Flyinge GP , CueChAnna är en drottning

Flyinges fina ELIT tävlingar började redan på tisdag , då red Sebbe 6 åriga Spartan som uppvärmning till helgens 6 års serie, Spartan hoppade en enkel felfri runda. Satu red Chilli i 130 hoppningen och tyvärr fick dom med sig två bommar i fas två, Chilli tappade fästet i svängarna. 

I avslutande 145 hoppningen hoppade Satu och Stina till en 3. plats, Stina hoppade väldigt väl och fint. Sebbe och Elli hade något stort på gång, felfria och snabba fram till en "ny" hinder , en hel blå mur, Elli tittade till och då var seger / placerings möjligheterna borta , nya tag på lördag! 

Lördagen börjades med en 135 hoppning , Satu och Tripple C var felfria , Chilli var snabb men fick med sig en bomm, hoppade väldigt fint och lätt. 

Första 6 års klassen var en 130 hoppning med två faser, Sebbe och Trollet ( CueChAnna ) startade i början och var snabba och felfria i fas två och vann klassen!! Denna hästen är magisk , man blir så glad att titta på hennes hoppning, allt är lätt och enkelt. Spartan var också felfri, tyvärr några hundradelar över max tiden. 

140 hoppningen, "lilla finalen", hade en stor startfält och med bedömningen A1A blev det 30 stycken till omhoppningen, bland dom 30 fanns med Satu och Fedra samt Sebbe och Elli. Fedra hoppade riktigt bra och slutade på en fin 4. plats. 

I 150 kvalen till söndagens GP hade Satu och Stina inte riktigt turen på sin sida och fick med sig två bommar med bakbenen, Stina kvalade till GP:n ändå.

Söndagens "final" för 6 åringar var en maxad 130 hoppning, Spartan hoppade i början av klassen och gjorde det riktigt bra, fick med sig sista hindret.

Team Sebbe & Trollet var felfria igen i grunden och en av dom 14 stycken som skulle få starta i omhoppningen. Niclas Arvidsson hade ridit en snabb och fin runda innan och ledde klassen tills Sebbe kom in på banan. Trollet hoppade ännu bättre i omhoppningen och tog över ledningen. Direkt efter Sebbe red alltid snabba Eleanor Bellander med sin fina United, som kunde kapa Sebbes tid och vann klassen. Så Sebbe och Trollet avslutade sin fina säsong med en vinst och en andra plats.

GP:n var teknisk och banan lång med 16 språng , Stina hoppade super fint och ridningen kändes bra, men igen ramlade en bomm.. Härligt ändå avsluta året med bra känsla i kroppen!

19 nov 2012