Flyinge Avelschampionat

Lite länkar från Flyinge : " Lilleman " i Tidningen Ridsport

                                 Tidningen Ridsport on 7 års kvalKlassen

                                 Hästmagasinet med alla resultat från hela championatet 

                                 Hippson har alltid koll på allt som händer i ridsporten !!

 

 

 

Teamet har haft en fantastisk vecka nere i Flyinge, även om både Satu och Sebbe åkte på en ordentlig förkylning på måndag och på tisdag efter att Contendro`s Big Bang hade hoppat sin kval, fick Satu åka akut till tandläkaren pga en visdomstand , så har alla hästarna hoppat kanon och gjort fina resultat. 

Onsdag var första kvalet för 5 åriga hästar, Satu med Chickadee och Lady Bump hade 4 fel, likasom Sebbe med Queen Hattan. 

Torsdagen började med första kvalet för 6 åriga hästar och Sebbe med fantastiska CueChAnna var felfri.

Därefter gick andra kvalet för 5 åringar och Satu och Chicadee hoppade en felfri runda och var därmed klara till finalen !! Bump hade två ner och Sebbe med Hatten 4 fel igen. Måste komma ihåg att Breeders är en av dom första inomhus tävlingar i Sverige och framför allt för 5 åringarna är Flyinges ridhus lite speciellt att komma in och hoppa i , mycket publik på alla sidor, mycket fina hinder och blommor. Bra rutin för framtiden!

Fredag var det kval 2 för 6 åringar och Sebbe och Trollet nollar igen !! En av dom 7 dubbel felfria och vidare till söndagens final med 0 fel i bagaget , bra jobbat !! 

7 åringarna hade sitt kval till söndagens final, och där slog Satu verkligen till med alla "sina" fina 7 åringar, Chill Out ( stora syster till CueChAnna e. Cagliostro ) vann , Beluga på en 3. plats och Argus på en 4. plats !! 

Dagen slutades och kronades med 3 åringarnas löshoppnings final, vart dom 10 bästa från tisdagen kom med. Fantastiska "Lilleman" ( Contendro`s Big Bang e. Contendro - For Pleasure ) vann med 9 poäng totalt !!! Han hoppade avspännt, med god benteknik och självförtroende. Roligt !!! Grattis till Johanna och Yvonne som har fött upp och äger denna fantastiska lilla hästen !!

Lördag var det Chicadees final och största banan hon hoppat i sitt liv, en 125 hoppning , Dicki har en väldigt bra inställning och hopp i sig, hon gick in och nollade och slutade totalt på en 11. plats i Breeders Trophy !! Grattis Cici och Tomas !!

Söndagen innehöll 7 åringarnas final, Argus nollade i grunden , Bella hoppade fantastiskt, tyvärr hade hon 4 fel och Chilli 8 fel i grunden. Argus hoppade omhoppningen med två pet, han får lära sig att gå mot klockan, dock verkade han lite trött med, lång säsong och precis hemkommen från Zangersheide. 

Efter detta var det dags att vara nervös för Sebbe och Trollet i 6 års finalen. Dom hoppade en suverän noll runda i grunden och var bland dom 6 andra vidare till omhoppningen . Roligt att alla dom 7 som hade nollat i kval klassena , kunde även hålla nollan i finalen !! Sebbe gjorde en kanon omhoppning, bra tempo, snäva svängar och felfritt !! Tiden räcke till en fin 2.a plats, som många sa ," förlorade dom vinsten i luften" , Trollet hoppar högt och tappar tid över hinderna. Fantastiskt roligt för alla inblandade, stort grattis till uppfödaren och ägaren Susanne Persson !!! Tack till alla härliga ägarna , uppfödarna , hästskötarna och alla ni som stöttat oss igen !! Betyder verkligen mycket för oss!!! 

Flyinge har väldigt fin tävlingsbana, underlag och hinder , bra banbyggnad ( Maria Alfredsson ) för unghästar , men det måste nog göras något åt framhoppningen i framtiden , regnet gjorde banan helt oridbar, lera och vatten.. Sen är det sorgligt att se många lovande unghästar med "amatör" ryttare på ryggen , hästarna får ingen ärlig chans att visa sig och verkligen inte bra erfarenhet med sig hem , det är "lätt" att kvala in sig till Breeders , men man måste nog ha lite erfarenhet och rutin att kunna hjälpa unghästarna i såna här tävlingar. 

Nu väntar en välförtjänt vila för stallets duktiga unghästar.  

5 okt 2012