GinaTricot GP & Svenska inomhus SM

Aina yhtä mukavaa tulla Boråksen kisoihin, vastaanotossa saa heti "goodiebagin" ja kaikki tavarat autetaan ajamaan autoista talleihin! Tänä vuonna ei myöskään ollut niin kylmä kun aikaisemmin on ollut - myös positiivista! Kisat alkoivat keskiviikkona 11.00 ja sitä ennen aamuratsastettiin ja eläinlääkärin tarkastettiin kaikki hevoset. Uusi,mielestämme turhanpäiväinen sääntö, on että myös vet checkissä tulee olla kypärä päässä,moni ei tätä tiennyt ja sitten kypäröitä lainailtiin ympäriinsä.. Hevoset olivat kaikki pirteitä ratsastaa ja tuntuivat oikein hyviltä! 

Ensimmäinen luokka tälle pitkälle meetingille oli hopeakierroksen ensimmäinen kvaali,135cm, jossa sekä Snubblan että Bump hyppäsivät hyvät radat,molemmat 0+4 tuloksella. Päivän toinen ja viimeinen luokka meille oli warm up luokka sennujen SM kisaan ja se hypättiin 145 tasolla. Trollet ja Sebbe hyppäsivät puhtaasti ja Satu ja Stina yhdellä aikavirheellä. 

/trolletboras.jpg

Toinen päivä alkoi aamulla aikaisin toisella kvaalilla hopeakierrokselle. Bump sai pari turhaa puomia mennessään, mutta Snubblan hyppäsi erittäin hienosti ja sijottui sijalle 7./91! Ja kvaalasi täten finaaliin - molemmista kvaaleista sai 10 parasta suoraan paikan finaalin. Hyvin tehty Snubblanilta ja Sebbeltä! 

Päivän toinen luokka oli Gurran kultakierroksen ensimmäinen kvaali,140cm, Gurra hyppäsi hyvin saaden 4 virhettä toisessa vaiheessa - se on aina todella jännittynyt tullessaan ensimmäistä kertaa radalle - tosin oli paljon parempi kuin aikaisemmin, varmasti EQ-Orannan Calmin auttaa myös keskittymään! 

Seuraava luokka olikin sitten ensimmäinen osakilpailu sennujen SM kisassa, Sebbe aloitti hypäten Qivalla hienon radan yhdellä pudotuksella. Rata oli kunnon 150cm luokka,olimme kaikki yllättyneitä kuinka isoa ratamestari rakensi! Tämä rata tosin ei ollut kovin tekninen,mutta ilmeni että tarpeeksi vaikea ja virheitä tuli joka puolella rataa. Satu ja Stina hyppäsivät esteillä virheettömän radan, hieman yli enimmäisajan ja tuloksena 1 virhe. Viimeiselle okserille oli pitkä laukka pätkä ja monta kertaa on käynyt että Stina käy vähän kierroksilla loppuradasta ja saa okserin etupuomin takajaloilla, niin Satu halusi olla "varma" ettei niin käy tällä kertaa. Sebbe ja Trollet saivat myös yhden pudotuksen,kolmoissarjan sisäänhypyn, sarja tuli nopeasti toisen esteen takaa ja ylimpinä puomeina olivat valkoiset puomit ja Trollet hipaisi a osaa joka sitten putosi. 20 parasta tästä sai starttiluvan finaalin ja Stina sijottui 7. Qiva 12. ja Trollet sijalle 13. 

/stinaborass.jpg

Sebben täytyi siis valita hevonen - vaikea valinta,sillä molemmat hyppäsivät niin hyvin! 

Perjantai alkoi Gurran toisella kvaalilla ja Gurra oli huomattavasti rennompi ja teki nopean nollan joka riitti voittoon! Joka vuosi ollaan tultu kotiin ainakin yhden voittoloimen kanssa, ja niin myös tänä vuonna ;) 

Päivän toinen luokka olikin jo sitten SM finaali, paljon teknisempi ja kunnon kokoinen 150cm rata. Sebbe valitsi Trolletin, jonka on tarkoitus hypätä isoja luokkia parin viikon päästä Göteborgissa. Trollet ja Sebbe tekivät todella hienon radan yhdellä pudotuksella, Sebben oma analyysi oli että hän ei ihan päässyt perille okserille numero 9 , jonka takapuomi tippui,mutta oli erittäin tyytyväinen fiilikseen ja siihen miten Trolls hyppäsi! Kahden päivän yhteenlaskettu tulos riitti sijoitukseen 12.!

Satu ja Stina lähtivät aika lopussa luokkaa ja tekivät virheettömän radan! Stina hyppäsi todella hienosti ja Satulla oli hyvä fiilis - hiukan tukalat paikat viimeisellä esteellä - tuomaristo laittoi musiikin päälle pari askelta ennen estettä ja Sebbe kirosi kameran ääressä ;) Onneksi puomi pysyi tällä kertaa ylhäällä! Sitten olikin vain jännitettävää mihin asti tulos riittää, 6 ratsukkoa jäljellä jotka olivat hypännet ensimmäisenä päivänä virheettömästi.. Ensimmäisen päivän voittaja Niklaksen lähettyä radalle viimeisenä oli Satu edelleen kiinni pronssissa - kun yksi puomi tuli alas ei (ainakaan Iwonan) riemulla ollut rajoja!! Ensimmäinen sennumestaruus mitali Sadulle!!! 

