Flyinge & Sösdala - bortskämda med fina hästar!

/slashsebbebitshem.jpg Monster Slash and one of the owners

Förra lördagen åkte vi till Flyinge med dom två vita 6 åringar som vi har i stallet Kalven och Champis. Dom fick gå ner lite i en klass efter att hoppat så fint båda två i Karlshamns 125cm. Båda två hoppade felfritt och avspänt i 115cm och det kändes och såg ut att vara väldigt lätt för dom, och det ska det ju vara. I 125cm hoppade Kalven riktigt fint, fick ett pet på en oxer vid in och utgången , allt annat var 100% runt hela banan. Hon är redo för 130cm och det väntar vi med att utomhus säsongen börjar. Champlan hoppade felfritt även i denna klassen, han jobbar vi fortfarande på att "inte bestämma själv" alldeles för mycket och det var kul att både Ann- Christine och Agneta (2 delar av Seven Z Ladies, Kalvens ägarna) tyckte att hans ridbarhet har utvecklats! Två väldigt fina och olika hästar - kul att få utbilda dom vidare i sina karriärer!

Med oss hade vi även två av tre 7 åringar i stallet, Grodan och Harry, Elvis som redan har hoppat 140cm felfritt några gånger, fick stanna hemma nu och vänta på att utesäsongen börjar. Båda två började med att hoppa 125cm, Harry med 0+4 och Grodan 0+0, hon hamnade precis utanför placeringen. Harry, som är väldigt försiktig på hinder, kändes lite påverkad av miljön i denna klassen (tror det var första gången för honom i Flyinge) och det är inte så konstigt med tanke på hur ridhuset är. 

135cm var debut för både Harry samt Grodan med Satu. Båda två hoppar felfritt och blir placerade i denna tidshoppningen! Som man ser på filmerna, så är det ingen "mot klockan ridning" utan en normal grundtempo samt normala vägar och hästarna ska hålla sin egen balans samt ta tid över hinderna. Samtidigt ska man börja tänka (så småningom) att lära hästarna att hoppa från ett högre tempo och kunna göra snävare svängar, det krävs när dom är sju år för att kunna hoppa en bana utan tidsfel på högre nivå. 

Elin kom med Callie till 135 klassen, hon hoppade riktigt bra och var med i svängarna, tyvärr fick hon helt onödigt med sig insprånget - frambommen med bak - i första kombinationen, och Satu lugnade ner tempot efter det, det kommer att bli jätte bra när hon får mera rutin - hon älskar att hoppa!

På söndag lastade vi dom nästminsta (5 åringarna - dit även Zlatan räknas pga av hans orutin) stjärnorna och åkte för första gången till Sösdala och blev väldigt positivt överraskade av deras ridhus! Ljust och fräscht med bra underlag och bra banor byggda för unghästarna. I 1m klassen hoppade både Carol och Bosse(bus) felfritt och obekymrad runt. Zlatan hade ett ner, insprånget till kombinationen med bak, han tänkte nog för mycket på b hindret och avslutade för tidigt - det är mycket man ska lära sig när man är en stor unghäst, som inte vet så mycket om tävlings situationen än - ute på framhoppningen hoppade han fantastiskt fint! 

I 110cm gjorde Carol sin bästa runda någonsin - hon är super försiktig med bra teknik och nu vågade hon använda kroppen på varje hinder, rolig häst - hon har iaf hitintills varit alltid bättre på tävling än hemma, mycket coolare samt focuserad. Även Bosse(även mera buswink) hoppade felfritt igen, han har amazing hoppning i sig och är helt otittig på hinder samt rädd om sig, sen att han mest skriker både innan och efter start och hittar på bus är förlåtet - han är ju både söt och kan hoppa! Naisi hoppade väl med ettan ner, hon var så fin på framhoppningen att kanske Satu borde ha motiverat henne lite mera innan första hindret, framhoppningen var ute och att komma in i mörkare ridhuset kanske också gjorde sitt, hon avslutade även denna banan som om hon aldrig hade gjort något annat än tävlat!

Denna söndagen kunde vi lika väl kunnat tävla utomhus - sol och värme - så som vi har längtat efter det! På kvällen åkte vi och hälsade på Slash, vår två åring, som har äran att bo och gå hos Sandra med jämngamla Killen och Ville samt Henke så klart. Vi klappade även på Papi (Kalle/ Calandro) som går i stora fina hagar på dagarna med sina sto kompisar, han kunde inte ha det bättre gamle mannen!

/slashbody.jpg Slash is growing, even if he still is tiny.

/carolsatu.jpg Carol by Cardento, Satu just loves her!

/bossepaturhem.jpg Finally! Almost all the horses has been ridden in the woods both yesterday and today - lovely! We love it, they love it after the long winter! Here is Bosse enjoying the sunny weather.

/4aringariskogenhem.jpg Found some 4 yo coming home from the woods, first grey one Jarran & second one BB - Chili had been a good captain!

11 apr 2018