God Fortsättning & uppdate

Gott nytt år och stort tack till förra året till våra hästägare, sponsorer och teamet!! Ni vet att utan Er hade det varit omöjligt, vi är väldigt tacksamma, ingen nämd ingen glömd!!!

Satu avslutade året med tävlingar på värlscup meetingar först i London och sen i belgiska Mechelen.

Väldigt fin och mysig arena i London, dock väldigt "trångt", hinderna kom jätte snabbt och framhoppningen var jätte liten, men vilken fantastisk publik det var där! Aldrig någonsin har man kännt sig så välkommen inne på en arena, publiken verkligen levde med varje språng och atmosfären var fantastisk. Även showprogrammen mellan klasserna var värt att se, agility, ponnysar,lipizzaner.. Allt möjligt! Vi fick även se dressyrens och fyrspannar, allt flöt på väldigt smidigt utan några längre pauser och alla dagarna var slutsålda!

Satu fick låna Kalle och Trollet av Sebbe till dessa två tävlingar, hade varit lite drygt att bara åka med Stina, så Sebbe och ägarna var snälla och lät Satu rida dom i dessa tävlingar. Kalle fick med sig en 140 speed klass placering, Trollet hoppade nolla första dagen i en 145 hoppning och andra dagens 150 hoppning var hon placerad!!

Stina hoppade bara en klass innan WC deltävlingen och kändes bra, i själva världscupen blev det 12 fel, vi lärde mycket av henne hur hon funkar bäst på dessa stora banor och trickiga avstånd, i två av ställena hade det varit klokare att rida med ett till galopp språng, så hon håller sig ihop och inte "jaga" iväg henne att nå fram till hinderna. Mycket bra rutin för hela teamet. Man får inte vara rädd att få chansen att rida och ta det som erfahrenhet och lära sig. Om man inte åker och tävlar på dessa stora tävlingar blir man inte bättre heller!

Mellandagarna fick vi bo hos härliga Katja och hästarna hos Kyra, så julen spenderades denna gången i England, det var väldigt stormigt och svår väder, så vi åkte inte till Belgien förran på tidig torsdag morgon, och hade jätte tur med vädret! Besiktningen i Mechelen var på fredag och första klasserna för oss på lördag. 

I Mechelen var arenan mycket större och rymligare,samt att banorna kändes mer roliga att rida. Hästarna började bra, Trollet hade 4 fel första dagen, Kalle två ner likasom Stina. Känslan att rida på denna arenan var dock mycket bättre, framhoppningen var jätte stor och välorganiserad.

Andra dagen, på söndag hoppade Trollet Queens Cup, en klass öppen för bara kvinnliga ryttare, hon var nolla i grunden och hade näst sista hindret ner i omhoppningen,Satu känner ju inte alls väl hästen och när det händer saker i snabbare tempo som i omhoppningar, händer det så lätt att en bom ramlar.  

Stina hoppade GP:n med 4 fel , en bra runda men insprånget till trekombinationen ner, efterhand såg vi att det blev massa fel i trekombinationen. Till denna klass bytte vi även bettet till det "gamla vanliga" och Stina trivdes och kändes mycket bättre direkt!! Det blir så lätt så att man börjar tänka om man gör rätt med sin häst på dessa höjder,frågar och lyssnar på för många olika människor och glömmer att lita på sin egen känsla, det är ändå vi som känner henne bäst och vet hur hon funkar och samtidigt får vi lära oss ännu mera för varje stor tävling vi får göra, det är väl det som är så härligt med hästarna!

På måndag,som var sista dagen, hoppade Trollet en stor 145 klass, var återigen felfri i grunden och med en liten liten touch på sista hindret avslutade hon sitt år med att bli placerad i en ranking klass!! Fint! (även om man hade önskat att bommen hade stannat kvar..)

Stina hoppade värlscupen sent på eftermiddagen, hinder nummer 7 ramlade efter en liten frambens touch, Stina reagerade med att hoppa för högt på hinder nummer 8b, även där ramlade bommen samt på 9an, men ridningen var bra och hon hoppade riktigt bra, kunde lika väl varit en 4 fels runda. Men men, mera rutin och erfahrenheter, så kommer väl resultaten också! :)

Tack alla, och vi önskar ännu en framgångsrik år till alla dessa fina hästar vi får utveckla!! :) 

 

3 jan 2014