan, Chili var nummer två ut, hoppade igen helt fantastiskt och behöll ledningen länge,mot slutet kom det snabba ryttare och denna gången fick Chili gå in på prisutdelningen som fjärde placerad!

Då beslöt vi tillsammans med Susanne att efter två sånahär fina rundor behöver hon inte hoppa mera inne i Scandinavium, utan får åka hem med en bra känsla, det var det största hon någonsin har gjort.

Gurra hade kval två i youngster rundan, näst sista hindret ner, med snabbaste tiden för dagen, en 7. placering och klar till söndagens final. Hon hoppade ännu bättre denna dagen,man kan inte annat än älska denna hästen!

Trollet gick huvudklassen för dagen, en 150 hoppning, som var kval till WC - hon hade inte riktigt höjden i kroppen i början på banan och gjorde några misstag med frambenen, men vilken framtidstjärna denna hästen kommer att bli!! Detta var svåraste hon någonsin hoppat. Som en uppskattad ryttarinna skrev, inte helt felfri idag men ändå en favorit häst.. ;) (tack Hanna!)

På lördag hade Gurra och Elli en vilodag från tävlingarna, Trollet hoppade en 145cm klass med joker, wow vilka språng, andra utanför placering, viktigaste med henne är nu få bra rundor från fina tävlingar i kroppen, kommer också att bli lättare med henne utomhus, hon har stor galopp som passar till stora banor.

Stina i GP:n.. började jätte bra,en touch på fyrkombinationens (!) C del, och sen försvann allt, hon satte tungan över bettet, (har aldrig hänt med den betseln hon hoppar med innan) och gick rakt genom muren, sen blev hon nog lite skärrad och tappade bort alla språng efter det, vi måste verkligen nu hitta ett bett som funkar, det är en speciell häst, som man kan inte sätta vad som helst heller i munnen, för då känner hon att hon är för kontrollerad och blir bara sur i stället.  Experiment väntar nu fram till nästa tävling.. ;)

Söndag morgon började Sebbe med Elli i en 145 hoppning, 4 fel igen! Mellanåt känns det som att det bara inte är meningen att den nollrundan ska komma, men vi alla som håller på med denna sport vet ju hur svårt det är. Hästar är inga maskiner och allt ska klaffa - framför allt på denna nivån, perfekt. Med lite tur med också! Jaja, kanske kommer det nästa tävling, kanske tävlingen efter det.

7 års finalen gick över en 135cm tekniskt krävande bana med 15 språng! Gurra hade en liten touch på hinder nummer 4 mot utgången och självklart ramlade bommen ner ;) Dock galopperade hon i mål med snabbaste tiden av alla i klassen och slutade på en fin andra plats!! Inte illa, placerad i alla sina starter 1-7-2 och ffa allt inne på en sån bana som Scandinavium! Tack Iwona och Per att ni trodde och litade på oss och investerade i denna hästen och grattis på ER igen!

 

Tyvärr blev det inte bättre med Stina i WC klassen, denna gången hade hon tungsticka, accepterade inte det, lade sig i stället på bettet, och då kan hon ju inte avsluta sprången och fick nerslag med bakbenen, som inte alls är typiskt för henne. Innan sista hindret valde Satu att stanna henne i utbildningssyfte och utgå.

Janika och Chilli efter ännu en placering! 

Vi hade fina dagar, arrangören betala hotellet till ryttarna och hästskötarna, vilken lyx frukost på Gothia Towers!

Tack hela gänget och extra tack till Sandra, som fixade så att Sten kunde komma upp och titta på lördag kväll! 

 

3 mar 2014