/pallilla.jpg

Lauantai alkoi Snubblanin 140cm finaalilla - isoin ja teknisin rata mitä se on ikinä hypännyt. Kaksi valkoista estettä putosi,mutta sekä ratsastaja että omistaja olivat erittäin tyytyväisiä hevoseen! Se on pääasia ja Snubblanista tulee todella hieno hevonen kunhan vain saa lisää rutiinia isommilta radoilta - pitää muistaa että se on myös ehtinyt varsoa.

Sebbe hyppäsi lauantain pääluokassa Qivalla, 150cm aikaratsastus, joka samalla oli myös GP kvaali niille jotka eivät kvaalanneet SM finaalista. Qiva hyppäsi todella tarkasti ja sai yhden aikavirheen, joka kuitenkin riitti 6. sijaan! Vaikea rata jossa tuli paljon virheitä, Sebbe sanoi että Muumi kävi niin kierroksilla ettei hän voinut ratsastaa nopeammin. 

/muumiboras.jpg

Päivä oli välipäivä muille hevosille ja niitä talutettiin ja ratsastettiin verkkahallissa. Lauantai iltana käytiin SM dinnerillä, tosin ei jaksettu olla edes jälkiruokaan asti, vaan lähdettiin autolle nukkumaan. Dinnerillä oli jaettu extra palkintoja - Satu sai hienon takin sen takia ettei tulisi liian kylmä kun ratsastaa liian hitaasti ;) 

Sunnuntai alkoi Gurran 145cm finaalilla , yksi puomi alas vaikka fiilis oli ehdottomasti paras tällä radalla! Hyvää valmistelua Göteborgiin! Gurran radan jälkeen Stina ja Trollet ratsastettiim mahdollisimman rennoiksi isoa GP rataa varten joka alkoi vasta 15.45. Meillä oli siis hyvää aikaa "latautua" myös autolla. GP rata oli muiden vuosien tapaan rakennettu vain mustista ja valkoisista esteistä. 

Sebbe ja Trollet lähtivät numerolla 12 ja tekivät luokan toisen nolla radan! Kuulosti vähän pelottavalta,kun luokan 3 ensimmäistä ratsukkoa hylättiin..  Rata oli taas iso ja tekninen. Satu sai odotella vuoroaan kauan ja kun vuoro koitti hyppäsi Stina parhaimman radan varmaan koskaan,oli rento ja rauhallinen eikä puomissakaan kiinni! 

Luokan lopussa oli 7 nollaa ja nopein nelonen jotka pääsivät uusintaan. Sebbellä kävi työtapaturma uusinnassa ja kakkoseste putosi. Satu ja Stina lähtivät radalle tekemään hyvää tulosta ja viimeisen välin satsaus kannatti, parivaljakko sijottui jälleen kolmannelle tilalle!!! Mikä viikonloppu! Sebbe ja Trollet saivat myös GP sijan ja olivat 7./31. Kiitos kaikille omistajille jotka olivat paikalla ainakin yhden päivän - aina kiva tavata :)

/iwonastina.jpg

 Mahtava kilpailupaikka - kiitos Borås!!!

Det är alltid lika trevligt att komma till Borås - direkt på ingången får man med sig en goodiebag och personalen hjälper till att lasta av sakerna ur lastbilarna. I år var det  inte heller så kallt som innan - så även det var väldigt positivt!  Tävlingarna började 11.00 på onsdag så innan dess red vi alla hästarna och besiktade dom. 

Första klassen för detta långa meetinget var silverrundans första kval,135cm var både Bump och Snubblan hoppade med 0+4 som resultat. Andra klassen för oss var warm up inför SM, en 145cm. Sebbe och Trollet hoppade en felfri runda där och Satu red långa vägar med kontroll med Stina och fick ett tidsfel. Qiva som är så rutinerad behövde inte hoppa denna - det gäller att planera och känna sina hästar! 

Dag två började med andra kvalet för Bump och Snubblan. Bump fick med sig två bommar i farten,men Snubblan gjorde verkligen en kanon runda och placerade sig som 7./91! Hon kvalade även till finalen , iom 10 bästa från kval 1 och 10 bästa från kval två gick direkt vidare till lördagens final! Bra gjort från henne och Sebbe!

Dagens andra klass var Gurras guldrunda kval 1 , en 140cm hoppning. Gurran hoppade väl med 4 fel i fas två - hon är ju alltid lite spänd första gången inne på banan - dock inte så farligt som innan - vi tror att EQ Orantas Calmin hjälper henne att hålla focus bättre! 

Nästa klass för dagen var det då redan en viktig en, första deltävlingen i senior SM. Härifrån skulle 20 bästa gå vidare till finalen! Sebbe började med Qiva som hoppade riktigt fint och väl, 4 fel som resultat efter en liten touch på ett räcke. Banan var en rejäl 150cm - alla var nog lite överraskade hur stora hinder banbyggaren hade byggt! Banan var inte jätte teknisk men det kom fram att den var tillräckligt svår och det blev fel lite här och där.

/muumiansku.jpg 

Satu och Stina gjorde en bra runda med 1 tidsfel - det har hänt så många gånger att Stina blir lite het och stark mot slutet och får då med sig oxers frambom med bakben, så Satu ville vara extra noga denna gången att det inte skulle hända -sista hindret var nämligen en oxer efter en galoppsträcka.. 

Sebbe och Trollet fick också 4 fel , insprånget till trekombinationen som kom snabbt bakom ett annat hinder och hade vita bommar överst. Resultatet efter alla hade ridit Stina placerad på en 7. plats, Qiva 12. och Trollet 13. 

/trollboras.jpg

Sebbe blev då tvungen att välja häst till finalen - svårt då båda hoppade så fint! 

Fredagen började med kval två för Gurra och hon var mycket mera avspänd och gjorde en snabb felfri runda som räckte till vinst! Varje år har vi kommit hem med minst ett vinst täcke, så även det i år ;)

 /gurrawin.jpg

Andra klassen för dagen var det redan SM finalen, mycket mera teknisk och en rejäl 150cm bana. Sebbe valde att rida Trollet som behöver stora klasser i kroppen inför Göteborg. Sebbe och Trollet gjorde en fin runda med 4 fel, Sebbes egen analys var att han kom inte riktigt fram till en stor oxer ur sväng och fick då med sig bakbommen, men han var riktigt nöjd hur hästen hoppade och kändes. Två dagars resultat räknat tillsammans räckte det ändå till en 12. placering i Trollets första mästerskap!

Satu och Stina startade rätt så sent och hoppade en felfri runda!! Stina hoppade riktigt fint och Satu hade en bra känsla runt banan. Lite extra spänning när domartornet började spela musik ett par språng innan sista hindret och Sebbe svor med kameran! Tur att bommen stannade uppe denna gången ;) Sen var det bara att vänta med spänning hur långt resultatet skulle räcka, det var endast dom 6 stycken kvar som hade ridit felfritt första dagen.. Första dagens vinnare gick ut sist och då var Satu ännu på bronsmedaljen, när en bom föll hade glädjen inga begränsningar (inte minst Iwonas) ;) !! Första seniormedaljen för Satu!

 /pronssi.jpg

Lördagen började Snubblan i 140cm final, den största och mest tekniska banan hon någonsin hoppat. Två vita bommar föll,men både ryttaren och ägaren var väldigt nöjda med hästen och det är ju viktigast. Måste komma ihåg att hon har även hunnit få föl. 

Sebbe hoppade lördagens huvudklass,150cm speed med Qiva som samtidigt var en GP kval för dom som inte hade kvalat dit via SM. Qiva hoppade väldigt nogrant och fick 1 tidsfel,som ändå räckte till en 6. plats! Sebbe sa att hon var så pigg och busig ute på framhoppningen att han inte kunde rida fortare!  

Lördagen var annars en vilodag för dom andra hästarna, dom promenerades och reds. På lördag kväll åkte vi till hotellet till middagen,men var så trötta att vi åkte hem innan efterrätt.. På middagen hade man delat ut extra priser och Satu hade vunnit en jacka - så hon inte skulle frysa när hon rider för långsamt ;D

Söndagen började Gurra i sin final,145cm, en bom ner även om känslan var den bästa på hela helgen , bra förberedning inför Göteborg! Efter Gurras bana red vi Stina och Trollet för att få dom så avspända som möjligt inför GP klassen som skulle börja inte förrän 15.45. Då fick vi även tid att ladda upp mentalt inför den stora klassen i lastbilen. GP:n var som från tidigare åren byggt av bara svarta och vita hinder - snyggt! 

Sebbe och Trolls startade som nummer 12 i klassen och gjorde klassens andra felfri runda! Det lät lite oroväckande när man hörde i högtalarna att dom 3 första startande i klassen blev uteslutna.. Klassen var stor och tekninsk igen. Satu fick vänta sin tur rätt så länge,men när hennes tur kom att rida hoppade Stina den bästa banan någonsin,lungt och felfritt och var inte i i en bom! 

I slutet av klassen var det dom 7 felfria och snabbaste 4 felaren som fick rida omhoppningen. Sebbe hade lite dålig dag på jobbet i omhoppningen och fick med sig andra hindret. Satu och Stina gick ut för att göra ett bra resultat och satsade friskt mellan dom två sista hinder - och tiden räckte till en 3. plats igen!! Vilken helg! Sebbe och Trollet var även placerade i GP:n som 7./31. Tack även till alla ägare som var på plats minst en dag - alltid lika roligt att träffa er! :)

/stinaboras.jpg /pyrsto.jpg

Fantastiskt fin tävling - tack Borås!!!  

19 feb 2015